Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 21:40, 27 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)

Od tej nowej pergoli nie mogę oderwać oczu...cuuudna!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:39, 27 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Agatka zaraziłaś mnie tymi dereniami Zacytowałam kilka zdjęć, wiem że na pierwszym jest dereń kousa Venus... A reszta? Jakie jest ich tempo wzrostu?
Cudownie zarósł ci ogród, niesamowity ma to urok... Nie walcz z tym bo jest pięknie

Moja bajka 21:37, 27 maj 2019

Do góry
ta lampeczka słabiej świeci, ale ma już swoje lata

a kto się tu chowa?

Moja bajka 21:34, 27 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)
Bardzo lubię zaglądać do Twojego bajkowego ogrodu, tyle ciekawych miejsc. Cudowny świat stworzyłaś

Danuś nawet nie wiesz jak mi miło czytając te słowa . Bardzo, bardzo Ci dziękuję .

Wieczorne zdjęcia skrzyneczek po lustrzanej modernizacji. Kasieńko dziękuję, efekt wygląda lepiej w realu niż na zdjęciach

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:34, 27 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)

to ujęcie musze zacytować bosko ,cudownie ,jest czad

teraz czekam na fotki pomalowanego grilla ,donic i kratek

Ewa śliczny ogród stworzyłaś
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:27, 27 maj 2019

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 21:27, 27 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Weroniko, majowy lasek robi niesamowite wrażenie, ale ogród też. Wisteria piękna, lany floksów zachwycają (też lubię te floksowe poduchy). Wszystko takie bajkowe, wykonaliście z mężem kawał "dobrej roboty", ogród prezentuje się znakomicie
Pozdrawiam ciepło z Jurajskiego

,***
Jeszcze maj...rodki i azalie. Pozdrawiam Agnieszko.Też lubię Twój ogród.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:20, 27 maj 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko już ci kwitną naparstnice...te białe?
To dziewanny, ale naparstnice też pokazują już kolor.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:20, 27 maj 2019

Do góry
Czosnki znowu się namnożyły. Trzeba będzie je wykopać i jesienią posadzić na nowo. Podczas poprzedniej takiej akcji z kilku wsadzonych cebulek miałam kilkadziesiąt.

Rozplenice już spore.

Na wypadek, gdyby zmienił się klimat, rozmnażam seslerię jesienną.

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:15, 27 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piekny warzywniczek Dorotko
Dziękuję jem już własny szczypiorek, rzodkiewkę, sałatkę, natkę pietruszki, selera i pora.
W tym roku po raz pierwszy funkia pokazuje swoje rozmiary.

Wczesną wiosną przesadziłam tego rh. Miał mieć lepiej, tylko ja zapomniałam, że tam taki gąszcz. Muszę sporo roślin z tego miejsca zabrać.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:14, 27 maj 2019

Do góry
Dzień był w miarę słoneczny, a potem na niebie pojawiły się ciemne chmury.

Lilaki mogły się zaprezentować w pełnej krasie:
węgierski

i Palibin

A potem się zachmurzyło

i popadało. W tym sezonie trudno jest się wstrzelić z ekologicznymi opryskami. Zaledwie dwa razy zrobiłam oprysk roztworem tymolowym i tyleż samo propionianem. Na bobie pojawiły się mszyce. Za dużo, żeby zbierać ręcznie. Trzeba przygotować jakiś oprysk na bazie mydła potasowego i sody.
Hirutkowy raj:)) 21:08, 27 maj 2019

Do góry
Moje rodki

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:08, 27 maj 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ogród śliczny, roślinki cudne zielone, azalie w gąszczu innych roślin wyglądają przecudnie. Pomysł z kałużą bardzo fajny, tylko jedno ale..
Ryby męczą się w tak małym zbiorniku, nie mogę na to patrzeć, to ryby jeziorne, to dla nich więzienie Mogą tylko stać w miejscu, potrzebują przestrzeni żeby pływać
Zgadzam się z Tobą rybki już mają dużo miejsca do pływania, powędrowały do stawu mojego brata. Teraz będzie im dużo lepiej. Poza tym ta moja kałuża już w tej chwili to niewypał. Woda i żwirek po tygodniu robi się zielona, pomimo tego iż częściowo wymieniam co dzień i dolewam świeżej. Posadziłam też jednego kosaćca i tatarak. Pod koniec tygodnia muszę wyczyścić tą moją kałużę i wtedy dodam chemii stosowanej w oczkach wodnych.
A oto nowa miejscówka rybek. Zaznaczam, że otoczenie stawu nie jest jeszcze przygotowane do sezonu wypoczynkowego.

Ogród z widokiem na jezioro 21:06, 27 maj 2019

Do góry
Jolu sprawdziłam,tak masz rację liście Mylen są ciemniejsze,nie zwracałam uwagi trochę też inny kształt a kwiaty sa bardziej pękate,zaokrąglone

z lewej Mylen a z prawej Rubens
Ogród z uśmiechem 21:05, 27 maj 2019

Do góry
jolanka napisał(a)

Jolu, no coś pięknego! Klony cudnej urody, pięknie razem grają. W dodatku tak fajnie zielono dokoła, ogród tak dojrzale wygląda.

Zdjęcia pliszki podziwiam ogromnie, masz talent do focenia ptaszków

Cieszę się, że z Tobą lepiej! U nas jakoś po kolei kosi jakaś infekcja żołądkowa, najpierw Kuba, potem eM, moi rodzice (bo zajmowali się Kubą, żeby Kaja miała mniejszy kontakt). No i jakoś ocalałyśmy we dwie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:04, 27 maj 2019

Do góry
Z płatków rugosy i listków mięty zalanych wodą i schłodzonych w lodówce, wychodzi przepyszny napój.

Pojawiła się pierwsza żarówka.

W ogródku emerytki 21:04, 27 maj 2019

Do góry
Nowy powojnik rozwinął kwiatki
W rzeczywistości są cytrynowe, na zdjęciu wyszły blade.

To efekt podlewania roślin gnojówkami, ostrogowiec zwariował i zrobiło się krzaczysko

Wieczorne niebo, przed deszczem.
W ogródku emerytki 20:58, 27 maj 2019

Do góry
Skończyłam moje wykopki, obrzeże z brukówek poprawione i zrobione " kanciki ", którym dużo brakuje do doskonałości.
Mam nadzieje, że trawa przestanie mi wrastać i łatwiej będzie kosić.
Darń nieusunięta, bo zaczęło padać.
Tak to wygląda

Mój dzisiejszy zakup, powinnam mieć zakaz jazdy do J.G, ale jutro też jadę
A po drodze są trzy szkółki

Hirutkowy raj:)) 20:54, 27 maj 2019

Do góry
yolka napisał(a)
Krysiu ogladam u Ciebie rubensa i maylena. Czy maylen ma ciemniejsze liscie, mlode prawie bordo czy tylko aparat przeklamuje kolor. Widze roznice w kolorze lisci

Jolu sprawdziłam,tak masz rację są ciemniejsze,nie zwracałam uwagi trochę też inny kształt a kwiaty sa bardziej pękate,zaokrąglone

z lewej Mylen a z prawej Rubens

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:53, 27 maj 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Te białe to ostróżki piękne są u mnei jeszcze nie kwitną ale ja mam młode pędy dwuletnie.
Grzesiu chyba to na co zwróciłeś uwagę to biała dziewanna, w zbliżeniu mam różową.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies