Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Margarete 11:59, 12 cze 2015

Łukasz - doczytałam że masz Queen of Sweden, jest piekna, też ją chcę...gdzie kupowałeś ?
Luki 16:04, 12 cze 2015

Danusiu fajnie jak będzie dużo osób

MAD bardzo mi miło, ja też po cichutku już widziałem rabatę ambrowcową, ale z braku czasu przelatuje przez wątki jak rakieta i czasu na pisanie brak

Małgosiu to fakt bez kulek w odbiorze byłby większy bałagan, ale na bylinowej trzeba uważać aby nic n nich nie leżało bo zaraz grzyb i liście się sypią.

Iwcia z Coco nie miałem jeszcze nic wspólnego, a Zipper mam od tygodnia więc zerowe doświadczenie

Marto bardzo mi miło i cieszę się, że wpada w oko
Z bukszpanami poczekam chociaż kilka na pewno do wymiany.
Co do rabaty to szczerze nie pasuje do reszty ogrodu ale żeby ją zobaczyć trzeba przejść na sam koniec działki, chciałem mieć taką rabatę i mam reszta mi nie przeszkadza
Niestety większość żurawek w takie upały się przypala tym bardziej te, które mają liście z kutnerem, albo jak ja to mówię takie 'miziate' Czym sadzonka mocniejsza tym lepiej znosi słońce mimo wszystko trzeba się liczyć, że w upały może coś się spalić. Na całkowita patelnie tylko żurawki o sztywniejszych połyskujących liściach np Mango, Marmalade, u mnie Sweet tea i Redstone Falls bardzo dobrze zniosły te upały, troszkę rozjaśniły się starsze liście, ale nawet ładniej to wygląda. Zrobię zdjęcia jak złapie naładowany aparat

Ewo bardzo się cieszę, sadzonki są w porządku, ale ja zawsze mówię, że mogłoby być lepiej
Luki 16:16, 12 cze 2015

Agato nasadzenia nasadzeniami, ale musisz uwierzyć na słowo, że rabata jest zapuszczona, ale nie mam czasu teraz się nad nią rozczulać Chociaż na wrastającą trawę patrzeć nie potrafię i chyba dzisiaj wieczorem machnę kancik.
W tym roku fragment tej rabaty był już w gazecie ale zdjęcia z zeszłego roku, nie ukrywam, że mnie też się podoba mimo tego, że nadaje się znowu do przeróbki bo rośliny się tam nie mieszczą... a szkoda.

Iwcia podlewam Magiczną siłą i dzisiaj też podleję, chociaż za dużo na dzisiaj sobie zaplanowałem i nie wiem czy się z tym wszystkim wyrobię.

Ilono gdyby moje Anabelki zrobiły mi taki prezent bardzo bym się cieszył bo liczyłem na to, że ładnie rozjaśnią ten fragment w lipcu

MałgosiuMargo kupowałem przez neta i zdjęć jeszcze nie pokazywałem, może dzisiaj mi się uda zrobić jak aparat podłącze do ładowania Pustki na szczęście i nieszczęście się kończą, wejdzie mi tylko kilka roślinek i koniec

Reniu mam Evergoldy na dwóch stanowiskach, jedno ze słońcem do 14-15 drugie ze słońcem od 13 do wieczora. Te na drugim stanowisku rosną dłużej. Glebę mam piaszczystą wymieszaną przy sadzeniu albo ziemią z worka, albo kompostem zależy co mam na stanie
Nowe liście mają barwę bardziej zielono białą, ale w trakcie sezonu już w lipcu robią się ładnie żółte, młode i starsze rośliny zachowują się tak samo. Zrobię zdjęcia, muszę sobie tylko na kartce zapisać czego mam zdjęcia zrobić

MałgosiuMagarete tak mam Queen of Sweeden i kupowałem w Rosarium, ale nie byłem zadowolony tym bardziej jeżeli porówna się stosunek ceny do jakości
Juz przekwitła i teraz wypuszcza nowe pąki, ale bardzo mi się podoba
Iwcia 18:54, 12 cze 2015

Dziękuje ci za informacje. Chyba zaryzykuje z tymi odmianami w ciemno. A co do hortek jest sucho może to powoduje opóźnienie. Myślę, że się zbiorą w sobie i jeszcze cię zaskoczą. Pozdrawiam
Margo 20:21, 12 cze 2015

A podałbyś na pw namiary na sklep z MW ?
popcorn 20:56, 12 cze 2015

Ale te kolory nasycone u Ciebie! Fotoszop normalnie!
pozdrawiam!
ren133 00:40, 13 cze 2015

Dziękuję bardzo
Iwk4 06:45, 13 cze 2015

Łuki, u mnie tylko anabelle ma pąki. Inne jeszcze nie
Niemożliwe, by wszystkie nie chiały kwitnąć. Bądź dobrej myśli.
Madzenka 22:42, 13 cze 2015

Piekna ta nowa rabata , wzachwyt wpadłam!
Donia72 20:07, 14 cze 2015

Łuki, mam pytanko Z czym mogę zestawiać hosty? Mam rabatę do zagospodarowania i rosną tam żurawki (pod wierzbą szczepioną).