Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mus owocowy w miejskiej dżungli 06:53, 14 maj 2019

Do góry
mar_za napisał(a)
Raport z prac ogrodowych, które wykonywałam jak nie sądziłam kulek cisowych
Na północnej cienistej rabacie posadziłam hortensje Silver Dollar. Takie same jak mam na wjeździe. Już z miesiąc temu się na nie umawiałem z Kasią z "ogródka pachnącego...". Kasia dziękuję za pomoc
Nie znalazłam tej roślinki zadarniającej, którą poleca Anda, w związku z tym tymczasowo wszystko wyspałam korą. Postawię na końcu ławkę jakąś. Na razie stanęło krzesło, które jeszcze pałęta się po działce.

Fajna rabata jeszcze bym hosty żółte lub z białym akcentem dołożyła a trzmieliny skracaj na czubku co jakis czas, to szybciej rosną
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:42, 14 maj 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Ja po oglądnięciu, zaniemówiłam! Cudnie, i nie ma innej opcji!

Haniu dziękujęmniej widać to, co na dole, ja z poziomu ziemi, a oni skali
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 06:38, 14 maj 2019

Do góry
Ewa nie nie bylam pewna, bo one maja w sumie takie same listki i kwiatki, roznia sie tylko tym marmurkiem.

Elu zycze wiec ocieplenia i deszczu. U nas solidnie popadalo i robi sie wreszie cieplej. Mrozow nie bylo od polowy kwietnia.

Kasiu to nasza stara juz kotka, w sumie nam zawsze male pokazuje szybiej jakos, przynosi w pysku i kladzie na wycieraczke a teraz cos sie obrazila. My tez dla dwoch mamy juz dom. Jednego chcemy sobie zostawic.

dziewanna kwitnie jedna fioletowa przeadzilam, troche sie bala, bo a palowy korzen i oczywiscie kawalek wyrwalam ale widze, ze sie przyjela w nowym miejscu.

bociek w czosnku

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:36, 14 maj 2019

Do góry
abiko napisał(a)
I ja widziałam.. wyszłaś mega naturalnie, stworzona do kamery po prostu. Ogród masz cudny

Aga wielkie dziękinie czułam się zestresowana,a na filmie nie widać niedociągnięć
Ogródkowe perypetie:) 06:20, 14 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
To teraz Twój śliczny ogród moimi oczami

Ale super tu w tym miejscu i czy mi się zdaje, ale chyba nowe oczko. Pięknie pokazany ogród, naprawdę jest na czym oko zawiesić, mały ogród, ale ciekawy i bogaty roślinnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:19, 14 maj 2019

Do góry
Patrycja dziękuję bardzo, krótko ale choć wielkość ogrodu widać, bo na żywo chyba jest lepiej

kwiat i owocnik paulowni
Rododendronowy ogród II. 06:04, 14 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
No i najpiękniej pachną teraz bzy

I to tyle , idę podlewac bo od kilku dni czekałam na deszcz który nie spadł, a kwitnące rh potrzebuja wody.M juz podlewa.Miłego dnia.

O to cos dla mnie

Ja jak patrze na twój ogrod to wydaje mi się zawsze inny bo rozne zestawienia są, co roku trochę inaczej rozkwitają rododendrony
Ale zawsze cudnie
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 05:45, 14 maj 2019

Do góry
Dwa lata temu robiłam sadzonki bukszpanu. Po ukorzenieniu posadziłam do doniczek i tak sobie rosły. W ubiegłym roku nadal rosły w doniczkach i tak jakimś cudem przezimowały na dworze.

W końcu znalazłam dla nich miejsce

Teraz mam 76 sadzonek bukszpanu w przechowalniku. Ciekawa jestem ile z tego przeżyje?

bold text
Zielonym do góry... :) 05:16, 14 maj 2019

Do góry
I widzialam bialego wieloryba

A to dla jednej osobki z Ogrodowiska iryski w naturalnym srodowisku

A to ostatnie to z mojego ogrodka
Zielonym do góry... :) 05:06, 14 maj 2019

Do góry
Zielonym do góry... :) 05:00, 14 maj 2019

Do góry
A ja wlasnie napisalam u Ciebie

Wiosna piekna, beztroska, radosna i na wygnaniu... Oj jestem mega daleko od domu, ale wracam od czasu do czasu podlubac w ziemi

