Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z rzeźbą 23:15, 03 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
O, Anulko, dobrze April pisze, zasyp szybko tego dołka i uklep porządnie. Na pociechę mogę napisać, że mój ósmoklasista obudził się dwa dni po zakończeniu składania dokumentów i złożył tylko do jednej, tak więc tego, stresy absolutnie rozumiem Choć muszę przyznać, że ja już wyluzowałam, stwierdziłam, że przecież ten chory system edukacyjny nie może zamknąć mi oczu na to piękne jedyne moje życie i równie piękny świat
Dobrze, że Cię Kwartecik zaprosiła, wizyty u Niej są kojące i to nie tylko z racji Jej pięknego ogrodu. Gdyby było za mało, to wpadaj do mnie! Może wreszcie się uda jakoś spotkać Tylko u mnie ogród może nie mieć tej siły rażenia, co u Ani
Buziak wielki!!!

Jak widać powyżej do zasypania doła jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie.
O szkołach, rekrutacji itp. już mi się nawet myśleć nie chce, o pisaniu nie wspominając. Tak więc ten, temat u nas w pewnym sensie tabu.
No widzisz, miałam się do Ciebie wybrać, jakiś urlopik wziąć, a tu nici. W robocie jestem zarobiona po uszy, dzisiaj "wyrwałam" jeden dzień. Sobota była dla pacholęcia, super spędziliśmy dzień dziecka razem a potem wyrwałam się do ogrodu. I taka mnie refleksja naszła, że za dużo jeżdżę na działkę. Naszego chłopaka wołami tam nie idzie zaciągnąć. Coś nam umyka. Trzeba przystopować z ogrodem. Tak więc rewolucje "dołowe" i ścieżkowe nieprędko się skończą. Coś za coś.

Ławeczkowa pod świerkiem. Przed ławeczkę trafiły dzielone dwa tygodnie temu tawułki Vision in Red, podzielona hosta Dust Devil i hakone. Myślę, że to nie jest ostateczne rozwiązanie.

Aha, a w donicach wreszcie coś jest. Hakone, wygląda na razie niewyględnie, ale może bujnie

Bawarka 23:14, 03 cze 2019

Do góry
Bawarka 23:13, 03 cze 2019

Do góry
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:12, 03 cze 2019

Do góry
No to jak już pytam to zastanawiam się jak pociągnąć tę rabatkę dalej
Bawarka 23:12, 03 cze 2019

Do góry
Kilka tygodni temu...Wypad do sklepu z tym i tamtym

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:10, 03 cze 2019

Do góry
Teraz proszę Was radę kiedy mogę przesadzić kulki do przodu i przede wszystkim róże ,które mają mnóstwo pąków i tak na mój rozum chyba będę czekać aż przekwitną

Bawarka 23:10, 03 cze 2019

Do góry
Pierwsze zdjecie jest z roku...? Dwa nastepne aktualne,2019.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:08, 03 cze 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Pięknie Ci ogród rozkwita u mnie jeszcze zero kwiecia, byłam w sobotę pod Warszawą
tam róże rozkwitnięte na całego,a u mnie dopiero pąki, chyba faktyczne muszę uwierzyć, że w górach mieszkam.
Altanka to ta sama co na pierwzej stronie z wątku?...wspomnienia mną ruszyły
Róże u mnie ładnie już kwitną, ale tą różową słoneczko strasznie umordowało dzisiaj. Sporo dopiero w pąkach, ale jest już co powąchać. Za kilka dni zakwitną i u Ciebie.
Altana ta sama co w 2013 roku, nawet z tego samego miejsca dziś zrobiłam fotkę. Zauważyłam, że stare zdjęcie też było robione wiosną.

2013r

2019r
W ogródku emerytki 23:07, 03 cze 2019

Do góry
Moje róże

to róża, która wyglądała na chorą i wyzdrowiała
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 23:05, 03 cze 2019

Do góry
Moje dzisiejsze prace ogrodowe zabrałam się za zrywanie darni
Miałam pomocnika w osobie mojego starszego syna przyznam że bez niego nie dałabym rady
W dodatku upał jak diabli

Ukojenie 23:05, 03 cze 2019

Do góry
Dzis spelnilo sie moje zyczenie - odkrylam, ze w moim ogrodzie mieszka jez a nawet dwa
Gdyby nie sapaly to nadal zylabym w nieswiadomosci .
Zdjecie z godziny okolo 22.00:

Macham pozdrawiajac serdecznie!
Ogród z rzeźbą 23:04, 03 cze 2019

Do góry
Kawa napisał(a)
Anula a kysz smuteczki

zdjęcia sliczne i te montany cudne
u mnie niektóre czosnki już kończą

cmokam

Obrazki z hostowej

W ogródku emerytki 23:02, 03 cze 2019

Do góry
Ta odmiana surfinii mile mnie zaskoczyła, warto było kupić, bo deszcze nic nie uszkodziły

Pokoślin baldaszkowy w pełni kwitnienia.

A tu jego kwiatki z bliska.

Krzewuszka nn.
Ogród z rzeźbą 23:01, 03 cze 2019

Do góry
Kasya napisał(a)

Sliczna foteczka, montany rzeczywiście duże, ja je najbardziej z carexow lubie

Zdjęcie trochę myli. W rzeczywistości nie są takie wielkie. Kilka dzisiaj zmieniło miejscówkę, trafiły na ruderową. Te się jeszcze ostały na starym miejscu:

I żurawka się tam gdzieś "zaplątała".

Nowoczesny ogród ze skarpami 22:57, 03 cze 2019

Do góry
Jeśli chodzi o żywopłoty i ramy ogrodu.. "za domem" od strony gospodarczej mamy miejsce przeznaczone na żywopłot (ok. 25 metrów długości, wzdłuż roboczego wjazdu), najlepszy byłby moim zdaniem jakiś zimozielony, myślałam nad cisem.. Na rzucie zaznaczam kolorem czerownym (ramka) w którym miejscu ma być ten żywopłot..

W ogródku emerytki 22:57, 03 cze 2019

Do góry
Kwitnąca słonecznica.

Trzmielina wyhodowana od patyczka będzie kwitnąć

Eriofil

Mój " zwis ", świerk inversa ruszył, ma spore przyrosty
Migawki z ogródka 22:56, 03 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Żeby nie było, że same róże

u mnie listki rozowe bardziej. moze to od stanowiska zalezy
Ogrodowo zakręcona. 22:55, 03 cze 2019

Do góry
Zasypujemy korą, bo mam normalnie inwazję chwastów , nawet nie wiem kiedy tak się bujnęły

Hortensja maleństwo:

I nie wiem, czy te plamki, to już czarna plamistość?

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:53, 03 cze 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Jak zwykle u Ciebie czysciutko i zawsze coś nowego można zobaczyć.powiedz mi ile lat masz tę białą peonię .Ja mam taką różową i doszłam do wniosku że to jakaś dziwna jest .Mam ją pierwszy rok ma 2 kwiatki i te bąble lekko się rozwiją i potem zwijają .Myślałam ze chora ale nadal stoją .czy tak one mają ?????
Moje piwonie nie zamykają kwiatów, systematycznie rozwijają się i powiększają kwiat. Mam je bardzo długo, ponad 30 lat. Za miłe słowa o ogrodzie dziękuję.

Ogród z rzeźbą 22:52, 03 cze 2019

Do góry
wiklasia napisał(a)
Popieram AsiaK - a kysz!, a kysz, smuteczki !!!

A kysz, a kysz, trzeba sobie humor jakoś poprawić. Sprawiłam sobie kolejne dwie donice. Udekorują rabatę hostową. Na razie postawiłam jedną. Hosta wstawiona w plastikowej czarnej doniczce bo tak zimowała od ubiegłego roku. Wygląda to źle, ale kiedyś poprawię. Troszkę miejsca udało się wyskrobać przed donicą, coś się dosadzi.

I bliżej:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies