nie miałam pojęcia, że storczyki są aż tak różnorodne i rosną na kamieniach, na roślinach i w glebie. Ciekawa lekcja
może też kupić sobie tam storczyka. Plus jest taki, że choć sklepik malutki, to są ciekawe odmiany, w sensie także inne niż te standardowe storczyki.
Bratusie samosiejki
Tu widać obok bratków trawę Red Baron, ubiegłoroczny zakup.
Myślałam, że padła, a tu niespodzianka
Wygląda na to, że wysiały mi się kosmosy, te niskie / chyba, że to ostróżeczki polne? /
" Patent " z siatki dla powojnika Błękitny Anioł sprawdza się
Małgosiu, skorzystam ocywiście!
Umówię się z Jolą, bo Ona prawie zawodowy kierowca. Jeżeli tylko, będę wolna od obowiązków gospodarskich.
Dziękuję Ci za tyle miłych słów. Wiesz jak to jest, goście ogrodowiskowi, więc trawę malowałam rozmawiałam z chwaścikami, coby nie rosły, bo ja trochę uziemiona byłam.
Dzisiaj podziałałam we warzywniku i łapka mi powiedziała, że za dużo
Wspaniale wspominam sobotni dzień
Dla Ciebie rzeczona bukszpanowa fala (poprawię cięcie, jak mi ręka wydobrzeje) i niwaki
Moja M. podbiegła do uroczej roślinki aby ja pogłaskać. Nie dotykaj! to ciemiężyca - wszystkie części są trujące
Znowu uroczy zakątek:
Tego jegomościa jeszcze nie widziałem
To Jagodowiec Wielkokwiatowy.
Ten zakątek, z pokazaniem swej urody czeka na nas. w porównaniu z lipcem 2018 wiele się tu zmieniło .
Też czeka na nas z kwitnieniem
Opuchlaki dobrały się do korzeni hortensji ogrodowej w doniczce!!!!!!!!!
Marnie rosła, chciałam dać nową ziemię i znalazłam te paskudy!!!!!!!!
Po dwudziestym zgniecionym przestałam liczyć, ziemię podlałam obficie nierozcieńczonym wrotyczem, zobaczymy, czy zadziała.
Nie popryskałam jałowców, bo bardzo wiało
Na pociechę kwitną kolejne tulipany, są pomarańczowo-różowe
Ten jest piękny, ale jest tylko jeden, reszta zniknęła
Storczyk plamisty kwitnie
jest na niej również kolekcja ciemierników .
Tak jak i moje były sadzone w 2018. Dlaczego moje nie są tak dorodne??? Widocznie leśne stanowisko tym sprzyja.
znalazłem również ciekawą hortensje o czarnych liściach:
ostatni rzut oka na tę aleję. Zwróciłem uwagę na to, jak rzadko posadzono rośliny.
i idziemy dalej