Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 21:48, 02 maj 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
Danus jak cos zrobisz to z rozmachem Warzywnik bedzie super

nie nadazam za Toba
Gapie sie tylko na obrazki i tak mi szczena opada, ze nie daje rady nic napisac

Izuniu Ja lubię mieć wszystko na już, po latach posiadania ogrodu trochę odpuściłam, bo widzę że do wszystkiego potrzeba czasu. Staram się realizować swoje pomysły choć nie zawsze wychodzi tak jakbym chciała.
Warzywnik to było moje marzenie, chciałam żeby ten tył ogrodu nie odbiegał od reszty. Muszę nad tym popracować
Buziaki, cieszę się że jesteś ja ostatnio jestem tak zmęczona że pisze tylko u siebie a u Was tylko biegam po cichutku i podziwiam . Zdrowa już jesteś?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:47, 02 maj 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
W poprzednim ogrodzie wiele lat temu miałam jagody kamczackie, uwielbiałam je. Pamietam, jak miałam takie wycięte koło z materiału i podkładałam je pod krzaki a potem patykiem puk, puk po gałęziach i wszystkie spadały na ten materiał. Inaczej dużo opadało pod dotykiem.
Muszę je znowu posadzić. Jakie masz odmiany?

Ta opisana przez Ciebie metoda jest najlepsza, bo rzeczywiście owoce mają bardzo delikatny ogonek.
Nazw odmian nie pamiętam. Wiem tylko, że kupowałam dwa różne krzaczki. Owocowały już po roku.

Motylogród 21:47, 02 maj 2019

Do góry
Obsypana kwieciem Melina

Ledikanense

Schneeperle jeszcze nie rozwinęła kwiatów, ale za to zauroczyła mnie Eliza Hyatt - ma kwiatki jak różyczki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:44, 02 maj 2019

Do góry
Z ziemi powyłaziły tawułki Arendsa. Niektóre mają już nawet pąki.

Najbardziej kolorowo jest na cypelku w pobliżu tarasu, To zasługa wsadzenia tam tulipanów o różnym terminie kwitnienia. Teraz kwitną te późne, pełnokwiatowe. Niedługo cypelek pogrąży się w cieniu, bo na katalpach pojawiły się listki.

Ach ten maj!

...uDany ogród 21:41, 02 maj 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Tylko nie wiem, które są które sieją się wszystkie jakie mam

Dla mnie to nie problem
Cudny warzywnik powstaje, już go widzę
Ale i schodki fajne zauważyłam i zegar słoneczny
Mój 4 arowy azyl... 21:41, 02 maj 2019

Do góry
Ech, gapa ze mnie! Jolę z Krysią pomyliłam. Jolu, sorry.

Motylogród 21:40, 02 maj 2019

Do góry
Mirko, azalie kwitną, ale mogę pochwalić się tylko pojedynczymi kwiatami
Christopher Wren - cudny już na etapie tych ogromniastych pąków kwiatowych, zapach jeszcze słabo wyczuwalny

Azalia pontyjska - raptem kilka kwiatków, a już pachnie obłędnie

Cannons Double - przepiękna, choć nie pachnąca

Il Tasso - chyba inaczej sobie ją wyobrażałam

...uDany ogród 21:36, 02 maj 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Tylko nie wiem, które są które sieją się wszystkie jakie mam

...uDany ogród 21:35, 02 maj 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Ja też pospacerowałam Najwięcej wokół warzywnika. Już jest super, a jak pomalujesz będzie prześliczny.
U mnie deski wytrzymały 8 lat. Były mocno naolejowane, a potem co drugi rok poprawiałam nasączanie. Ale w końcu zaczęły się po woli rozpadać. Jeszcze 2 lata się z nimi męczyłam i ostatniej jesieni to już była ruina nie warzywnik. J wreszcie robi mi nowe skrzynie. Powoli, bo nie ma czasu, ale za tydzień powinnam już mieć 3 sztuki.
Na dno kładę tekturę falistą. To wystarcza przeciw chwastom. Kret nigdy nie atakował warzywnika. Pewnie mu za mokro było. Za to z nornicami miałam jednego roku wojnę.

Kasiu
Warzywnik dopiero w powijakach, ale już jestem zadowolona O taki kształt mi chodziło. Teraz musimy go wykończyć i dopieścić
Moje tyle nie wytrzymają, ale myślę, że z 3-4 lata wytrwają. Zawsze mogę wymienić poszczególne deski Za kilka lat kupię coś konkretnego
U mnie będzie siatka i może dam tez tekturę , mam trochę w domku i mi zawadza
U nas w tym roku szaleją i krety i inne gryzonie co chwila gdzieś pojawia się dziura, kopiec czy całe tunele...jakiś dziwny rok
U mnie też jest mokro w tym miejscu, ale na dnie jest warstwa gałęzi jako drenaż i trochę oddechu na spodzie.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:35, 02 maj 2019

Do góry
Wykorzystałam dogodną aurę i dwa majowe dni poświęciłam ogrodowi. Po ostatnich opadach deszczu tempo wzrostu roślin ozdobnych i chwastów nabrało przyspieszenia. To już ostatnia runda pielenia. Potem do wnętrza rabat nie będzie już dostępu. Rekordzistką samosiewu została firletka omszona.
Skosiłam trawę, ścięłam większość szafirków. Czas cebulowych powoli się kończy. Kolorystyka ogrodu nieco się uspokoiła.
Sąsiadka mnie dzisiaj pytała, co u mnie tak pachnie. Zapach był wyczuwalny na kilkanaście metrów. Sprawczynią była kalina angielska.

Magnolia Stellata ocaliła jeden pączek przed przymrozkami. Pierwsze kwiaty niestety przemarzły po kilku dniach kwitnienia.

Wczoraj jedliśmy pierwszy raz własny szpinak, a dzisiaj rzodkiewkę. Jagody kamczackie już uformowały owoce. Pod koniec maja będą zjadliwe.

Dyrektory się rozwinęły i zbielały.

A ja nie mogę się nadziwić misternej konstrukcji pręcików. Jakby ktoś na końcach dodał kropelki metalu.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:35, 02 maj 2019

Do góry
'Krasawica Moskwy' melenka jeszcze ale juz ma piekne kwiaty

podpatrzylam u Danisi, ze ma takie same tulipany
Motylogród 21:33, 02 maj 2019

Do góry
No to pokażę Wam, co stworzyłam - ogródek, którego nie ma - wg mojej córki

Widok ogólny
To łyse na środku to startujący trawnik

różanka

fragment azaliowo-rodkowo-magnoliowej (widok od strony domu)

widok od tyłu, od warzywnika

Przy różance na razie stopuję, poczekam, aż się wszystko rozrośnie. Ale azaliowa nieskończona, brak wypełniaczy
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:31, 02 maj 2019

Do góry
a na tarasie hosty pięknie wychylają się z doniczki

tulipany już miały kończyć swój koncert, ale jeszcze trwają
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 21:30, 02 maj 2019

Do góry
Miskanty już wypuszczają zielone łodyżki

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 21:28, 02 maj 2019

Do góry
dziś buczki dostały kołderkę z serpentynitu przywiezlismy z mężem 900kg w dwóch osobówkach

no i nieśmiało pojawiają się listki, ale już wiem, że będzie mnie co roku wkurzać ta ich pozna wegetacja no chyba, że od następnego roku będą ruszać trochę szybciej. W tym roku miały ciężką wiosnę - szusza, mróz i przesadzanie.

teraz będę mogła rzucić siły na tył domu i moje miejsce na ognisko
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:26, 02 maj 2019

Do góry
Montana juz juz
zaszalala w tym roku
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:26, 02 maj 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Kolorowo, wiosennie i wreszcie po tym ostatnim deszczu - soczyście się zrobiło w naszych ogrodach. Twój majowy ogród cudny. I byliny fajnie ruszyły ale tło u ciebie Aga robią te twoje drzewa - bosaka tą świeżą zielenią. A dobrego kwiaty w donicach i na rabatach. Ehh...wiosna to jest to !

Deszcz był potrzebny...maj zawsze najpięknieszy w ogrodach, a magnolie w drugiej połowie kwietnia pokazały mi niepowtarzalną urodę
Drzewa są majestatem, bez nich nie byłoby ogrodu, a w donicach ruch co chwilę coś do nich dosadzam...uwielbiam to robić....a to wszystko wina ogrodowiska
Wiosną Cię pozdrawiam i całuję
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:23, 02 maj 2019

Do góry
pierwszy

ostatnie

kociomietka zaczya, wrzosiec konczy

epimedium tez konczy ale za to jakie ladne listki ma bardzo sie rozroslo od zeszlego roku
Ogród z uśmiechem 21:20, 02 maj 2019

Do góry
Friendship

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:20, 02 maj 2019

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu moim zdaniem twój ogród bardzo wydoroślał. Poczekaj jeszcze ze dwa sezony i będziesz miała gąszcz.

Jolu tak jak mówisz ogród potrzebuje dwóch może trzech lat ale też i roślin. Nie jestem w stanie wszystkich kupić. Potrzebuję też czasu na staranniejsze nasadzenia. Ja myślę, że czas jest dobrym sprzymierzeńcem.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies