No,no, no .... Zaczyna się wyłaniać jakiś kształt ☺ Dużych rozmiarów rabata - będzie duży efekt ☺ Nowe rośliny piękne. Radziłabym tylko jak najszybciej przesadzić zioła i kwiaty do dobrej ziemi w donicach - podłoże, w którym są hodowane na sprzedaż nie nadaje się do dalszej uprawy.
Kosz pomalowany na biało od razu nabrał urody ☺ Dzielnie działasz!
jak widać -jeszcze niedoróbki są -ale powoli dochodzę do końca prac w tym sezonie
za tą rabatą będzie kolejny żywopłot z cisów -po ściągnięciu płotu ….nie wiem kiedy
Te dwa prezenty pójdą do ogrodu ale jak na razie stoją w domu już 6 tygodni. mam w ogrodzie już 3 rok taki prezent ----biały --- pięknie rośnie i kwitnie.
Na tak wąski pasek polecam jednolity żywopłot, nie mieszany. Za krótko tu jest na mieszanie.
Polecam tawułę wczesną, ślicznie kwitnie, jak zaniedbasz cięcie, nic się nie stanie, łądnie się przebarwia i nie rośnie zbyt wielka, bo miejsca masz mało.
Wszystkie wymienione mają opadające liście. Jesli chgcesz półzimozielony - posadź irgę błyszczącą.
Na szczęście krzaczki niewielkie to nie będzie tak źle. Cudne są żywopłoty z cisa, dłużej mi przyjdzie czekać na zieloną ścianę ale co tam. Pomyślałam, że już i tak zrobiłam wszystko prawie od nowa więc mam jakby młody ogród, poczekam