Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ana_art 23:09, 13 cze 2015

ren133 napisał(a)

Anetko ... to jest trawka wolno rosnąca więc może zacznie kiełkować dopiero po 10 dniach
A jeśli chodzi o rabatę z ambrowcem, planuję dosadzić z tyłu kosodrzewinę Pumilio ... nie wiem tylko czy dać coś kwitnącego pomiędzy kosodrzewinę?
a widzisz czyli trafiłam z uzbtuj sie w cierpliwość na dosadzenie bylin zawsze masz czas, posadź co zaplanowne a reszte dosadzisz jak zobaczysz rabate
lindsay80 23:16, 13 cze 2015

Przeczytałam o burzy i nasionach trawy, strasznie mi przykro, ale może ostatecznie nie będzie tak źle.
Trawnik to faktycznie trudny temat, my sialiśmy na początku października i były obawy czy nie za późno, powschodził w kratkę, Tobie przytrafiła się burza i zniweczyła prace - ale i tak myślę, że tak jak mój się pozbierał tak Twój też się wyrobi.
jazzy 23:33, 13 cze 2015

Trzymam mocno kciuki za trafke
Będzie piękna murawa na tak perfekcyjnie przygotowanym podłożu Inaczej być nie może! Trzym się
ren133 23:51, 13 cze 2015

ana_art napisał(a)
a widzisz czyli trafiłam z uzbtuj sie w cierpliwość na dosadzenie bylin zawsze masz czas, posadź co zaplanowne a reszte dosadzisz jak zobaczysz rabate

Żeby nie było ... dziś była kolejna burza ... już przestałam się przejmować ... więcej niż pewne jest, że będę musiała dosiać ... obsianie reszty zostawiłam sobie na później - jak się ochłodzi

Do evergolda dosadzę kosodrzewinę i zrobię tak jak mówisz
Na razie dam sobie spokój z kolejnymi rabatami ... muszę uporac się z trawnikiem ... potem go pielęgnować i jeszcze zadbać o rośliny, które już są

Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę
ren133 23:57, 13 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
Przeczytałam o burzy i nasionach trawy, strasznie mi przykro, ale może ostatecznie nie będzie tak źle.
Trawnik to faktycznie trudny temat, my sialiśmy na początku października i były obawy czy nie za późno, powschodził w kratkę, Tobie przytrafiła się burza i zniweczyła prace - ale i tak myślę, że tak jak mój się pozbierał tak Twój też się wyrobi.

Już jakoś przetrawiłam tę burzę
Humor mi się poprawił bo eM uruchomił w końcu nawadnianie
Ważne jest żeby regularnie podlewać trawniczek Jak juz wzejdzie trawka, dosieję w brakujące miejsca i mam nadzieję, że będzie dobrze

Pozdrawiam
ren133 00:03, 14 cze 2015

jazzy napisał(a)
Trzymam mocno kciuki za trafke
Będzie piękna murawa na tak perfekcyjnie przygotowanym podłożu Inaczej być nie może! Trzym się

Oj żeby to tak działało?
Ale dziękuję za trzymanie kciuków
Buziaki
Krys 09:50, 14 cze 2015

Bedziesz u Jankosi?
ren133 10:13, 14 cze 2015

Krys napisał(a)
Bedziesz u Jankosi?

Na chwilkę, ale będę
A masz Krysiu trzmielinę tylko tą zielona, nie gold?
Kacha123 10:43, 14 cze 2015

Ja też trzymam kciuki za trawkę
Krys 12:16, 14 cze 2015

ren133 napisał(a)

Na chwilkę, ale będę
A masz Krysiu trzmielinę tylko tą zielona, nie gold?

Mam tylko malutkie dwie kępki ukorzenione w ubieglym roku,raczej jeszcze nie ma cos dzielic.