Życie w wiejskim ogrodzie
22:18, 19 maj 2017
No trochę namieszałaś z tym zdjęciem
Nazwy podczas zakupu rutewki niestety nie było, nawet pytałem właściciela szkółki ale nie umiał mi pomóc.
Dzięki Aga
Ogród warzywny nabiera masy, jeszcze nie ma co pokazywać. Warzywa bardzo ładnie mi wzeszły pomimo fatalnej pogody w kwietniu, w tygodniu wysiałem dyniowate i rozsady pomidorów czekają na posadzenie. Pojawiły się nowe alejki trawiaste które trzeba przyciąć ale brak na to czasu, ledwo nadążam z koszeniem darni która przy tej pogodzie rośnie jak szalona.
Kamilo, dziękuję. To prawda, zdjęcia nie oddają tego co na żywo ale przynajmniej trochę tej dobroci mogę Wam zaserwować. Uwielbiam po całym dniu przysiąść wieczorem na ławce i popatrzeć na otaczające mnie widoki.
Wiosna w tym sezonie przez pogodę nie należy do łatwych. Na szczęście zrobiło się ciepło i wszystko wróciło do normy, rośliny pokazały swoje piękno.
Dodatków w ogrodzie jest sporo i pojawiają się wciąż nowe. Czekam na kolejne ale muszę się uzbroić w cierpliwość bo unikatowe rzeczy powstają powoli.
Witaj Madziu w moich progach. Wątek tworzę od trzech lat i w tym czasie bardzo wiele zmieniło się w ogrodzie. Ciekaw jestem które odmiany tulipanów spodobały Ci się najbardziej ? Pozdrawiam i dziękuje za wizytę.