Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:24, 27 maj 2019

Do góry
Ta madam chyba pominięta?

znów irysy, jakich nie było

tu na ścianie wisi budka gdzie chyba już zakończył się proces moszczenia posłania dla pary modraszek. Będzie przedszkole, nigdy dotąd nie miałam w ogrodzie takich narodzin

I dobranoc
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:22, 27 maj 2019

Do góry
no i standardowo - kolejny tydzień z życia buków ostatni spózniony powoli rusza i będzie już komplet

szałwia przytłumiła wszystko na rabacie, aktualnie sięga mi do pasa. Ewa może Ty będziesz wiedziała jaka to - ma takie biało-niebieskie kwiaty, lawenda przy niej jest bez szans

czosnek ma ładną spódniczkę z liatry

irga kwitnie wśród ogników i liliowców - w końcu jakaś biała plama na tej rabacie

jaśmin(owiec) ? zaczyna kwitnąć niezrażony mszycami

W cieniu - zacieniona 22:22, 27 maj 2019

Do góry
Tajemniczy Ogród 22:21, 27 maj 2019

Do góry
Zostało mi jeszcze kilka pstryków, więc wrzucam ku pamięci
Bajkowy ogród Weroniki 22:21, 27 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Weroniko, poduchy floksowe zawsze mi się będą kojarzyć z Waszym ogrodem.
Wisteria przecudna, ale i tak tym razem zachwyt zostawię dla lasku.... cudnie Wam on wyszedł.. kawał dodatkowej bajki

Poduchy z floksów kanadyjskich od Ciebie.Miło zawsze Ciebie wspominamy.

W cieniu - zacieniona 22:19, 27 maj 2019

Do góry
pachnąco.
Skąpana w słońcu 22:19, 27 maj 2019

Do góry

William Shakespeare

W cieniu - zacieniona 22:18, 27 maj 2019

Do góry
Rumianka napisał(a)
Pospacerowałam wśród kolorków i zapachów Twojego pięknego ogrodu, nic dodać nic ująć...jest pięknie.

Miło Cię gościć...pozdrawiam.
Rozpoznawanie nie zimujących w gruncie 22:18, 27 maj 2019

Do góry
Roślina miała iść w kosz. Przytuliłam Ponoć można ją posadzić do donic na pole, a w zimie trzeba dać do domu. Szukam jej nazwy. Kwitnie, ale nie wiem jak.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:18, 27 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)

to ujęcie musze zacytować bosko ,cudownie ,jest czad

teraz czekam na fotki pomalowanego grilla ,donic i kratek

Ewa śliczny ogród stworzyłaś

Madziu, naprawdę strasznie mi miło! Czuję się mega doceniona,że ta moja praca na marne nie poszła
W końcu dodatki ogrodowe będą szare Jutro, o ile nie będzie padać maluję kratki na róże a kominek w jakiś kolejny weekend

Bardzo bardzo dziękuję za dobre słowo Buziaczki.

Tajemniczy Ogród 22:18, 27 maj 2019

Do góry
Pracowicie płynie czas. Nie miała baba, co robić, to se działkę dokupiła, haha Udało nam się pozbyć słupków, które zostały pomiędzy działkami, doły po nich ogromne, bo miały wylane potężne podmurówki, czy jakoś tam Będzie gdzie sypać kompost, bo cały stary poszedł pod nowy warzywniaczek na pomidory, a na zrobienie nowego musi być czas. Szału nie ma - na szybko wykorzystaliśmy stare ławki, wsypaliśmy cały kompost, bo własnoręczne sadzonki pomidorów już od jakiegoś czasu błagały o wysadzenie. Przy okazji pozbyliśmy się bluszczowego gościa, z rabaty poniżej i aktualnie szukam ładnego, niedużego liściastego drzewa na jego miejsce. Myślałam najpierw o kolumnowy grabie, ale w tym miejscu konieczna jest szersza korona - siedząc na ławeczce i pijąc kawkę będę miała widok na drzewo, a nie na dom sąsiadaUprasza się o podpowiedzi, chodzi o miejsce na prawo od trejaża, mniej więcej pośrodku tej rabatki okolonej seslerią jesienną.
Poza tym rodki kwitną pięknie, chwasty równie pięknie rosną, przesadzam to i owo i czekam, kiedy mój M. będzie miał czas, żeby ruszy ze mną frontową Sama nawet się nie biorę. Planujemy zdjąć ładnie darń i przełożyć ją w miejsce, gdzie w poprzednich latach stał basen, a teraz będzie trawniczek łączący dwie działki. Widok z okna, mimo stojących nadal doniczek prezentuje się dość barwnie jak na mój ogród:

A poza tym nuda Decyzja, żeby posadzić Palibina przy tarasie parę lat temu, była strzałem w dziesiątkę. Aktualnie otwierając drzwi uderza mnie w nos jego cudny zapach. Mimo półcienia, kwitnie bardzo ładnie.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:17, 27 maj 2019

Do góry
Urodzaj niebieskości, kompletnie nie rozumiem skąd tyle, a gdzie są moje kolorowe liliowce, nie mam żadnego, a tyle ich było, są tylko jakieś żółte (nawet nie ma tych pomarańczowych, których była spora kępa).
Jakaś dziwna reinkarnacja, transmutacja czy konwersja - jak go zwał tak zwał ale dziwne rzeczy się dzieją w moim ogrodzie

Brunera ładnie się rozmnaża, z jednej roślinki mam już kilka

i dla kontrastu
Moja bajka 22:14, 27 maj 2019

Do góry

tu moja Chanelka

bez czarny Eva pięknie błyszczy w słońcu

widać, że będzie ładnie kwitł
Skąpana w słońcu 22:13, 27 maj 2019

Do góry

Otoczenie przyszłego oczka wodnego

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 22:13, 27 maj 2019

Do góry
ogniskowa w miarę zakończona,umęczyło mnie to dzisiaj w tym upale, teraz będę czekać aż trawy nabiorą ciała i zobaczę, czy werbena ruszy. Niezle się nagimnastykowałam, żeby jej kamieniami nie zniszczyć, bo taka malusia.

W sobotę przytaszczyliśmy z mężem kamień - równo 1 tona - co do kilograma 16 worków + 1 wiaderko pełne - ładowaliśmy na oko i taki strzał tam, gdzie będzie sam kamień dałam szmatę pod spód - przy roślinkach bez szmaty.

dzisiaj dokupiłam jeszcze dwa trzcinniki - ciekawa jestem czy wszystkie moje zakupy to KF - nie wydaje mi się, ale chciałabym się mylić

pozostaną jeszcze trzy ławki do postawienia i palenisko na środek. Narazie dużo tego kamienia - ale jak milin się zazieleni i jak trawy trochę podrosną, to może w przyszłym roku będzie bardziej zielono. Noi pewnie dosadzę coś przed bambusową matę jeszcze Poza tym z przyczyn praktycznych - szkoda by sadzić roślinki pod stopami piwożłopów piekących kiełbaski po zmroku więc może lepiej, żeby było więcej kamienia niż roślinek

Bajkowy ogród Weroniki 22:11, 27 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zawsze pięknie kolorowo u Was. Te floksowe poduchy nie przerastaja chwastami? U mnie stale jakies trawy z nich wychodziły w końcu wywaliłam bo co rok musiałam od nowa oczyszczac i sadzic .Pozdrówka serdeczne dla Was.

Przerastają, ale łatwo je wyrwać. U mnie muszą być. Buziaczki, Bogdziu.

Clematisy

Krzewuszki cudowne.

Hosty

Zawciągi.
Peonie czerwone zakwitają pierwsze.
Moja bajka 22:07, 27 maj 2019

Do góry
ta od Ewci za to póki co ma się doskonale.

irgi cudnie kwitną i pachnął. Wielką moc mają te kwiatuszki
Skąpana w słońcu 22:06, 27 maj 2019

Do góry
Chociaż mało kwitków jest rozwinięte, to już czuć ich zapach.

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:06, 27 maj 2019

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Clematisów cd - na dzień dobry Generał Sikorski, Grunwald i Prezydent (ale ekipa)

tej śliczności nie spisałam, może rano dopiszę

Na początku myślałam, że to ten sam clematis a nie 3 różne . Piękne takie fiolety i jeszcze w takiej skali. Mój jeden nie ma pąków na razie za to rośnie jak szalony. Posadzony wiosną, możliwe, że nie będzie kwitł?
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:04, 27 maj 2019

Do góry

różne odcienie bieli
Dereń Kousa po raz pierwszy, rośnie w cieniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies