Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 22:53, 23 maj 2019

MirellaB napisał(a)
Podobają mi się te czosnki - też je mam i jesienią muszę dokupić

Irysy piękne i tak masz ich dużo - nawozisz je?

Jesienią też stawiam na czosnki. Tulipany mnie zawodzą.
Irysy nie nawożone. Nie pamiętam ale chyba przed posadzeniem wsypałam w dołki granulowany obornik. Może to cała tajemnica. Nie mam pojęcia.
Ewa777 10:59, 24 maj 2019

Anusia napisał(a)
Ula przyrastają ale tylko te główkowate. Jak zrobię nowe zdjęcie i znajdę z zeszłego roku wstawię dla porównania. Najbardziej jestem zadowolona z konwalii. Posadziłam dwie sztuki jakieś odpadki a teraz w trzy sezony zrobiła się fajna kępa.

A moje konwalie nie chcą przyrastać. Ile posadziłam 5 lat temu, to nadal tyle mam
Joku 21:24, 24 maj 2019

Podoba mi się twój pomysł na ogrodzenie. No i ciekawa jestem tej skrzynki na listy.
Anusia 09:53, 25 maj 2019

Ewa777 napisał(a)

A moje konwalie nie chcą przyrastać. Ile posadziłam 5 lat temu, to nadal tyle mam

Ewa nie wiem od czego to zależy. Moje tak naprawdę posadzone byle gdzie bo przy fundamencie domu, rosną w piachu. To miejsce jest do ogarnięcia w przyszłym sezonie. Część wyeksmituję po przekwitnięciu pod iglaki. Zobaczymy jak tam dadzą sobie radę.

Czoch, ma dużo wody. Długo utrzymują swój kolor w porównaniu z zeszłą wiosną.

Anusia 10:02, 25 maj 2019

Joku napisał(a)
Podoba mi się twój pomysł na ogrodzenie. No i ciekawa jestem tej skrzynki na listy.

Tak Jolu teraz dopiero wyklarowała się sytuacja. Skrzynka jeszcze nie zakupiona ale też kosztuje sporo. Do wakacji powinnam dać radę, bo jeszcze potrzebuję zakupić trochę roślin. a to wiesz wiąże się z wydatkami.

Tutaj od lewej czyli od strony skrzynki energetycznej ma powstać murek. Dalej posadzone cisy hicksi. Przejście czyli ścieżka i właśnie przed kolejnym cisem ( cis przysłonięty stipą ) ma stać skrzynka. Na fundamencie z tego samego materiału co murek.

Anusia 10:08, 25 maj 2019

Kilka ujęć z chłodnego wieczoru.

Anusia 10:09, 25 maj 2019

No i ja. Wymęczona e-m próbuje mi zrobić zdjęcie

anabuko1 21:45, 25 maj 2019

Anusia napisał(a)
Kilka ujęć z chłodnego wieczoru.

Anus, pięknie tam już masz.
Milo cie widzieć
GosiaJoanna 07:12, 26 maj 2019

Aniu cudownie, wlasnie wspominam z Pawłem że niedawno budowaliscie dom a już tak pięknie w domku i w ogrodzie u Was.
mirkaka 14:19, 26 maj 2019

Brak ogrodzenia to przyznam w naszych realiach rzadka sytuacja. Nawet furtki nie będzie? Ja bym nie czuła się bezpiecznie. Dla mnie ogrodzenie to choćby zapora przed wałęsającymi się obcymi psami. Ale podziwiam Cię za taką bardzo ciekawą decyzję

Anusia, Twój ogród bardzo się zagęścił No pięknie, i te ostróżki