Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:29, 03 maj 2017

Do góry
Nie wydaje mi się, żeby było za gęsto. W takim ustawieniu buksów też fajnie wygląda. A gdzie wywędrowała rozplenica, bo chyba coś przegapiłam? Albo skleroza.
Lawendowy zawrót głowy 17:46, 02 maj 2017

Do góry
O magnolkach na pniu doczytałam ... u mnie jeszcze ani miskant ani rozplenica..ni hu,huuu...mam nadzieję ,że to nie skutki tej idiotycznej pogody
Buziole
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:34, 01 maj 2017

Do góry
turzyca gold band

miskant grosse fontane

miskant purpurascens

rozplenica hameln

Typografia ogrodu 14:34, 01 maj 2017

Do góry
babka napisał(a)
O nieudanym zestawie grusz i jałowców przekonałam się sama kilka lat temu, o berberysach i trawach też już czytałam ale nie wiedziałam, że są w związku z tym oficjalne rozporządzenia ! Dobrze wiedzieć i chuchać na zimne.

Ja jeszcze słówko o tych Hameln z rozchodnikami Moja rozplenica ogromna a niewielką sadzonkę mam. Npewno zakryłaby sedum w całości. Muszę je poobserwować u Ciebie na jesień.
PS. Nie krępuj, każdy Ci to powie
dziekuje. Zapraszam do śledzenia
Typografia ogrodu 10:42, 01 maj 2017

Do góry
O nieudanym zestawie grusz i jałowców przekonałam się sama kilka lat temu, o berberysach i trawach też już czytałam ale nie wiedziałam, że są w związku z tym oficjalne rozporządzenia ! Dobrze wiedzieć i chuchać na zimne.

Ja jeszcze słówko o tych Hameln z rozchodnikami Moja rozplenica ogromna a niewielką sadzonkę mam. Npewno zakryłaby sedum w całości. Muszę je poobserwować u Ciebie na jesień.
PS. Nie krępuj, każdy Ci to powie
Ogród z łezką II 16:19, 30 kwi 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
To pewnie głupie pytanie jak rozpoznajesz że miskanty wygniły? Mam rozplenice i miskanty właśnie. Miskanty mają pojedyncze źdźbła, rozplenice prawie wszystkie gołe i zastanawiam się czy na nie jeszcze czas czy cośsię dzieje

Czemu głupie? Normalne. Zrobię potem zdjęcie, to zobaczysz jak to wygląda na przykładzie miskanta Morning Light. Puszcza po bokach, a w środku jest szary, taki brudny, widać, że nie żywy.
Moja jedna rozplenica też jeszcze słaba...ale jej trochę czasu daję.
Na Łowieckiej 21:44, 29 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Po Twoim opisie z niecierpliwością czekam na weekendowe zdjęcia

Też jestem ciekawa Lady U, mam ją od zeszłej jesieni. Ruszyła już u Ciebie? Podobno to najszybciej ruszająca rozplenica po zimie.

Masz ją???! O kurcze, to mów mi wszystko co niej wiesz
Ja kupiłam ją maleńką w doniczkach. Na razie puszcza po kilka źdźbełek. Liczę na nią bardzo. Dostała mnóstwo kompostu i obornika w korzenie więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Czy jest najszybciej ruszającą to nie wiem bo Hameln u mnie też już wypuszcza. Zastanawiałam się jeszcze nad Moudry, ale ona podobno w naszym klimacie nie kwitnie. Później nad Black Beauty ale tutaj bałam się przemarzania bo różnie o nie piszą. Ostatecznie decydowałam międzu Big Boy a Lady U własnie.
Typografia ogrodu 20:37, 29 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)

Chyba nie podziękowałam
Rozplenica nie zjadła Ci tych rozchodników ?

Aśka, chylę czoła dla Waszej inwencji twórczej i pracowitości. Ja napewno bym wymiękła.
sadze w sporych odstępach i jest wysokości i odległością sam raz.
Pop osadzeniu

I po roku

Krępuje się czytając takie słowa serio dlatego pięknie podziękuje jedynie
Typografia ogrodu 17:47, 29 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ale mnie zdjęciem zaskoczyłaś, to hameln

Chyba nie podziękowałam
Rozplenica nie zjadła Ci tych rozchodników ?

Aśka, chylę czoła dla Waszej inwencji twórczej i pracowitości. Ja napewno bym wymiękła.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:27, 29 kwi 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Pomysł z niskim drzewem... wielopniowym w tym miejscu fajny . Ale co do gatunku się nie wypowiem bo nie wiem.

07_Rene napisał(a)
A wiesz że to drzewko z pina posadzone rozplenica to chyba parocja perska ?

Jak się nie znasz jak znasz
Dla mnie temat drzewa to kompletna magia, nie znam się wcale.
Ta parocja bardzo urokliwe.Z tego co czytam może być wrażliwa w naszym klimacie ale do rozważenia.
A co myślisz o ŚŚ ?
Na Łowieckiej 22:26, 28 kwi 2017

Do góry
inag napisał(a)

Aleś Ty pamiętliwa no!?
Miły Pan miał przyjść to prawda ale z miesiąca oczekiwania zrobiły się dwa, później trzy i cztery. Przestał odbierać telefony albo zwodził ze pamięta i na pewno za tydzień przyjedzie. Po kilku miesiącach wkurzyłam się, sama urobiłam beton i położyłam bruk tam gdzie go brakowało Sasiedzi dziwnie na mnie patrzyli ale cp tam
Cały bok ogrodu rozwaliliśmy i wyznaczyliśmy rabaty od nowa. Poszły tam prawie same trawy: Kilkadziesiąt sztuk seslerii jesiennej i nowy nabytek - rozplenica "Lady U" - powinna być małym potworkiem więc jestem jej baaaaaardzo ciekawa. Z drugiej strony pójdzie molinia KF (chyba) To wszystko, więc za bardzo nie ma się co chwalić zakupami

Po Twoim opisie z niecierpliwością czekam na weekendowe zdjęcia

Też jestem ciekawa Lady U, mam ją od zeszłej jesieni. Ruszyła już u Ciebie? Podobno to najszybciej ruszająca rozplenica po zimie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:24, 28 kwi 2017

Do góry
A wiesz że to drzewko z pina posadzone rozplenica to chyba parocja perska ?
Na Łowieckiej 21:50, 28 kwi 2017

Do góry
inag napisał(a)

Aleś Ty pamiętliwa no!?
Miły Pan miał przyjść to prawda ale z miesiąca oczekiwania zrobiły się dwa, później trzy i cztery. Przestał odbierać telefony albo zwodził ze pamięta i na pewno za tydzień przyjedzie. Po kilku miesiącach wkurzyłam się, sama urobiłam beton i położyłam bruk tam gdzie go brakowało Sasiedzi dziwnie na mnie patrzyli ale cp tam
Cały bok ogrodu rozwaliliśmy i wyznaczyliśmy rabaty od nowa. Poszły tam prawie same trawy: Kilkadziesiąt sztuk seslerii jesiennej i nowy nabytek - rozplenica "Lady U" - powinna być małym potworkiem więc jestem jej baaaaaardzo ciekawa. Z drugiej strony pójdzie molinia KF (chyba) To wszystko, więc za bardzo nie ma się co chwalić zakupami
pamietliwa do ważnych spraw aparatka z Ciebie zuch dziewczyna. Tym bardziej jestem ciekawa a nad Molinia już a sie nie zastanawiaj niepotrzebnie i niechcący Zasialam wątpliwość
I jak po powrocie?
Na Łowieckiej 21:40, 28 kwi 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
I miałaś pokazać brukarskie zmiany. Pamietam ze Oan miał przyjść i ze bałagan był. No i wiesz zakupami się pochwał bom ciekawa

Aleś Ty pamiętliwa no!?
Mirkowy ogród (początki) 20:28, 28 kwi 2017

Do góry
Cotygodniowy przeglad wysiewów

Trawki Rozplenica Purle Magesti.

Carex Bronze

Carex (odmiana do rozpoznania jak podrośnie)

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:57, 28 kwi 2017

Do góry
iwka napisał(a)

hihi czekaj zamówienie musze odszukać

trzcinnik krótkowłosy
rozplenica hameln, little bunny i honey
kłosowiec
przywrotnik
hakonechloa aureola
silver dollar
i lawendę

Lawendę poznałam I powiem, że bardzo przyjemnie wygląda- chyba śliczne sadzonki trafiłaś, bo wygląda na sporą i zwartą

Narzędzia widzę high class Wypłatę masz na koniec miesiąca, czy jak?

Świetne zakupy, a jak pogoda- dasz radę posadzić?
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:38, 28 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Iwonka rozplenica cię zawodzi?
u mnie mam nadzieję na ladne w tym roku w zeszłym były małe ale ładnie rosły
trzcinnik jest piękny
ML mam pierwszy raz i zobaczę czy da radę

ten bukszpan wygląda tragicznie

no zawodzi bo tylko w pierwszym roku ładnie rosną, a w kolejnych już tylko z boków gdzieś odbije, albo środek pusty albo pół kępy rośnie

bukszpan już wyrwany, szkoda, ale boję się że to jakieś paskudztwo
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:35, 28 kwi 2017

Do góry
Iwonka rozplenica cię zawodzi?
u mnie mam nadzieję na ladne w tym roku w zeszłym były małe ale ładnie rosły
trzcinnik jest piękny
ML mam pierwszy raz i zobaczę czy da radę

ten bukszpan wygląda tragicznie
Od nowa ... na przekór wszystkim 13:50, 27 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

ja przeniosłam na inne miejsce bardziej do słońca i jak wykopywałam to korzonki miał ładne białe ale nic nie było widać nowych przyrostów
mam nadzieję zę zyje (choć nic na tonie wskazuje) ale przez to zimno nie rośnnie
pozostaje czekać

co kupiłąś ? przyznasz się?

hihi czekaj zamówienie musze odszukać

trzcinnik krótkowłosy
rozplenica hameln, little bunny i honey
kłosowiec
przywrotnik
hakonechloa aureola
silver dollar
i lawendę

Od nowa ... na przekór wszystkim 10:28, 27 kwi 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Rany, tu zostało podanych tyle nazw traw a ja się na nich nic a nic nie znam
Iwonka dzięki za te wszystkie wpisy, podsumowania, muszę poczytać. Teraz mam przynajmniej rozeznanie co się z czym je

Buziak dla Cię Ogrodniczko
moją pierwszą trawą była jakaś rozplenica bez nazwy, tak pięknie rosła że zapoczątkowała miłość do traw

co roku kilka dokupuję, w tym padło na trzcinnik krótkowłosy i rozplenice little bunny i little honey
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies