Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Miejsko & sielsko 23:40, 13 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Moim zdaniem ta pęcherznica robi tam dobrą robotę

Popieram
Zwraca uwagę... taka prosta roślina a pięknie się komponuje w tym miejscu
A jesli chodzi o dodatkowy kolor to ja jestem za granatem, białym i może niebieskim (lawenda) jeśli ma być delikatnie, zaś pomarańcz jeśli z pazurem

Pozdrawiam serdecznie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:09, 13 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Anetko ... to jest trawka wolno rosnąca więc może zacznie kiełkować dopiero po 10 dniach
A jeśli chodzi o rabatę z ambrowcem, planuję dosadzić z tyłu kosodrzewinę Pumilio ... nie wiem tylko czy dać coś kwitnącego pomiędzy kosodrzewinę?
a widzisz czyli trafiłam z uzbtuj sie w cierpliwość na dosadzenie bylin zawsze masz czas, posadź co zaplanowne a reszte dosadzisz jak zobaczysz rabate
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:30, 13 cze 2015

Do góry
Mala_MI...jest ich tam kilka, ale będzie cięcia po kwitnieniu, po deszczu ciut zmasakrowane
tu walczę dalej, ależ mi zejdzie na korzeniach i wyszarpywaniu
kosodrzewina wyrąbana, teraz jakoś korzeń usunę
pod pergolę idą róże, będzie je łatwo przymocować, juz kupione, czekają..

Weroniko....cieszę się, że wam zasmakowałtrawa różnie w różnych miejscach, najgorsza tam, gdzie ognisko

Mathildis...Aniu miło, że lukaszmówisz nie pasuje ok...co do naparstnic, wysieją się szybko, siewki rozpoznasz, w pierwszym roku delikatnie kwitną, w drugim giganty.
Tak samo jest z firletkami, jak przekwitną, plewię do cna, mam tam pomysł na co innego

ren133...Renatko, no nie da się ciągle coś wpada do głowy, albo denerwuje no i jest drugi ogrodnik, będę z rodkowej wszystkie orliki zabierać, dobrze, że miejsce znalazłam, będzie u mnie moja doktor na oględzinach ogrodu, ptem ja u niej z rewizytą, to jej trochę dam

Sebus...dzięki ciekawe, że nam siedzi, a w praktyce oboje kokosimy z roślinami, myślę ze mam 2 powody, jeden zbiezny z twoim
Hirutkowy raj:)) 11:18, 13 cze 2015

Do góry
Krys napisał(a)

Madzenko data na aparacie byla zla,mam totalny niedoczas,zrobie po poludniu i wstawie

Wstaw, wstaw ... bo masz co
Idę dalej sadzić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:19, 13 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Polinko
Chciałam Cię podpytać o buksiki - 3 szt z tych co kupowałam w kwietniu (te większe) są takie dziwne, mają brunatny nalot nie po całości tylko fragmentami, a jeden z nich ma takie uschnięte końcówki i nie wypuścił przyrostów, są zawiązki takie ciemnozielone ale stoją w miejscu nie rozwijają się. Czy to jakaś choroba czy może mają za sucho czy co innego jeszcze?

Reniu słabo się znam na bukszpanach i chorobach ale z tego co się dowiedziałam to te brązowe, suche listeczki to prawdopodobnie od przycinania w słońcu. U mnie też kilka kulek tak wygląda a dwie nic nowego nie wypuściły.

O tym brązowym nalocie nie słyszałam, zrób zdjęcie i wstaw do wątku o chorobach bukszpanów, pewnie ktoś zdiagnozuje.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:07, 13 cze 2015

Do góry
Polinko
Chciałam Cię podpytać o buksiki - 3 szt z tych co kupowałam w kwietniu (te większe) są takie dziwne, mają brunatny nalot nie po całości tylko fragmentami, a jeden z nich ma takie uschnięte końcówki i nie wypuścił przyrostów, są zawiązki takie ciemnozielone ale stoją w miejscu nie rozwijają się. Czy to jakaś choroba czy może mają za sucho czy co innego jeszcze?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:59, 13 cze 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Miłego dnia w ogrodzie Reniu

Dziękuję polinko i wzajemnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:58, 13 cze 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Trawa kiełkuje rożnie wiec uzbruj sie w cierpliwość

Anetko ... to jest trawka wolno rosnąca więc może zacznie kiełkować dopiero po 10 dniach
A jeśli chodzi o rabatę z ambrowcem, planuję dosadzić z tyłu kosodrzewinę Pumilio ... nie wiem tylko czy dać coś kwitnącego pomiędzy kosodrzewinę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:54, 13 cze 2015

Do góry
Sporo pracy dziś przede mną - rośliny czekają w kolejce na sadzenie
Zacznę od cyprysików
Potem trawki i Vertigo

Miłej pracy w ogrodzie wszystkim życzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:51, 13 cze 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Reniu cena turzycy rewelacyjna jak pisze Iwonka u nas z kosmosu. Pojechałam podpatrzeć w naszym ogrodniczym, najtańsza 9zł.

Pani miała po 8zł, ale zaproponowała mi rabat przy takiej ilości (zresztą sporo roślin już u niej kupiłam)
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:49, 13 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też bym zostawiła i dosiała. Trawa pewnie zaczyna kiełkować, to chodzenie po niej i grabienie moze zniszczyć kiełki. Byłoby szkoda. I nie daje gwarancji wyrównania.

No właśnie dziwi mnie to, że nic się jeszcze nie zieleni
Ale reasumując - nic nie robić tylko czekać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:36, 13 cze 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Współczuję bardzo, bardzo, bardzo.
Ja proponuję Reniu, aby na razie nie robić nic. Poczekaj aż przeschnie murawa i obserwuj wschody trawy. Tam, gdzie się nie zazieleni można od razu zrobić dosiewkę. Wygrabianie miejsc gdzie jest większe skupisko nasion nic nie pomoże.
Może Danusia będzie wiedziała jak z takiej sytuacji najlepiej wybrnąć.

Widzisz ... ładny trawnik widocznie nie jest mi pisany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 00:40, 13 cze 2015

Do góry
Dziękuję bardzo
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 00:13, 13 cze 2015

Do góry
Pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 23:58, 12 cze 2015

Do góry
Ładny grujecznik ... caly czas zastanawiam się gdzie ja mogłabym takiego upchnąć u siebie
A naparstnice też fajniutkie ... ja dostałam małe, jeszcze nie kwitną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:51, 12 cze 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Reniu spokojnie,zapytaj Waldka poradzi,moze pograbic w mijscach skupienia nasion?

No tak planuję zrobić, bo nic mądrzejszego nie wymyśliłam
Dzięki kochana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:42, 12 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To za twoje cztery ją bym dostała jedną. Powiedziałam pani, że z ceną przegięli.

No faktycznie ... przegięli
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:40, 12 cze 2015

Do góry
Krys napisał(a)

biala czy fioletowa ? moga byc obie

Nie wiem ... Ty wiesz lepiej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:40, 12 cze 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

no tak już chyba wszystko masz dopracowane to teraz minimalne korekty możesz wprowadzać

I tylko tyle
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:35, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja płaciłam po 6zł
Pozdrawiam serdecznie

To za twoje cztery ją bym dostała jedną. Powiedziałam pani, że z ceną przegięli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies