Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Postawić trawkę nad i... 22:42, 07 mar 2013

Do góry
Podziwiam dalej waszą ciężką pracę, ale wiesz jak się miło ogląda takie fotki, prace w ogrodzie ruszyły i nawet jeśli trzeba będzie trochę przystopować w przyszłym tygodniu to i tak nic już wiosny nie zatrzyma.
Igiełkowy ogródeczek 22:36, 07 mar 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...widzę pierwsze cięcia wykonane... melduję że u mnie też...

O to idę poczytać
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:36, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A ja czaruję i mówię wam nie będzie tak źle,
ale na wszelki wypadek roślinki zabezpieczcie, przynajmniej te co przykryte były, a ostatno się wdzianka pozbyły. Wszystko mam w pogotowiu, ale jestem dobrej myśli- ma śnieg spaść to może i lepiej przynajmniej roślinki ochroni

I ja też nie przyjmuje do wiadomości że będzie aż tak źle!
Igiełkowy ogródeczek 22:35, 07 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)

chciałam zameldować że już zaczaiłam o co chodzi
Dziękować

Możesz znacznie bardziej niż ja je przyciąć, Zbyszek pisał mi w poście wyżej, ale ja się bojam
Igiełkowy ogródeczek 22:34, 07 mar 2013

Do góry
Jabeska napisał(a)
Gosiu przycinałaś hortensje nad trzecim oczkiem. Ogrodowe czy inne? Bo ja mam kilka ogrodowych i są jeszcze okryte, planuję je odkryć dopiero w kwietniu albo nawet maju i nie wiem czy moga być tak długo okryte i czy potem będe mogła je jeszcze przyciąć?

Bukietowe oczywiście i jeszcze nie wszystkie, wstrzymałam się z resztą, bo zima nadchodzi
Ogrodowe nie wolno, dopiero po kwitnieniu bo one na zeszłorocznych pędach kwitną, dlatego takie z nimi problemy z zimowaniem są, bo jak pąki przemarzną to mogą już wcale nie zakwitnąć. Rób wszystko według planu, po kwitnieniu przytniesz Ale już cię sekatorek przyzywa, nie daj się jeszcze przynajmniej w ich przypadku
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:26, 07 mar 2013

Do góry
Zbyszek ja bym chciała najpierw zobaczyć, jak ty poszedłeś na całość
Żywopłotki cisowe. 22:25, 07 mar 2013

Do góry
Haniu nadrobiłam trochę, pięknie masz ogród zagospodarowany, czarujesz zdjęciami
Igiełkowy ogródeczek 22:17, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Na zdjęciach tego nie widać, bo głównie przewodniki cięłam, ale uzbierała się tych gałązek cała kupka,
Przyrostów będzie zdecydowanie mniej, te które zostały będą zagęszczały krzew, a nie powiększały drzewo na szerokość, bo przewodniki odcięte, tylko boczne zostały, które puszczą nowe przyrosty. Musisz zostawić jakieś pączki, bo ci gałązka umrze, przynajmniej jeden. Z góry jak ciachałam to też zostawiałam kilka nawet zawiązków. W marcu można jeszcze pouszczykiwać jak jest potrzeba, ale to dużo pracy, taka zabawa, więc chyba sobie daruję, w przyszłym roku znowu skoryguję i będzie dobrze, myślę Coś się rozjaśniło?
Jak przytniesz swojego to będziesz wiedziała o co chodzi.

chciałam zameldować że już zaczaiłam o co chodzi
Dziękować
Igiełkowy ogródeczek 22:09, 07 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Gosiu dobrze, że mi przypomniałaś.........
każdy pretekst jest dobry, by sobie coś kupić

ja ostatnio często sobie coś sprawiam........

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=96
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=97

Wiem, wiem, widziałam, super zakupy
I każdy powód dobry, może być i bez powodu..hihi, ale żeby się Żon nie czepiał, trzeba czasami coś wymyślić...
Igiełkowy ogródeczek 22:06, 07 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia całe szczęście że nie widziałaś wszystkiego, bo jak mówią w strasznych filmach " to musiałbym ... ....."

Teresa a jak teraz to zabrzmiało - wiem , wiem trochę oklepane

To mnie teraz zaciekawiłeś, pokaż koniecznie, to może się w końcu odważę
Igiełkowy ogródeczek 22:05, 07 mar 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Gosiu ! jeszcze o tą porę iglaki mają wilgoć z dużej warstwy śniegu, Słońca i wiatrów wielkich nie było by wysuszyło.
Dobrze ,że mamy Zbyszka co wszystko podgala, podaje mam bakcyla do cięcia.
Ja już wiosną myślałam co mam zrobić , rozrastają się za bardzo iglaki, a jeszcze o ogrodowisku nie wiedziałam. w tym roku poszaleję. kule zrobię ze świerku Hoopsii Pozdrawiam.

Większość problemów jakie miałam z iglakami, chodzi mi o te karłowe, to było właśnie przesuszenie na przedwiośniu, efekty tego są widoczne dopiero później, i wszyscy zwalają na przemarznięcie, a tak nie jest. Iglaki transpirują całą zimę, zwiększa się ono na przedwiośniu kiedy słońce już mocno operuje, a ziemia zmarznięta jeszcze jest, ciężko im pobrać wówczas wodę z gleby, często zaleca się nawet zraszanie w skrajnych sytuacjach, dlatego deszcz taki ważny jest. A u mnie słońce prawie cały tydzień było.

To odważna jesteś Hoopsii to przecież wielki świerk, pokaż koniecznie, pozdrawiam

Początki w Kruklandii 21:52, 07 mar 2013

Do góry
Ja też poczytałam, z jedną córką miałam wybór i dopiero w tym roku pójdzie do pierwszej klasy, wiele osób mi odradzało wcześniejszą edukację, chodzi właśnie o tą dojrzałość emocjonalną.
Z rododendronem ciężka sprawa, ale może Bogdzia coś wymyśli, a pamiętasz jaka to odmiana?
Co z tym ogródeczkiem począć 21:41, 07 mar 2013

Do góry
A jaki kociak, dopiero teraz zauważyłam, bo mnie kulki zahipnotyzowały
Igiełkowy ogródeczek 21:40, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
...... ja wiem Zbyszku na co cię stać, bo widziałam, ...
Gosia całe szczęście że nie widziałaś wszystkiego, bo jak mówią w strasznych filmach " to musiałbym ... ....."

Teresa a jak teraz to zabrzmiało - wiem , wiem trochę oklepane
Co z tym ogródeczkiem począć 21:36, 07 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Oto moje zakupy
Bukszpany może nie takie bardzo wypasione ,ale urosną
Ło..matko! ale zazdroszczę, już bukszpanowo szalejesz, pięknoty nie z tej ziemi, u mnie nigdzie nie widziałam, a i cena dobra idę czytać dalej

Co z tym ogródeczkiem począć 21:31, 07 mar 2013

Do góry
Nadrabiam, nadrabiam i nadrabiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:16, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Super wiosna u ciebie, wiele roślin ruszyło, śniadki piękne- zapisuję
A z tą pogodą to nigdy nic nie wiadomo, my z Madżen czarujemy, zapisujesz się na sabat?

Oczywiście Gosiu jestem z Wami......
W Gąszczu u Tess 21:14, 07 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Gosiu, raport pogodowy o dziwo, wbrew prognozom, jest dość ciepło (spodziewałam się że będzie na minusie) no i nie pada, a wczorajsze prognozy już wieczorem opady przewidywały.

To dobrze, czyli czarowanie coś jednak daje
Biało-Fiolet 21:09, 07 mar 2013

Do góry
Witaj, piękna i duża działka, dzieciaczki jak cukiereczki po mamusi oczywiście,
wiosną oczy nacieszyłam
pozdrawiam
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:01, 07 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
A ja posadziłam kolejne sadzonki pelargonii do ziemi i znowu kicha.
Więcej nie sadzę

Dziwne... zwłaszcza że już kiedyś to robiłaś i sukcesy odnosiłaś....

Ewa4 napisał(a)
Aga dzięki za inspiracje zrobię tak jak piszesz brzoza azalie trwki i bukszpan w koło tej rabatki, bardzo mi się Twój pomysł podoba czekam tylko żeby mi ziemia odmarzła i zadziałam efekt końcowy Ci zamelduję wielkie dzięki miłego dnia

Nie koniecznie musi być brzoza. Jakieś nie za wielkie drzewko wydaje mi się że tam byłoby pożądane

Gosiniak napisał(a)
Ja limki niektóre przycięłam i do ziemi patyczki, ale bez ukorzeniacza bo nie mam, pewnie nic z tego nie będzie, ale mam jeszcze parę limek nie przyciętych, to kupię ukorzeniacz i jeszcze raz spróbuję, ciekawa jestem efektów, dobrze że pokazałaś swoje patyczki, bo pewnie bym zapomniała o tym, a może się uda.
Pozdrawiam

Próbuj próbuj będziemy porównywać efekty
adom1206 napisał(a)
Podobno z ukorzeniaczem bez problemu.Z tawułkami,wierzbami w tamtym roku mi się udało.W tym roku eksperyment u mnie z hortensją i dereniem

Tawułki też w ukorzeniaczu moczyłaś i do ziemi?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies