Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 15:56, 20 cze 2019

Waclaw napisał(a)
Dorotko, współczuję strat
Nawet nie ma tak dużo strat. Ostróżki, łubiny połamane, lilie poprzechylane, kwitnące róże otrzepane z kwiatów, a te co zostały to bardziej straszą niż zdobią. Dziś było moje małe słoneczko, więc babciowałam. Zdjęcia z przed ulewy.

Dorota123 16:03, 20 cze 2019

anabuko1 napisał(a)

Pięknie i piękne połączenia roslin.
A ta roza niebieskim clemkiem ( wiesz może co to za odmiana ?) to edenka ??
Świetny duet.
Tak to edenka Też pomyślałam , że z tym granatowym clematisem tworzą świetny duet. Za pochwałę dziękuję.

Dorota123 16:08, 20 cze 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka ta trawa wszędzie jest w sklepach ogrodniczych. Jak masz obi, jakimkolwiek sklepie ogrodniczym. Nasiona trawy firmy Substral samozagęszczająca się zobacz w internecie i pokaż synowi.

Pozdrawiam
Znalazłam na internecie zamówię sobie, ale dopiero w przyszłym tygodniu. Bardzo się cieszę z informacji o takiej trawie.

sylwia_slomc... 16:15, 20 cze 2019

O kurcze to chyba ta burza co ją goniłyśmy wracając do domu, sporo nalało, ale i wiało silnieZa to rośliny i trawnik podlało. Do nas teraz chmura od Krakowa idzie kolejny raz boję się co to będzie, potrzebuje tylko spokojnego deszczu i nie bardzo długiego
sylwia_slomc... 16:16, 20 cze 2019

Dorotko wsadź nosek w eden rose i powiedz mi czy czujesz zapach herbaciany? Czy tylko ja jakas inna jestem bo najpierw kalina eskimo mi pachniała, a teraz Edenka u Agnieszki.
Dorota123 16:16, 20 cze 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Roza Elfie CUDNA Mysle, ze po nawalnicy juz sladu nie ma? U mnie pare dni tez tak wyglądalo ale szybko jakos sie ogrod pozbierał a teraz juz znowu susza dokucza i tez trawnik miejscami wypalony. Koszmarna jest ta pogoda Pokaz jak tam ogrod wygląda. Pozdrawiam
Na Elfie i innych różach nie ma już kwiatostanów, pościnałam wszystkie poniżej pierwszego listka. Zaczynają kwitnąć następne róże i lilie. Wczoraj też miałam mocny deszcz, ale bez wiatru na szczęście. Zdjęcia wklejam jeszcze z przed ulewy, ale już zaczyna się robić kolorowo.

Dorota123 16:25, 20 cze 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
O kurcze to chyba ta burza co ją goniłyśmy wracając do domu, sporo nalało, ale i wiało silnieZa to rośliny i trawnik podlało. Do nas teraz chmura od Krakowa idzie kolejny raz boję się co to będzie, potrzebuje tylko spokojnego deszczu i nie bardzo długiego
Wczoraj miałam spokojny deszcz, ładnie i długo padało. Ochłodziło się, ale miałam nie schowane kompozycje donicowe z pelargoniami i teraz wyglądają koszmarnie. Teraz sobie przypominam dlaczego przez tyle lat nie kupowałam pelargonii.

Moja edenka nie pachnie, może jakaś tylko delikatna nuta zapachowa, ale słabiutko wyczuwalna.

sylwia_slomc... 16:28, 20 cze 2019

No patrz , a ja sie aż zaciągałam tak pachniała mi u Agi. Chyba mam jakiś inny nos
Waclaw 17:30, 20 cze 2019

Dorota123 napisał(a)
. Dziś było moje małe słoneczko, więc babciowałam. Zdjęcia z przed ulewy.

To są dopiero widoki!
Pięknie Dorotko Też bym tak chciał. Muszę czekać do końca października
anpi 22:27, 20 cze 2019

Ale masz tych różyczekŚliczne są ,a te na płocie to nieźle zaszalały!
Bez nawadniania trawniki mają ciężki żywot.Widzę jak ogromna jest różnica ,gdy na części em założył system zraszaczy samowynurzalnych
Ostatnio próbowałam też naprowadzić do mojej kałuży żabkę,która zabłąkała się w którejś z rabat.Ale mi się nie udało,poskakała w przeciwną stronę