Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 16:51, 14 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Wspaniały odpoczynek za wami my w tym roku też mam fajny rejon na wakacje
W ogrodzie moc kolorów, kwiecia, i o dziwo mimo wyjazdu, masz dopieszczone na maksa

Oczy nacieszyliśmy,odpoczełam od codziennosci to fakt. A gdzie ten rejon?
Kolorow coraz wiecej i soczysta zielen bo pada ale zimno bardzo a z tym dopieszczeniem to pojechałaś na maksa echh ile mam pracy jeszcze i znowu ciecia tyle, oczko dalej czeka na wyczyszczenie a ja sił i zdrowia nie mam na takie schylanie, chyba czas pomyślec by go zmienic. Ciagle zaległosci. Przez te strajki i moje wnuki mam tyły

Czosnek na tle limonkowych orlików od Ciebie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:47, 14 maj 2019

Do góry
Pięknie masz, Sylwia

Co to za krzew?

Przyłącze do kranu- na sztywna PE , czy waż elektryczny ??? 16:46, 14 maj 2019

Do góry
I mam - napisałem @ i odesłali
Jeszcze zrobię mała zmiankę , w polu żółtym - projekt , w samym rogu dodam jeden zraszacz . Dodam go do sekcji zmniejszymy zapotrzebowaniem na wodę . Mam nadzieje ze dobrze kombinuje

Słoneczny Ogród 16:43, 14 maj 2019

Do góry
Pod krzywą brzozą rabata rodkowa, były 2 szt teraz jest 5szt.
Przed nimi brakowało mi czegoś kwitnącego później i posadziłam tawułki a hosty posunęłam bardziej do brzegu.

Liliowo i kolorowo:) 16:42, 14 maj 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
To pierwsze na Twoim zdjęciu, to mi na Paulownię wygląda. Zapytaj Irenki, ona ją ma.

Nawet nie chcę patrzeć na wielkość piwonii drzewiastych. Taką jedną pięknistą kupiłam w zeszłym roku bez obmyślonego miejsca i rośnie sobie na niedużym skrawku ziemi...już się boję
Lawendowa, 3 lata starsza, ma miejsce, ale dość wolno rośnie.

No cudne okazy widziałam i zachorowałam ale obawiam się bo różnie o nich mowia, sa piekne. To paulownia, nie zrobiłam z odleglosci jak olbrzymie było to drzewo ale cudne. Tam wogóle ta zieleń taka soczysta i zdrowa. Dobrze, że teraz pada bo roślinki bardzo potrzebowały wody i zaraz wszystko w oczach rośnie.

Słoneczny Ogród 16:37, 14 maj 2019

Do góry
Exotiki w donicach jeszcze kwitną.

Molinia Variegata

Maliny

Słoneczny Ogród 16:31, 14 maj 2019

Do góry
Tykwa własnej uprawy,czeka do wynajęcia.

Wśród brzóz i dębów 16:29, 14 maj 2019

Do góry
Nie było mnie od przedwczoraj, a tu tylu gości. Bardzo się cieszę.

Iwonko, swoje roślinki wyszukuję głównie wśród sucholubów. O istnieniu niektórych też nie miałam pojęcia.

Basieńko, masz rację, są też ukwapy o białych kwiatach.

Gosiu, bardzo chcę się wybrać do Wojsławic, ale czy się uda będę wiedzieć w ostatniej chwili. W tej chwili nie mogę planować niczego z dużym wyprzedzeniem. Ciągle mam nadzieję, że będę. Bardzo się cieszę, że i Ty się wybierasz.

Aneczko, dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa pod odresem ogrodu. On jest w wielu miejscach jeszcze kompletnie nieogarnięty, jest po prostu za duży na moje możliwości, ale robię co mogę.

Agatko, jak się cieszę, że zajrzałaś, no i że Ci się podoba.

Dorotko, maj rzeczywiście wyjątkowo chłodny i deszczowy, ale mnie cieszy każda kropla deszczu jaka spadnie na moją piaszczystą ziemię.
Lubię ten kolor rojników, daje kolor cały sezon.

Słoneczny Ogród 16:28, 14 maj 2019

Do góry
Parę zaległych foci.

Słoneczny Ogród 16:21, 14 maj 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)

O wow, Daria, przepieknie.
Natura maluje najpiękniejsze obrazy.

Tak, czasem pokaże się spektakularny zachód słońca.
Zachodnie niebo

i w tym samym czasie wschodnie niebo róż z niebieskim, a na ziemi juz ciemno.

Słoneczny Ogród 16:15, 14 maj 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Daria masz przecudnie, jestem pod wrażeniem efektów twojej pracy.

Dziękuję bardzo, takie komentarze motywują mnie do dalszej pracy, bo wtedy wiem , że to ma sens

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:11, 14 maj 2019

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Bogdzia mam też gatunek ale w tym roku nie kwitnie, The Bride zdecydowanie ładniejsza i dłużej kwitnie - ma jeszcze pąki kwiatowe

to chyba jednak ten kolor będzie kolorem dnia

i dla kontrastu kalina koreańska

Piekne piwonie , u mnie ciągle jescze w pąkach. Moje obiele obydwie to The Bride.
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:05, 14 maj 2019

Do góry
szykowały sie dwa przewodniki i trzeci malutki -szybka akcja i po kłopocie

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:56, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia mam też gatunek ale w tym roku nie kwitnie, The Bride zdecydowanie ładniejsza i dłużej kwitnie - ma jeszcze pąki kwiatowe

to chyba jednak ten kolor będzie kolorem dnia

i dla kontrastu kalina koreańska

Ogród do odnowy 15:42, 14 maj 2019

Do góry
suchodrzew tatarski

trochę deszczyk pada, ale gdy ruszyć wierzchnią warstwę ziemi, pod spodem popiół

Ogród do odnowy 15:37, 14 maj 2019

Do góry
Bogdziu ileż roślinek od Ciebie pięknie u mnie rośnie

epimedium, orliki, bodziszki, rutewka, niezapominajki, groszek pachnący przycupnięty w zacisznym miejscu... i sama nie pamietam co jeszcze

i cały łan miesięcznicy

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:36, 14 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

ja bym zrobiła taki kształt tej rabaty

co do nasadzeń ...to np. trzcinniki pociągnęłabym za grill do samego końca rabaty ,i gdzieś na tej drugiej części może ...i już by nawiązywało jedno do drugiego...
o coś takiego ...może

poza tym myślę ,że z nasadzeniami na pewno sobie poradzisz sama ...ale nudzę się w domu ,to wymyślam hihi

Madziu, dziękuję Ci bardzo za pomysły, kochana jesteś Rysuję Twój plan, zobaczę co z tego wyjdzie. Wkleję, jak skończę
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 15:32, 14 maj 2019

Do góry
sierotka napisał(a)

Śliczne.
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:31, 14 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Taras w moim klimacie - biały! Też myślałam o zamykaniu swojego furteczką, ale u mnie psów nie ma, tylko koty, więc dla nich furtka to żadna przeszkoda Obcowanie ze zwierzętami jest bardzo przyjemne, ale trzeba się liczyć ze stratami, niestety. Coś za coś
Zdolnego masz Męża, skoro zegar zrobił!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:28, 14 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Kasiu, Madziu, Aniu macie rację, wiecie, że nawet przez chwilę o tym myślałam ale jakoś mnie zaćmiło
Może dlatego że ta rabata wysepkowa z wiązem jest w formie soliterowej, czyli wiąz a wokół niego kulki i trzcinniki KF i nie wiem jak można by ją połączyć z tą nową rabatą. Coś weny brak tej wiosny...

Kiedyś miałam pomysł zasłonić tylnia ścianę grilla i bedę mieć okazję

POMOCY!!!

ja bym zrobiła taki kształt tej rabaty

co do nasadzeń ...to np. trzcinniki pociągnęłabym za grill do samego końca rabaty ,i gdzieś na tej drugiej części może ...i już by nawiązywało jedno do drugiego...
o coś takiego ...może

poza tym myślę ,że z nasadzeniami na pewno sobie poradzisz sama ...ale nudzę się w domu ,to wymyślam hihi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies