Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:44, 19 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W tym miejscu nawet nie marze o minimalizmie. Wyobrażasz sobie tutaj rewolucję nasadzeniową?

Nooo, byłoby trudno, aczkolwiek
Znowu na wsi 18:43, 19 maj 2019

Do góry

Chwasty w trawniku 18:42, 19 maj 2019

Do góry
aga19844 napisał(a)
czy to jest trawa czy chwast?

Botanicznie to jest trawa, ale niepożądana w trawniku. A więc jedno i drugie. Trawa i chwast.
Jak więcej błędów nie popełnić...... 18:41, 19 maj 2019

Do góry
Przyłącze do kranu- na sztywna PE , czy waż elektryczny ??? 18:38, 19 maj 2019

Do góry
Zastosuje „nasz” projekt , ale dodam jeszcze jeden zraszacz do sekcji żółtej .
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 18:38, 19 maj 2019

Do góry
Poczyniłam nieudolny plan rozmieszczenia roślinek na przerabianej rabacie
myślałam że poprzesuwam wszystko do przodu ,tak jak było dotychczas tylko kulki dałabym po łuku
nie wiem co posadzić za tło , tuje muszę reanimować i myślałam że dam cis po całej długości

tylko że przy trzmielinie jest mało miejsca ,głębokość rabatki po przerobieniu jakiś 1m ,czy to nie za mało miejsca na żywopłot??
Znowu na wsi 18:34, 19 maj 2019

Do góry

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:29, 19 maj 2019

Do góry
Azalii sztuk dwie. Biała kwitnie z opóźnieniem.

Po dwóch miesiącach dawania po oczach, smagliczka powiedziała: "Starczy".

Teraz oko zatrzymywać się będzie na amsonii, a później na perovskiej w duecie z monardą.

Zapomniany tulipan...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:21, 19 maj 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Haniu a czy Ty chcesz ten gatunkowy minimalizm?

Na froncie byłby pożądany. A wewnątrz są takie miejsca, gdzie udało mi się uzyskać namiastkę.

Czasem ze zdumieniem dostrzegam na zdjęciach, że mam w ogrodzie powtarzające się plamki w tym samym odcieniu. (pomarańczowe kukliki w tle, żurawka na rondzie)

W tym miejscu nawet nie marze o minimalizmie. Wyobrażasz sobie tutaj rewolucję nasadzeniową?

Palibinki trzy.

Znowu na wsi 18:19, 19 maj 2019

Do góry
Wczoraj zaliczyłam ogrodniczą imprezę w gdańskim Renku (miejscowi wiedzą o czym piszę), mnóstwo kwiecia wszelakiego i nie tylko, było na co popatrzeć. Już wcześniej kupiłam sobie nieduży składany wózeczek, przyczepiłam do niego skrzynkę i tak wyekwipowana ruszyłam pomiędzy stoiska. Kupiłam niewiele- 2 rośliny do posadzenia w donicach w miejsce bratków i dwie niebieskie kule ceramiczne (jak znajdę dla nich miejsce to pokażę). Pogoda nie była zbyt łaskawa, zaczęło padać i trzeba było uciekać.

Powoli wracam do sprawności więc grzebię w rabatach ale ograniczam czas żeby nie przeciążyć moich nowych stawów. Zaczyna mnie cieszyć znowu mój ogród, pomysłów mam sporo jednak muszę się uzbroić w cierpliwość. W ogrodzie zrobiło się zielono, trawnik ruszył, w ostatnim tygodniu popadało. Dominuje kolor zielony

Jak więcej błędów nie popełnić...... 18:19, 19 maj 2019

Do góry
Przyłącze do kranu- na sztywna PE , czy waż elektryczny ??? 18:18, 19 maj 2019

Do góry
mazilo napisał(a)
Miedzy czasie wysłałem do firmy aby raz jeszcze zaprojektowała mi nawadnianie i porównując je z propozycją kolegi PiterSas widzę różnicę .
W moim odczuciu kolegi PiterSas propozycja jest lepsza
Bardzo proszę o weryfikacje .
PiterSas - Kurcze ,raz jeszcze dali dwie sekcje na podlewanie ogrodu ( chodzi tylko o tył ) nawet przy zwiększonej ilości zraszaczy ....
1-Projekt od firmy

2- Projekt po konsultacjach PiterSas
Tu zastanawiam się nad zraszacze MP CORNER ( prawy górny róg ) natomiast sięgałby on około 1,2 bliżej niż MP 2000 90-210 podobnie jak MP 1000 90-210

Hej.
"Powiem tak".....
Ze względu na to że sam będziesz wykonywał system, firma na podstawie danych opracowała Ci projekt. Czy jest dobry czy zły czas pokaże - moim zdaniem po tych poprawkach ich tez jest OK, a w tym co uwzględniłeś moje sugestie masz więcej zraszaczy, wobec czego zaproponowałem Ci 3 sekcję która na pewno nie zaszkodzi, trochę podniesie koszty ale będziesz miał tzw. zapas a nie niedobór wody.

Do Ciebie należy decyzja który projekt zaadoptujesz.
Odnosnie tego zraszacza MP Corner jeszcze go nie stosowałem w moich systemach.

Pozdrawiam
Jeżówka - Echinacea 18:13, 19 maj 2019

Do góry
A jedna moja Secret Affair cos choruje
Co to moze byc?
Jak więcej błędów nie popełnić...... 18:13, 19 maj 2019

Do góry
Po pracowitej sobocie chwila oddechu w ogrodzie

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:10, 19 maj 2019

Do góry
I miejsce, które ostatnio często fotografuję, bo wreszcie udało mi się tam osiągnąć efekt, o jaki mi chodziło.
Okołostudzienna- rabata w cieniu do godziny 14. Betonowy krąg obsadzony jest cisowym żywopłotkiem.

Pod brzoza Youngii rośnie trzmielina oskrzydlona i hortensja. Obie podsadzone kuklikiem. Rośnie tam jeszcze bergenia i trzcinnik Overdam.

Z poprzednich nasadzeń ostały się dwie kępki irysów syberyjskich.

Kolorowo się robi naprzeciw tarasu. Trochę nietypowo jest położony. Do granicy działki ze schodków są ze 3 -4 metry.

Tawułki i parzydła zakwitną w czerwcu.

Działka ma kształt trapezu. W zachodniej części jest szersza.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:00, 19 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozy w rogownicy to jest to! Bardzo udany duet.

To jest przepiękny duet!
Co ta rogownica potrzebuje?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:56, 19 maj 2019

Do góry
Nasyciłam wczoraj oczy Kwartrecikowym ogrodem. Piękny, z cudownym zapłociem.
U siebie wciąż przychodzi mi borykać się z nieciekawą materią zewnętrzną: słupami, nieużytkami, kominami i wieżami strażniczymi. Ehhh!
Sąsiad się otynkował. Dyrektory w stanie przekwitania, Nova Zembla zaczyna.

Takie mniej więcej widoki sa z okna kuchennego (przy skręcaniu głową od prawa do lewa). Czy ja kiedyś osiągnę minimalizm gatunkowy? Kwitnie owsica wieczniezielona.

Piwonie przy kompostowniku mają sporo pąków.

Liliowo i kolorowo:) 17:50, 19 maj 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Danusiu, śliczna rodkowa [/quote

Dziękuje Ula, chodz to w sumie azaliowe bo rodkowe moje dopiero za pare dni pokaze bo sie rozbijają. Jestem zachwycona kolorem i wielkoscia kwiatów czerwonego rodka Franceska, mam je dwa, jeszcze małe ale szczególnie ta co bardziej w słoncu jest kolor obłedny taki rubinowy, wczoraj mi Marek wyciął jednego badyla za nią i będe szukac by posadzić białego rodka z czerwonym oczkiem.
A rodkowa / ta Ula cosmy razem zaczeły/ to już bardzo zarosła rodkami, za pare dni pokaze/ no i koniecznie musisz przyjechać do mnie

Ale ta azalia oblędnie pachnie

Kwiaty we włosach 17:47, 19 maj 2019

Do góry
Czy ktoś ma cytrynowca, słabo rośnie, cały czas taki sam.

Kwiaty we włosach 17:45, 19 maj 2019

Do góry
delikatny len, pojawiają się pierwsze kwiatki

perovskia

jeden z przetaczników, nabytek od siostry

krwawnica, a już myślałam,że zmarzła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies