Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Podmiejski ogródek 19:43, 27 maj 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

A przecież jest
Dwie niebieskie hosty zrobione z jednej sadzonki, zaraz przy wietlicach.

Zdaje się, że nie pokazywałam, jaką dokumentację zdjęciową zrobiłam przed rozpoczęciem przetasowań?

Gosia miała absolutną rację, że ta wietlica bardzo pasuje do ciemnych żurawek (i wszelkich ciemnych liści)

Całkiem fajne kolorki tutaj wyszły. Wietlica ładnie się zgrała z funkią i z żurawką także. A tło dla ostatniego zdjęcia to rodek?
Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 19:42, 27 maj 2019

Do góry
Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 19:40, 27 maj 2019

Do góry
Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 19:39, 27 maj 2019

Do góry
Majowy spacer tuż po deszczu

Jurajski Ogród 19:34, 27 maj 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

To co w donicy idealnie do niej pasuje.
Sezon 2017 u Hanusi 19:34, 27 maj 2019

Do góry
A poza tym

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:30, 27 maj 2019

Do góry
A tymczasem z racji wolnego dnia pofociłam ogrodowe rabatki

Przedpłacie, chyba Madzia ostatnio o nie pytała, muszę przyciąć od góry tawuły. A, mam tam hodowlę grzybów... Mnóstwo czasu bieżnika i kora przekompostowana dały taki efekt...

Bylinowa łąka 19:30, 27 maj 2019

Do góry
marba napisał(a)
Ciekawy kolor ma ta pluskwica. Muszę o niej poczytać, jakie ma wymagania.

Basiu pluskwice są na cieniste, wilgotne miejsca. Chwilę też potrzebują na zbudowanie kępy, czasem na kwiaty trzeba trochę poczekać. Jestem ciekawa jaka będzie w tym roku ta zwykła zielona, posadzona w tamtym roku.

Wacku, Sylwio pokochałam to miejsce.

Grzegorzu świerszczy teraz nie słyszałam, za to żaby dają koncerty. Mają gdzie koncertować, bo warunki idealne. To bagienko z mojej działki. Jak jest sucho to wody tam nie ma, ale olchy rosną i dają radę.

Doranma napisał(a)
Skoro tak wyglądała łąka Twoich marzeń to znaczy że marzenie się spełniło ☺
Patrzę że macie tam dość stromy spadek - to pewnie utrudnia dbanie o rośliny?

Dorotko spełnia się. Kwiatów co raz więcej i będzie przybywać. Łąka jest lekko nachylona i to nie przeszkadza, za to przed domkiem, na wprost tarasu jest spora skarpa, którą powolutku będę obsadzać niskimi krzewami typu tawuły, tawulec, żylistek Nikko i nie wiem jeszcze co. Ale z tawulca już robię sadzonki - trochę minie zanim się rozrosną.

effka napisał(a)
Gosiu, pięknie, jaka soczysta zieleń i tyle pięknych kwiatów Tylko położyć się na końcu i marzyć....

Ewo kocyk dopiero jak podeschnie, na razie chlupie troszkę. Leżaczki wygodne na tarasie - zapraszam.

Agania napisał(a)
U Ciebie Gosiu to jest gdzie pospacerować

U ciebie Agatko również, już odwiedziłam twoje tajemnicze zakątki.

Katkak napisał(a)
Ale masz miejsca na wszelkie dobro. fajnie, że poprocie się przyjęły. Niech rosną zdrowo i ładnie się rozrastają.

Kasia wszystko od ciebie się przyjęło. Tylko niektóre roślinki mają tymczasową miejscówkę, więc im zdjęć nie robiłam.

Na koniec pokażę, to co rośnie dopiero. Teraz już w trawie schowane. To tak, żeby pokazać, że nie od samego początku rośliny zachwycają i też żeby potem móc zrobić porównanie. Odętka wirginijska, dzielżan i dzwonek skupiony od Małęj Mi. Podzielona szałwia Caradonna, miskant, rozchodnik okazały i dwa malutkie orliki kwitną.

Sezon 2017 u Hanusi 19:29, 27 maj 2019

Do góry
No to się doczekałam. Kolejna drzewiasta w rozkwicie.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:28, 27 maj 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
No, dobra, przerwa na posiłek i odpoczynek dobiega końca to jeszcze tylko wstawię kilka fotek z dzisiejszego poranka i zmykam ryć dalej .

No muszem zacytować. Śliczne fotki, ścieżka przecudna.
To teraz czekam na foteczki porewolucyjne z klonikiem.

Aaaa, i trzeciego graba chyba jesteś nam winna.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 19:28, 27 maj 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Buczek będzie gwiazdorzyć w takim centrum Myślę, że spokojnie już za 5 lat będzie wyglądał tak jak mój. Kupiłaś bardzo dorodny okaz. Zrobiłam Ci zdjęcia mojego, zerknij przy okazji Przesyłam "liściową" zajawkę

Kominek pomalowałabym na grafitowy kolor... Ale sama musisz wybrać, dla mnie kolorystyczne dylematy zawsze najtrudniejsze.

Iwonko jeszcze raz dziękuję Piękne te listki, właśnie tak myślę, że za 5 lat to będzie już biczysko, będę go ciąć co roku, żeby opanować takie duże drzewo.
Kominek będzie grafitowy, postanowione. Właśnie maluję na grafit donicę na róże, którą dzisiaj tatuś mi sklecił z płyt Róże News Dawn wsadzone, jeszcze jutro pomaluję kratki na garaż, też szare i pochwalę się nowym ogrodowym dokonaniem
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:25, 27 maj 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Mój sporobolus jakiś taki marny - Anula - Zana jak Twój wygląda?

No moje zdecydowanie bardziej zaawansowane, ale też już któryś rok mają. Miałam dla Ciebie cyknąć w sobotę, ale dzień był mocno nerwowy i raz, że uleciało mi z głowy a dwa, że nie bardzo miałam nastrój do robienia zdjęć.

Wspaniały tort zrobiłaś. Wieeeelki CMOK dla naszego Arbuziątka. Jak szybko ten rok minął!
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:19, 27 maj 2019

Do góry
2 bylinowe już kwitnie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:03, 27 maj 2019

Do góry
Do kwitnienia szykują się szałwie.

I czarne bzy.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:01, 27 maj 2019

Do góry
TAR napisał(a)
Amsonie - dopisuje do listy, cudo

A w ogole ogrod przepiekny, jest na czym oczko zawiesic

Dziękuję za wizytę i miłe słowa. Rarytasów ogrodniczych raczej u mnie nie ma. Wygląda na to, że raczej popularyzuję urodę prozaicznych roślinek.

np. łubinu

rosy rugosy (ach! jak ona pachnie

Czyścca wełnistego

Pamiętajcie o ogrodach 18:59, 27 maj 2019

Do góry
Grażynko cieszmy się że mamy siły na te ciężkie roboty

Dorotko ścieżka prowadzi do warzywnika i na tył ogrodu.

Gosiu u mnie lokatorów na razie brak. Dziś zobaczyłem lekka zieleninę ale jak puściłem fontannę to zanikła.

Roboty drogowe cd

Ogród Nebel 18:59, 27 maj 2019

Do góry
W efekcie moich planów, powstał taki zakątek. Moje plany zweryfikowało życie.

Choroby róż 18:47, 27 maj 2019

Do góry
Proszę o pomoc, nasza róża w tym roku wygląda nieciekawie (zdjęcia poniżej) b ędę wdzięczna za pomoc w roszyfrowaniu i pomocy.
Po nitce do kłębka ;) 18:41, 27 maj 2019

Do góry
In progres
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:36, 27 maj 2019

Do góry
Kasia to chwilowo (bardzo długochwilowo ) jest przechowalnia i azyl dla paproci, płot daje im cień a zabezpieczenie od dołu i boków (rozmaite) chronią przed inwazją kretów.
W planie jest przeróbka płotu (strasznie wygląda), hosty już tam były i wyszły stąd puste miejsca, kilka paproci przeniosłem kilka padło doszły 2 rodki , pokombinuję ale chwilowo muszę utorować drogę do tego miejsca oraz uporządkować otoczenie bo nawet ja bałaganiarz nie mogę już na to patrzeć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies