Też się zainteresuję...Czarny Las, Zelówek, przed Rowerami???
Tymczasem Twije malwy i nie tylko odwiedziłam wirtualnie.Pozdrawiam.
Cała jestem we floksach, a śpiew ptaków wolę od hałasu telewizora.Wiosna, ach!
Bzy w pąkach, i te zapachy.
Moje słoneczko, mały przyjaciel, teraz zazdrosny, walczy" o miejsce przy mnie.
Złotlin japoński bliżej, też jak słoneczko rozświetlający.
Bezdomna? Rozumiem, że nie masz ogrodu na Ogrodowisku...Zielona? Zainteresowana ogrodami, szukasz porad?
Jak jesteś blisko, zapraszam po sadzonki z mojego ogródka,nadmiary.
Przekwita tawuła, ale wisteria cała w pąkach.
Przekwitły leśne fiołki a już się bielą ogrodowe.
Tulipanów w tym roku nawięcej w lasku.
Tuliany,niezapominajki i pokazały się hosty.
Konwalie w pąkach, zaraz będzie pachniało pięknie.
Ryłam dzisiaj cały dzień, także w warzywniaku i przyszła mi do głowy jedna rzecz jeszcze. Ponieważ mam możliwośc zabrać jeszcze bukszpany od dziadka M, to pomyslałam, że troszkę przysłonie nimi warzywniak. I tak, ponieważ jeszcze nie ma obwódki pomiędzy mini bylinówką a warzywniakiem, to pomyślałam, żeby ją tak pociągnąć, żeby zrobić mini łezkę, w niej rzucić płytę do przejścia, a po bokach buksy. Myślę, żę będzie ok.
Trochę cebulek tulipanów dostałam od teściowej,trochę już było z poprzednich lat,a dokupiłam coś w okolicach 200.
Dzięki nim wiosna bardzo kolorowa.Mało mam drzew i krzewów kwitnących to chociaż tulipany dają kolorek
Z latarni jestem bardzo zadowolona
Ochłodziło się mocno wiec bratki w donicach dłużej będą cieszyć. Ja z tych dziwnych ogrodników, już bym wszystko wyrzucił i sadził rośliny lata a tak muszę czekać.
Z opadów deszczu cieszę się jak dziecko bo już nie miałem siły latać z wężami i konewkami. Wszystko ładnie rośnie, mam teraz więcej czasu, dziś nadrabiałem zaległości w przycinaniu zimozielonych.
Tulipany sadzę od lat ale tych liliokształtych nie miałem wcześniej, to mój pierwszy raz, jestem nimi oczarowany Kolor może niezbyt trafiony ale w następnym sezonie będzie lepiej.
Taras przed domem to zupełnie inna bajka niż reszta ogrodu, bardzo wyciszony i formalny. Goście którzy do mnie przychodzą uwielbiają na nim przesiadywać, to dobry punkt obserwacyjny ogrodu.
Aniu dziękuję ale mimo to chciałabym czegoś więcej. Po kilku latach bytności na forum wymagam od siebie więcej. Nie dałam jednak rady, mimo to pracuję nad sobą. Zakole z bukszpanów ma przyrosty.
Ja też lubię donice i zwykle o tej porze się nimi zajmowałam.
Zmieniłam szyki - bratki posadzone i na razie spokój bo inne prace pilniejsze.
Te tulipany jakoś omijałam ale u Ciebie mnie zachwyciły i już ich nie ominę.
Tulipanowo teraz że hej