Ale zeby nie bylo ze nie tesknie (oj cholernie za domem) i ogrodem, to laze po innych cudnych ogrodach. Wczoraj zwiedzilam taki z 2tys rodkow

Ogródkowe perypetie:) 01:04, 14 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Szczególnie ujęło mnie to zdjęcie. Pięknie jest

Lubię oglądać małe ogrody, bo takowy sama posiadam. I wbrew pozorom wcale nie jest łatwo mały ogród zaaranżować i potem w dobrym stanie utrzymać. I nie tylko ze względu na z reguły długą listę chciejstw, które chciałoby się wcisnąć a tu szanse niewielkie... Ale także z tego względu, że każdą niedoróbkę od razu widać, każdy chwaścik... Że wzrok zanim się rozpędzi w takim ogrodzie to już musi hamować bo ogród się kończy i trzeba kombinować jakby trochę oszukać aby powstało złudzenie nawet o metr większego ogrodu

A tu jest pięknie... Kompozycja, kolorystyka.... i efekt dali...
Super
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:54, 14 maj 2019

Do góry
Maj w tym roku wyjątkowo zimny i mokry
Zimnica. Pada całym dniami, chmury i mgły snują się tuż nad ziemią
Przeglądam fotki z tegorocznego wypadu podczas weekendu majowego. Od raz cieplej
Słoneczko i ciepełko zostawiam

Jutro fotki bardziej ogrodowiskowe
W ogródku emerytki 00:53, 14 maj 2019

Do góry
Tuptusiowi zrobiło się za ciepło w nogawce, więc poszedł spać w inne miejsce.
Tutaj śpi na boku, podłożył sobie łapkę pod ryjek, widać pazurki
Czuje się u nas bezpiecznie, bo w naturze jeże śpią zwinięte i mają schowane pyszczki i łapki.
Bylinowa łąka 00:51, 14 maj 2019

Do góry
Było gliloognisko.

I parę ogólnych widoczków. Trawy jeszcze kosą nie tykane. Za to ładnie mlecze kwitną.

Koniec.
Bylinowa łąka 00:44, 14 maj 2019

Do góry
Ostrogowiec w pąkach. Tylko za gęsto posadzony. I znowu kolejne rozsadzanie się szykuje.

Amzonia nadreńska zapączkowana. Pierwszy raz. Hurra. Teraz muszę poczytać jak się ją rozmnaża.

Hortensja pnąca u mnie płożąca na razie. Ale chyba pasuje jej taka sytuacja.

A tu moje hortensje ogrodowe. Wiem, że za ciasno, ale poczekam aż się trochę rozrosną i wtedy kolejne przesadzanie. Żonkile tam dosadziłam tydzień temu. Na razie leżą plackiem, ale może im to nie zaszkodzi.

Bylinowa łąka 00:39, 14 maj 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Jaśminowiec Aureus w dąbrówce świeci.

Ale fajnie to wygląda. Ciekawy kolor ma ten jaśminowiec. Nie wiedziałam nawet, że istnieje taka odmiana.
Szmaragdowy Zakątek 00:35, 14 maj 2019

Do góry
Wszystkie są piękne. Ja mam na razie tylko trzy takie:

więc nie będę grymasić i wezmę co mi dasz
Bylinowa łąka 00:29, 14 maj 2019

Do góry
A teraz z innej bajki. Róże przesadzone rok temu rozrosły się. Liczę na obfite kwitnienie.

Poniżej bodziszki - już prawie nie widać ziemi.

Jaśminowiec Aureus w dąbrówce świeci.

Obgryzioną świdośliwę orliki przerosły. Czekam na kwitnienie.

Bylinowa łąka 00:21, 14 maj 2019

Do góry
Tojeść orszelinowa od Małej Mi przyjęła się.

Smotrawa okazała ma się bardzo dobrze. Bez mojego udziału świetnie sobie radzi sama. A na zdjęciu widać, że łatwo nie jest.

A tu tegoroczne nasadzenia. Tawułki Arendsa na południowym skraju zadrzewień. Ciekawe czy dadzą radę. Mam nadzieję, że nie będzie tam dla nich za sucho.

Moja pluskwica się rozrasta, ciekawe kiedy zakwitnie. Podobno czasem trochę trzeba poczekać na kwiaty. Obok trafiły paprocie od Katki. Kolejny leśny zakątek się tworzy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies