Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tkany marzeniami 10:40, 29 kwi 2019

Do góry
Jak dobrze wrócić do cywilizacji
Baardzo się już za Wami stęskniłam. Mam nadzieję, że radośnie i w zdrowiu spędziliście ten około-świąteczny czas.

Podmiejski ogródek 10:27, 29 kwi 2019

Do góry
Zana napisał(a)
Jolanko, ale przecież Asia robi świetne zdjęcia
Chyba, że o inne oko chodzi
Wybiorę się do niej na pewno, bo pożyczoną książkę będę musiała oddać.

U mnie brama otwarta nieustająco (nie opłaca się jej zamykać, bo dzieciaki ciągle biegają)

Asia robi ładne zdjęcia od kiedy przestała focić ogród, a zaczęła focić kwiatki

Ale niech Wam będzie. Kawałek ogrodu złapany przed zmianą frontu

Prawie można uwierzyć, że mam ładnie
Bajkowy ogród Weroniki 10:26, 29 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Weroniko, mam nadzieję, że zdrówko juz ok no wiadomo, wiosna pustawo na rabatach, ale wiem, jak bujnie tu u Was w sezonie, buziaki

Wam nasza wiosna nie zaimponuje, u Was zawsze pierwsza.

Czasem w ogródku a czasem w łóżku.
Tulipanki wszędzie, choć wygryzionych sporo przez nornice.

Złotliny japońskie i serduszka mają swój czas na pokaz.

Niezapominajki śliczne zawsze.
Bajkowy ogród Weroniki 10:05, 29 kwi 2019

Do góry
EluS, dziękuję i pozdrawiam.Szukam Ciebie sąsiadko...

Tawuły wczesne zawsze cieszą.

Floksy szydlaste już zdobią.

Przerwa na kawę... 10:03, 29 kwi 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Dziewczyny, Iwonka jest mistrzynią detalu. W każdym kącie jakaś piękna kompozycja:
A Ty makadamia jesteś mistrzynią fotografii. Ogród z "Twojej perspektywy" jest dużo ładniejszy masz nosa do robienia zdjęć.

Iwona, dobrze, że mogę taki oglądać. Zawsze myślałam, że masz wszystkiego za dużo...a tu niespodzianka
Bajkowy ogród Weroniki 09:56, 29 kwi 2019

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, widzę, że sezon rozpoczęty.
Kolorowo, bo jakżeby inaczej?
Pozdrawiam

Powolutku wchodzimy z wiosną do ogrodu, nasze perypetie grypowe minęły, Kajtkowe leczymy,codzienność też bywa z "atrakcjami", jak to w życiu.
Kolorków wiosennych coraz więcej.Pozdrawiamy.

Zawilce, cd.

Brzoskwinia chwali się kolorem różu.

Magnolię uszczypnął mrozik.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:49, 29 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Anitko jest super możesz mi napisać co to za odmiana kosodrzewinki w prawym rogu zdjęcia? ta ilość iglaków u Ciebie sprawia, że chętnie u siebie zaczynam je widzieć buziaczki
Moja działka na Dębowym Lesie 09:35, 29 kwi 2019

Do góry
Hortensja dębolistana ładnie się już rozwija

Moja hortensja dębolistna też fajnie się rozwija, mam ją dzięki tobie
Nawożenie, zasilanie trawnika 09:35, 29 kwi 2019

Do góry
Przesyłam wspomniane wcześniej zdjęcie - co to może być? Czy da się to wytępić z trawnika?
Ogród w remoncie 09:31, 29 kwi 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Przymiarki

A to stewarcja, na razie nic wielkiego

Jakby ją dać na ten cypelek zamiast controversy

A C. może gdzieś w głębi tej rabaty? Zaświtała mi myśl by dać dwa te derenie z tyłu po bokach stewartii, tylko czy nie za dużo tam tego będzie, czy nie za cieniście się zrobi. I czy stewartia z hortami ogrodowymi to dobry zestaw? Mieszam bardzo

Masz tego terenu do obrobienia bardzo mi się podoba to co tworzysz... rób więcej zdjęć całościowych, bo ukazują nakład Twojej pracy i zamysł kompozycji
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:25, 29 kwi 2019

Do góry
kerii napisał(a)

Ślicznie kolorowo u Ciebie, a ten nutkaj mnie zachwycił, jak duch wygląda

Kolorki ze zdjęcia to akurat dzięki Violi, od niej dostałam cebulki szafirków i tulipków dwa sezony temu i udowadniają, ze warto takie przybyszowe cebulki sadzić i poczekać
sadziłam cebulka przy cebulce wtedy bo były malusie, a zobacz jak dzis zapączkowane

Ogrod stewardessy 09:17, 29 kwi 2019

Do góry

mmm... klony pięknie widzę się u Ciebie czują w ogrodzie i nabierają masy, no a ja nie będę ukrywał że takie fotki z klonami na rabatach to kocham

pozdrawiam wiosennie
Rododendronowy ogród II. 09:05, 29 kwi 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Krysiu rozmawiałysmy i mówiłam że juz nie ma co pokazywac ale stare zdjecia mogę pokazac. Zachwyciła mnie i tylko szkoda ze mróz ją zniszczył .Dzis Krysia kupiła mi drugą taką samą, cieszę sie ogromnie choc nie mam dla niej miejsca, muszę eMa zmusic do wywalenia świerka.

[img

tylko się zastanów czy ten świerk czegoś nie zasłania... jak to było w przypadku tujki
Ogród w remoncie 08:56, 29 kwi 2019

Do góry
Przymiarki

A to stewarcja, na razie nic wielkiego

Jakby ją dać na ten cypelek zamiast controversy

A C. może gdzieś w głębi tej rabaty? Zaświtała mi myśl by dać dwa te derenie z tyłu po bokach stewartii, tylko czy nie za dużo tam tego będzie, czy nie za cieniście się zrobi. I czy stewartia z hortami ogrodowymi to dobry zestaw? Mieszam bardzo
Po nitce do kłębka ;) 08:51, 29 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

To powojnik taki cudny? Już myślałam, że dalia Z avkiem zupełnie inaczej się z człowiekiem gada, nawet jak jest kwiatkiem

dla Ciebie mogę być kwiatkiem hehehhe tak takie mam powojniki
jeszcze takie pastelowe i dokupiłam w tym roku 2 zobaczymy jakie będą
a te dwa rodzaje z zeszłego roku mają duuużo kwiatów aż czekam kiedy zakwitną
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 08:47, 29 kwi 2019

Do góry
Potrzebuję pomocy zakupiłam kilkadziesiąt sztuk świerka
srebrnego i po paru tygodniach zaczął żółknąc gubic igły
teraz są prawie łyse z tym że puszczają nowe pędy i wychodzą
zielone igły. Nie mam pojęcia co im jest czy one odzyja czy mam
poczekać jeszcze trochę i zobaczyć czy będzie coś z tego jak
nie to wykopać? Chodź bardzo bym nie chciała trochę to
kosztowało...,
Kupione że szkółki w doniczce przy przesadzanie do gruntu dostały trochę nawozu do iglaków, dodam że mam psa i niewiem czy podsikal czy co ale na 100 sztuk tylko dwa są ok.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:43, 29 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

nowa sciezka czy cos przegapiłem..jakie tam masz kamienie? dasz jakiś namiar bo ja tylko w necie widziałem na palety a wolałbym na żywo cos zobaczyć.
tak pędzicie z tymi wątkami wszystko perfekcyjnie jak zawsze...czesto musisz ten bluszcz przycinać? bo ładnie się prezentuje i sie zastanawiałem czy nie puscic u siebie na brzozy i siatkę..deszcz też mnie ucieszył ale w kontekście długiego weekendu to już mogloby przestać bo dolało nieźle ...
Malutki pod lasem 08:35, 29 kwi 2019

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kręgosłupa nie czuję
Najpierw wypieliłam całą tę rabatę, później wykopałam całe doniczkowo, któe tam jeszcze było, do tego w pasie gdzie miały być hakonki wysypałam przekompostowaną drobną korę, kompost i mączkę bazaltową i to wszystko przemieliłam widłami. Posadziłam i nieskromnie powiem, że bardzo mi się podoba I mogę powiedzieć, że chyba ta rabata jest skończona Są hakonki, hortki, jarząby i cisy Mega jestem z siebie dumna, ograniczyłam liczbę gatunków, super Na koniec jeszcze poryłam trochę za serbami, a jeszcze na dodatek jechał Pan, który sprzedawał obornik, no to nabyłam 5 worków. Pan mówi, że bydlęcy, dwuletni. Chyba tak, bo nawet jakoś bardzo nie śmierdziało, a taki świeży to by przecież cuchnął. No więc dwa worki poszły jeszcze dookoła cisów, jarząbów i hortek

Bardzo mi się podoba, normalnie palce lizać
Przerwa na kawę... 08:34, 29 kwi 2019

Do góry
Front zachwycający:

Do tego, po pierwszej wizycie tego nie da się wyłapać, ale ogródek jest fantastycznie skomponowany czasowo. Byłam w nim późnym latem zeszłego roku i wtedy zachwycały hortensje i byliny.
Muszę się do Iwonki wprosić jeszcze w czerwcu/lipcu, bo wtedy spektakl dadzą róże, które teraz zupełnie nie rzucają się w oczy, a których jest tam mnóstwo.

Nie mam pojęcia, jak to się robi, żeby takie małe rabatki były atrakcyjne przez cały rok!

Podsumowując: ogród Iwonki jest bardzo inspirujący a ja mam jeszcze dużo nauki przed sobą
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:32, 29 kwi 2019

Do góry
mira napisał(a)

oczywiście pomyliłam nazwy - dla mnie kawa to kawa - bodziszek espresso nie capucino

przepraszam

Nic się nie stało, ale bukiet piękny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies