Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 10:17, 21 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka jak wchodzą choroby na liście powojników opryskaj Topsinem lub bioseptem ekologiczny. Z sody oczyszczonej i mydła szarego. Z citroseptu też można przygotować oprysk przeczytaj w necie.
Mam wrażenie, że jest w domu topsin, zaraz sprawdzę i zadziałam.

anabuko1 13:38, 21 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Dziękuję ślicznie, opakowanie będzie pomocne przy zakupie.
U mnie ogródek jest bardzo kolorowy, bo ja tak lubię. Nasz wnuk czasem jest bardzo humorzasty, uśmiech u niego nie zawsze gości na twarzy. Ja mówię, że to takie poważne dziecko, za poważne jak na swój wiek.

Piękne te twoje różne róże.
Trudno byłoby wybrać najpiękniejszą . Bo jak dla mnie wszystkie są naj...
violaskom 14:48, 21 cze 2019

Dorotko pięknie komponujesz rabaty. Ta moc kolorów i te różne ogrodowe ozdoby wyglądają fantastycznie. Ja też mam masę nieudanych róż, ale ciężko mi się z nimi rozstać, choć powoli je zaczynam wydawać. Jaką różę lubisz najbardziej i byś ją poleciła? Ja mam manię kupowania i przynajmniej wolałabym kupować coś już sprawdzonego. Po za tym robisz bardzo ładne zdjęcia.
Janina 17:51, 21 cze 2019

Ale piękne rabaty, róże poprostu zachwycają.
Dorota123 20:32, 21 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Piękne te twoje różne róże.
Trudno byłoby wybrać najpiękniejszą . Bo jak dla mnie wszystkie są naj...
Bardzo lubię róże, ale one jako królowe mają swoje wymagania i potrzeby. Wymagają, żeby poświęcać im dużo czasu. Samo obcięcie przekwitniętych róż u mnie zajmuje dużo czasu, kolejne przycięcie pod koniec lata. Napowietrzanie ziemi, nawożenie, opryski na robale i grzyby, czasem podlewanie. Przed zimą okrywanie i kopczykowanie i znów na wiosnę przycinanie pędów. Przy 80 różach jest co robić, ale jak kwitną zapomina się o wszystkim.

violaskom 20:44, 21 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
Bardzo lubię róże, ale one jako królowe mają swoje wymagania i potrzeby. Wymagają, żeby poświęcać im dużo czasu. Samo obcięcie przekwitniętych róż u mnie zajmuje dużo czasu, kolejne przycięcie pod koniec lata. Napowietrzanie ziemi, nawożenie, opryski na robale i grzyby, czasem podlewanie. Przed zimą okrywanie i kopczykowanie i znów na wiosnę przycinanie pędów. Przy 80 różach jest co robić, ale jak kwitną zapomina się o wszystkim.

Co to za piękność?
Dorota123 20:49, 21 cze 2019

violaskom napisał(a)
Dorotko pięknie komponujesz rabaty. Ta moc kolorów i te różne ogrodowe ozdoby wyglądają fantastycznie. Ja też mam masę nieudanych róż, ale ciężko mi się z nimi rozstać, choć powoli je zaczynam wydawać. Jaką różę lubisz najbardziej i byś ją poleciła? Ja mam manię kupowania i przynajmniej wolałabym kupować coś już sprawdzonego. Po za tym robisz bardzo ładne zdjęcia.
Bardzo mnie cieszy to, że podobają się moje zdjęcia. Jestem samoukiem i w rodzinie nikt nie wierzył, że dam radę opanować lustrzankę, a ja się zawzięłam i stwierdziłam ja wam pokażę.
Ozdoby wszelkiego rodzaju bardzo lubię i mam ich dużo, ale wyjmuję je naprzemiennie, niektóre kilka lat czekają na swoją kolej.
Bardzo lubię Eden rose, ale ona nie pachnie. Uważam, że to moja najładniejsza róża.

Ładny też jest Leonardo, nie cięty kwitnie bardzo obficie , kwiaty mają ładny kolor i pokrój, ale też nie pachnie.

Charles Austin to mój faworyt ma piękne morelowe, duże kwiaty. Zdrowe liście i sztywne łodygi, no i niezliczoną ilość kwiatów.

Dorota123 20:55, 21 cze 2019

Elfie też potrafi zauroczyć seledynowym odcieniem dużych kwiatów, u mnie nie pachnie

No i moja ulubiona kwitnie prawie bez przerwy Garden of roses

violaskom 20:59, 21 cze 2019

Edenkę i Leosia mam ale Charlesa Austina wezmę pod uwagę. Jak do tej pory nigdy go w sklepach nie widziałam. Czy wiesz może co to za różyczka o którą pytałam wyżej?
violaskom 21:01, 21 cze 2019

Do Garden of Roses przymierzałam się parę razy ale do do tej pory nie mam.