Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

ZbigniewG 19:43, 07 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne,....

Gosia miałaś wstawić zdjęcia po "delikatnym cięciu" a to dopiero była gra wstępna a nawet przedwstępna
możesz śmiało pojechać w dolnej części 30cm środek 20cm
one mają roczne przyrosty w bok 15-30cm tak że nic nie zyskałaś poza zagęszczeniem i tak już gęstego

trudno czasami muszę robić za złego glinę
Tess 19:58, 07 mar 2013

ZbigniewG napisał(a)
a to dopiero była gra wstępna a nawet przedwstępna

Interesująco i zachęcająco wybrzmiało
Gosiniak 20:22, 07 mar 2013

ZbigniewG napisał(a)

Gosia miałaś wstawić zdjęcia po "delikatnym cięciu" a to dopiero była gra wstępna a nawet przedwstępna
możesz śmiało pojechać w dolnej części 30cm środek 20cm
one mają roczne przyrosty w bok 15-30cm tak że nic nie zyskałaś poza zagęszczeniem i tak już gęstego

trudno czasami muszę robić za złego glinę

Czuję się obserwowana...hihi
Chciałam zrobić tak, żeby nie było aż tak bardzo widać, i jak widać efekt uzyskałam
Obcięłam praktycznie wszystkie przewodniki, ja wiem Zbyszku na co cię stać, bo widziałam,
ale to moje pierwsze cięcie, więc pozwól mi się uczyć powoli, co nie znaczy, że nie masz stać na straży,
może jeszcze co nieco skoryguję, ale te 30....oj chyba nie dam rady
Ymma 20:45, 07 mar 2013

jestem na bieżąco, ale wpisów nie zostawiam, więc chociaż kwiatka wcisnę

moje krokusy wszystkie w pączkach, ale prędko nie zakwitną, od jutra -2 u mnie

pozdrawiam
malkul 20:48, 07 mar 2013

asc napisał(a)
Co patrzę na twoje murki i miejsce na ognisko to mnie w dołu z zazdrości ściska .. a zawsze myślałam, że nie zazdroszczę ludziom niczego.. oprócz inteligencji, znajomości języków obcych i długich nóg

Ot co! ja też zazdaszczam ludziom znajomości języków obcych i długich nóg a i jeszcze pełnych zmysłowych warg

Gosiniak 20:49, 07 mar 2013

Ymma- To może i lepiej, przynajmniej przeżyją te mrozy, a moje....trzeba jeszcze bardziej czarować
Anabell 21:31, 07 mar 2013

Gosiu ! jeszcze o tą porę iglaki mają wilgoć z dużej warstwy śniegu, Słońca i wiatrów wielkich nie było by wysuszyło.
Dobrze ,że mamy Zbyszka co wszystko podgala, podaje mam bakcyla do cięcia.
Ja już wiosną myślałam co mam zrobić , rozrastają się za bardzo iglaki, a jeszcze o ogrodowisku nie wiedziałam. w tym roku poszaleję. kule zrobię ze świerku Hoopsii Pozdrawiam.
ZbigniewG 21:40, 07 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
...... ja wiem Zbyszku na co cię stać, bo widziałam, ...
Gosia całe szczęście że nie widziałaś wszystkiego, bo jak mówią w strasznych filmach " to musiałbym ... ....."

Teresa a jak teraz to zabrzmiało - wiem , wiem trochę oklepane
agata19762 21:55, 07 mar 2013

Gosiu dobrze, że mi przypomniałaś.........
każdy pretekst jest dobry, by sobie coś kupić

ja ostatnio często sobie coś sprawiam........

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=96
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1674-moje-ukochane-miejsce-na-ziemi?page=97
Gosiniak 22:05, 07 mar 2013

Anabell napisał(a)
Gosiu ! jeszcze o tą porę iglaki mają wilgoć z dużej warstwy śniegu, Słońca i wiatrów wielkich nie było by wysuszyło.
Dobrze ,że mamy Zbyszka co wszystko podgala, podaje mam bakcyla do cięcia.
Ja już wiosną myślałam co mam zrobić , rozrastają się za bardzo iglaki, a jeszcze o ogrodowisku nie wiedziałam. w tym roku poszaleję. kule zrobię ze świerku Hoopsii Pozdrawiam.

Większość problemów jakie miałam z iglakami, chodzi mi o te karłowe, to było właśnie przesuszenie na przedwiośniu, efekty tego są widoczne dopiero później, i wszyscy zwalają na przemarznięcie, a tak nie jest. Iglaki transpirują całą zimę, zwiększa się ono na przedwiośniu kiedy słońce już mocno operuje, a ziemia zmarznięta jeszcze jest, ciężko im pobrać wówczas wodę z gleby, często zaleca się nawet zraszanie w skrajnych sytuacjach, dlatego deszcz taki ważny jest. A u mnie słońce prawie cały tydzień było.

To odważna jesteś Hoopsii to przecież wielki świerk, pokaż koniecznie, pozdrawiam