Basiu, na tym zdjęciu kolor hosty jest bardziej zbliżony do rzeczywistości, aparat troszkę przekłamuje kolory. Ta hosta nie jest żółta, ale zielona w żółtym odcieniu, obok jest zielona w niebieskim odcieniu Najładniejszy czysty i bardzo soczysty kolor jest oczywiście na wiosnę, ale w sumie, aż tak bardzo się nie zmienia z czasem.
Gosiek- dziekuje, pomiziam.On miziania nie ma nigdy dosc
To dobrze, ze nie tylko ja ta mam. Bo sasiedzi ciagle kiwaja nade mna glowa- bosh ty znowu przesadzasz?
W tym roku czosnki sa wyjatkowo duze
Rozkwitaja ostrogowce, szalwie i zakwitly pierwsze stipy.
Te orliki przepiękne!
U mnie w maju kwitną już naparstnice, które uwielbiam, niskie kocimiętki, zawilec kanadyjski, wcześniej serduszka i narcyzy babcine. No i azalie i rodki
to jest łubin? Cudny
Łucja, ależ Ty masz przepiękne róże. Przywrotnik ostroklapowy też lubię jako towarzystwo dla róż, ale jedną mi pożarł, nie była w stanie go przerosnąć.
Pisałaś u Andy o miksturze na choroby grzybowe z aspiryny.
Ile razy robiłaś oprysk na mączniaka i w jakich odstępach czasu? Pisałaś że go opanowałaś. Ja mam już mączniaka na kilku różach pryskam sodą z mlekiem, ciekawa jestem czy aspiryna lepsza?
Kosodrzewiny, sosenki szczepione na pniu. Muszę dziś odszukać nazwy, bo sadzone przed ogrodowiskiem, jeszcze nie notowałam wtedy Jedna to na pewno sosna: winter gold
A z góry:
Na ostatnich zdjęciach kostrzewa sina. Ledwie ją widać. Jak się nie sprawdzi to wymienię na seslerię. Berberysy zostają, bo nie wiem gdzie je przesadzić i tak bardziej kolorowo jest
Tego jeszcze nie grali.
Jesienne maliny zbierane 2. czerwca.
I czeresnie. Czeresniowa panna rosnie w donic. I kolejny raz taka sama wpadka. miala byc pozna, mocno czerwona Stella, a jest jakas wczesna
Pierwsza, z innego zrodla rosnie pod plotem i bedzie prowadzona w wachlarz. Druga dostanie wieksza donice. Nie wiem, czy bedzie do trzech razy sztuka
W zwiazku z jesienna dyskusja na temat zimorodka Eisvogel
Otoz donosze,ze wyglada jeszcze inaczej. Roza kameleon, bez wzgledu na to, czy to Eis czy nie Eis.
Pak nr 2 wygalada tak, ale pak nr 1 wygladal tak samo. Reszta to zdjecia kwiatu nr jeden w ciagu kilku dni.
Jeszcze raz sobie obejrzałam. Powiem Ci, że na te fotki, to ja się nie mogę napatrzeć. No przepięknie dobrałaś te kolory i faktury.
I oczywiście - u Ciebie te graby to strzał w dziesiątkę
Ty koniecznie musisz do mnie przyjechać, to mi przerobisz południową rabatę, bo ja słaba jestem w przeróbkach, a Tobie to świetnie wychodzi.
Powoli kończy mi się remoncik, to może będzie możliwość już niedługo
Lady of Shalott, to ta w rozkwicie. Jude the Obscure w paku za nia. Kolorystycznie wygladaja teraz praktycznie tak samo, ale pak Lady ma czerwone smugi. Lady jak typowa austinka omdlewajaca, dostala patyk do wsparcia, Jude o dziwo sztywny.
Jesienia mam nadzieje, dojdzie im Summer Song.
Zdjęcia z rana Nie wiem z której strony pokazać? Tu były zmiany na wiosnę. Berberys jeden przesadzany, dlatego trochę suchy Trawy małe bo dzielone z własnych zasobów. No i widać, że będzie budowa