Gabrysiu - raczej to drugie. Potwierdziły to sprzedawane cebulki tulipanów i narcyzów...
Choć te pokazane bombki były małymi dziełami sztuki i tu chyba trendy nie obowiązują
Kopie czy inspiracje - i tak wszyscy dobrze wiemy, że to szkoła Danusi To połączenie jest ponadczasowe i pasuje chyba do każdego ogrodu - super nowoczesnego czy też wiejskiego
Jak my wszyscy Mi udało się dotrzeć na Gardenię po raz pierwszy i Chelsea Flower Show to nie jest, ale ścisk był podobny Bardzo dobrze, że chociaż takie imprezy są organizowane
Czyli styl "glamour" w ogrodnictwie się wybija.
A ozdoby bożonarodzeniowe to były trendy już na przyszły rok, czy po prostu trzeba było to jakoś sprzedać, żeby nie zalegało magazynów?
Ciemierniki rzeczywiście przepiękne, magnolie też.
Szkoda, że te targi nie odbywają sie też w maju, czerwcu, byłoby atrakcyjniej roślinnie.
Sebciu dziś dużo zrobiłam, ale nie dałam rady cyknąć zdjęć, bo zaczęło wiać i uciekłam do domu.
We wtorek ma być słonecznie, to powędruję po ogrodzie z aparatem.
Dziś:
- wyciachałam prawie wszystkie trawy
- wyciachałam bylinki, co po zimie zostały, z pousychanych resztek
- ciachnęłam The Fairy
- poprzycinałam resztę grabów przed domem i młody żywopłocik
- powyrywałam masę chwastów
- ciachnęłam wszystkie hortensje
- przesadziłam jedna kulę buksową do donicy
- ciemierniki zasadziłam do donic
- posprzątałam ogólnie
- podlałam ogród
Mam już 9 worków brązowych śmieci ogrodowych…
W tym tygodniu, jak będzie ładnie to muszę:
- popryskać Miedzianem i podlać Previcurem
- wygrabić trawnik
- dokończyć ścinanie rozplenic
- polecieć Azofoską po cebulowych
- wymyć Karcherem taras
- czekam na forysycje aby ściąć róże
Mówisz ,że mam se wybić z głowy łączkę krokusowa ??? aaa...... Ale ja nie kcem
juz doszedłeś do siebie po tej całej wyprawie ??? Podziwiam , normalnie
Ps odp baardzo chętnie bym sie wybrała , ale mam swoją przekładaną od 1,5 mies imprezkę urodzinową więc spędzę ten dzień w kuchni .. Ale gdyby Cię zadowolił jeszcze kolejny weekend......
Pozwolę sobie jeszcze wkleić dwa zdjęcia z Gardenii u siebie - po resztę zapraszam tu Nie wiem czy w tym roku wykorzystam te inspiracje donicowe, ale w razie czego będą jak znalazł - bo warte skopiowania są na pewno
Jeszcze raz dziękuję za przemiłe spotkanie Choć jak zwykle czuję niedosyt, że nie udało mi się pogadać we wszystkimi... Jednak na pewno będą kolejne spotkania - a przynajmniej na to liczę Pozdrawiam i miłej niedzieli wszystkim
Jeszcze ja dołożę krótką relację - zdjęć mam mało, ale zawsze coś Liczyłem, że kupię sobie donice na domowe rośliny, ale portfel został biedniejszy jedynie o deser w Werandzie Może to i lepiej
Z góry przepraszam wrażliwych na piękno za jakość ujęć - mój telefon jest bardziej stworzony do robienia selfie niż zdjęć roślin