Anitko, widzę że podróżujesz, zaraz zobaczę relację , zajawki w Twoim wątku przepiękne
Ta roślinka kwitnąca na niebiesko teraz na zdjęciach to trzykrotka? Czy ona długo kwitnie? Bardzo ładne kępy z niej powstały, co robisz jak przekwita, zostawiasz liście? Czy masz ją w różnych odcieniach, czy to tylko gra świateł?
Zostało nam trochę kostki po zrobieniu podjazdu więc część kamulców wokół rabat została nią zastąpiona. Teraz przydałoby się to umocować, ale wtedy już nie zmienię kształtu rabat i to mnie przeraża
Kasiu - u mnie lawenda pod korą marniała, musiałam zebrać. Ona jest wybitnie "wapniolubna" i nie lubi wilgoci a u ciebie przepięknie kwitnie - czyli nie jest jej źle.
Bardzo lubię firletkę właśnie za jej chłodną zieleń i amarant.
Carex comans Kupferflamme - Turzyca włosowa Kupferflamme
Trochę ci leży na rabacie a sztywno powinna stać. Może upały swoje robią.
Ta biała jarzmianka jest u mnie większa niż MW i Pashmina. Spokojnie z 80 cm ma wysokości. W pierwszym roku była mega mikra, nie było jej widać. Teraz jest już spora kopka. Szybko przyrasta i się sieje (u mnie)
Dziewczyny, u mnie spadło dziś do 15-tu stopni w środku dnia. Cieszę się, że jest taki przerywnik w pogodzie, bo już razem z roślinami uświerkłabym na amen.
Szklarnia ma szyby antysłoneczne, no i trochę gałęzi górą X zewnątrz tylko jedna strona wystawiona na słońce, ale też daje do wiwatu. Wczoraj jak podlewałam rano, to topiłam się i jednocześnie z wodą dosalałam moje uprawy, Będę miała pomidorki od razu posolone. Ha,ha, ha.
Przepiękna porcja pourlopowych zdjęć. Ogląda się z ogromną przyjemnością. Zachwyciłam się kwitnieniem Twojej Herzogin, moje dwie razem wzięte chyba tyle kwiatów nie naprodukowały.
Po tych upałach to ja aż się boję do swojego ogrodu jechać.
Smutny czas... 22.06.2019 pożegnaliśmy naszą 15 letnia sunie. Musielismy skrócić wyjazd weekendowy kiedy sie dowiedzieliśmy o tym...
Była z nami kawał życia - Oliwia miała 3 lata kiedy ja dostaliśmy
Pilnowała Darii kiedy ta poznawała ogród
Ostatnie miesiące były najcięższe choć do ostatniego dnia piękne z niej było psisko. Pozostała pamięć i pytanie - gdzie jesteś?
Blisko - w naszych sercach ...
Codziennie podlewam ogród bo widoki na deszcz dopiero na 6 lipca. Hortensje bukietowe są bardzo wytrzymałe. Zależy mi żeby jeszcze liatry zakwitły więc muszę im lać, delikatne u mnie są róże, jeżówki i młode sadzonki oraz oczywiście warzywnik. Reszta nawet poradziłaby sobie z podlewaniem co 2 dzień.