Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:25, 05 maj 2019

Do góry
Dziękujemy za zdjęcia

Odnośnie TVN> My też obejrzeliśmy "Nową Maję w ogrodzie" i z tego powodu spóźniliśmy się na dni otwarte Przepraszamy

Ja się czułam trochę nieswojo oglądając, bo obecnie jestem 24 kilo chudsza, więc wiecie jak to jest. Człowiek nie cierpi patrzeć na taką "wersję" niemniej jednak, również z przyjemnością, obejrzałam odcinek Zmontowano rewelacyjnie - uważam

Ogrodowi poświęciliśmy 6 tygodni realizacji i mieszkania 530 km od domu To było wielkie wyzwanie dla całej ekipy. Dziękujemy za miłe wpisy.

Dzisiejszy dzień i dwa poprzednie spędziliśmy w przemiłym gronie odwiedzających nas Gości Tulipany dopisały Nie przekwitły

Muszę to wkleić Witek powiedział po 16-tej: "Idę pokontemplować jeziorko na bananowej ławce "

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 05 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jaszczurki lubią wygrzewać się na słoneczku, ale najwięcej młodych miałam w cieniu pod świerkami. Nawet do altany przychodzą , więc myślę, że przy Twoim oczku na pewno było by im dobrze.
Przesyłam kwiaty bzów zaplątanych w zieleni.

u mnie są na stercie kamieni i w składzie kłód na ognisko
Tu narazie jest ściernisko... 20:23, 05 maj 2019

Do góry
Moja rabata przy rowie pomału sie rozrasta.
Do raju daleko - u Ewy 20:19, 05 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękna ta twoja świdośliwa.Ciekawa jestem , jaka moja będzie i ja będzie rosła.Na razie malutka.
Piękne magnolie te białe tulipanki.
I cały przedogrodek.

Świdośliwy rosną bezproblemowo. Szybciutko się zagęszczają. Swoją niepotrzebnie w pierwszym roku przycięłam wiosną (to było w szale przycinania wszystkiego), ale też poradziła sobie z tym Bardzo smakują mam jej owoce

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:19, 05 maj 2019

Do góry

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 20:18, 05 maj 2019

Do góry
Kasia bardzo miło was znowu zobaczyć Ogród wymuskany, nie ma co.. obłędna rabata żółta z akcentami czerwieni, tulipany w niezapominajkach i lustra to moje ulubione zestawienia u Ciebie I wawrzynek.. oczywiście

Sylwia zrobiła fotorelację kilka fotek na uzupełnienie

Choroby klonów, klon - Acer 20:15, 05 maj 2019

Do góry
koculka napisał(a)
W zeszłym roku zauważyłam przyklejone wiórki do kory prunus serrula. Z otworu wydlubalam gąsienice ale nie zrobiłam zdjęcia. W tym roku objawy zauważyłam na kolonie Esk sunset a właściwie pod klonem. Podsypalam drzewo Kora i dziś zauważyłam takie mini walce drewniane. Po roztarciu palcem rozsypuja się w pył. Około 20 cm nad ziemią w pniu znalazłam otwór. Co to może być i jak z tym walczyc? Obcielam gałąź i rozcielam, wydobylam takiego robala.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:14, 05 maj 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Cieszę się , że podoba Ci się u mnie. Ciągle coś zmieniam, udoskonalam, przesadzam i zastanawiam się czy to na pewno dobry wybór. Działam metodą prób i błędów. Oczywiście wzorce biorę z forum, które jest kopalnią świetnych aranżacji.
Też pochowałam moje sadzonki surfinii, u mnie też zimno.

Maj u mnie pachnie bzami.

To tak jak jaMetoda prób i błędów nie jest mi obca

A ja posadziłam kilka petunii i begonie do gruntu...i teraz tylko mam nadzieję że u mnie przymrozków nie będzie
Bzy uwielbiam,twoje wielkie podziwiam ,moje jeszcze nieduże i do wielkich pewnie nie dopuszczę ,bo miejsce maja ograniczone.
Choroby klonów, klon - Acer 20:13, 05 maj 2019

Do góry
Patix napisał(a)

Witam serdecznie. Posadzilam 3 lata temu pięć klonów szczepionych Royal Red. Wszystkie super się przyjęły i zagęszczały korony. Niestety w tym roku tylko 2 klony wypuścił liście a pozostałe mają tylko pąki. Pąki są takie pozamykane. Proszę o poradę co mogło być przyczyną takiej sytuacji i co mogę zrobić aby klony sie pobudzily. Miejsce sadzenia to strona południowa działki, wszystkie są w jednym szeregu. Wykonałam lekkie cięcie jesienią wybujalych gałązek.
Pozdrawiam z południowej Polski. 
Patrycja

Przyczyną może być to, że nabrzmiałe, wypełnione sokami pąki zostały potraktowane mrozem i zamarły lub zatrzymały się w rozwoju. Poczekaj na ciepło i albo pękną, albo wypuszczą liście obok.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 20:13, 05 maj 2019

Do góry
Podpowiecie mi co to za roślina
Do raju daleko - u Ewy 20:12, 05 maj 2019

Do góry
Kwitnąca rajska jabłoń

Hortensjowo 20:09, 05 maj 2019

Do góry
Takie tam foteczki
Tu narazie jest ściernisko... 20:09, 05 maj 2019

Do góry
Uwielbiam młode listeczki. Tutaj miłorzęby i dąb.

Tu narazie jest ściernisko... 20:04, 05 maj 2019

Do góry
Czupurki czyi przekwitnięte sasanki.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:02, 05 maj 2019

Do góry
Zimnica straszna u nas, mnie boli caly dzien glowa wiec siedze w domu i szyje. Wczoraj bardzo duzo sprzedalam na targu wiec musze zapasy uzupelnic

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:01, 05 maj 2019

Do góry
To nie był dobry dzień na oglądanie ogrodów. Zimnica taka, że palce przymarzały do aparatu. Do tej pory nie mogę się rozgrzać.
Tym niemniej ogród nawet w tak niesprzyjających okolicznościach robił wrażenie i spędziłyśmy tam prawie trzy godziny!

Przede wszystkim: kompozycje doniczkowe są PERFEKCYNE:

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 05 maj 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Przywabił mnie zapach bzów Piękne widoki a zapach ach...
Lilaki szaleją wiosenną wonią, chociaż w tym roku zauważam mniej kwiatów. Myślę, że to wina ubiegłorocznej suszy.
Moje lilaki w liliowo bzobym kolorze.

Hortensjowo 20:00, 05 maj 2019

Do góry
Takie zakupy dzisiaj poczyniłam (wysokość około 60 cm).

Nie jestem pewna czy to odmiana Hicksii. Sprzedawca raczej specjalizuje się w formowanych cisach i nie umiał potwierdzić czy to ta odmiana, ale w związku z tym, że namiary dostałam od AngelikiX, więc stwierdziłam, że to dobre źródło

I moje ulubione przyrosty na cisach:
Tu narazie jest ściernisko... 20:00, 05 maj 2019

Do góry
Zawilce.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies