Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Za drzwiami do ogrodu... 18:41, 24 kwi 2019

Do góry
Tulipany u mnie dopiero zaczynają się rozkręcać

Przycinanie - cięcie tui 18:40, 24 kwi 2019

Do góry
Dzień Dobry. Na początku chciałbym się przywitać jestem nowym użytkownikiem forum i początkującym ogrodnikiem
Mam pytanie o przecięcie Tuji Brabant. Kupione kopane o wysokości ok 200 cm i posadzone we wrześniu (Ok 7 miesięcy temu). Gleba gliniasta. Obecnie mają ok 240 cm. Z założenia mają stworzyć "zieloną ścianę". Ciąć w pionie i w poziomie ? Jeśli tak to teraz czy poczekać np do czerwca ?
Kupione były z obfitym szyszkami czy cięcie zniweluje ten efekt ?
Proszę o radę bardziej doświadczone osoby i z góry dziękuję za wszystkie rady. Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 18:39, 24 kwi 2019

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:39, 24 kwi 2019

Do góry
I moje cudo wchodzi powoli w fazę kwitnienia
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:35, 24 kwi 2019

Do góry
Kasya napisał(a)
Wszystko widzę pewnie z tydzień wcześniej niż u mnie

Przyroda zasuwa niesamowicie - miałam farta z wczesną wegetacją bo nagranie było kolorowe
Tulipany juz kwitna pięknie

Genialna korona cesarska - z 3 wzeszła jedna - powalcze o nie w przyszłym roku
Po nitce do kłębka ;) 18:35, 24 kwi 2019

Do góry

Wreszcie stanęła pergola dla wisterii
Pomalowalam itd
Teraz będzie mnie czekało przekopanie całej rabaty za pergola tam gdzie są hortensje... Wyrwanie darni itd.... Masakra pamiętam z zeszłego roku przygotowanie rabaty azaliowej. Między rabata z tarasu a hortensjami wysypie żwirek potem tylko trzeba zrobić obrzeża rabat z krawężników. Mam nadzieję że w tym roku się to uda.
Za drzwiami do ogrodu... 18:34, 24 kwi 2019

Do góry
Aniu ja też już mam dość tego wiatru.Znowu wszędzie pełno brzozowych i świerkowych gałązek...Dobrze że chociaż świeci słoneczko -to opaska na głowę, bo gwiżdże po uszach i można działać w ogrodzie.Posadziłam dziś pory , selery i cukrową cebulę w warzywniaku.Posadziłam też wszystkie dalie(17szt)zamawiane ,niestety przyszły w większości inne niż zamawiałam na rabatę bukietową - trudno -będą inne bukiety

Podobna różyczkę -muśniętą zielenią już mam upatrzoną dzięki Basi

Ogród z uśmiechem 18:34, 24 kwi 2019

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:32, 24 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Ciacho ze Shrekiem jest moim faworytem. Pewnie już zjedzone. Pewnie to dzieło Darii, mam rację? Pogoda coraz bardziej na spa Kasiu się robi. Pięknie pidopieszczałaś każdy szczegół.

A nie - to dzieło Oliwi Urodzinowy torcik Zjedzone było w całości za jednym zamachem
Na SPA czekamy z niecierpliwością, ale temperatura nocna jeszcze niska Póki co SPA czeka

Za to z salonu kominowego można korzystac do woli

A to dla Ciebie Kasieńko przywiozłam z nad Jeziora
Ogród z uśmiechem 18:30, 24 kwi 2019

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:27, 24 kwi 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
Śliczne zakątki, dopracowane na maksa. Czerwień bardzo ożywia i u Ciebie jest idealna do ciemnej zieleni. Twój ogród ma już nie ten sam charakter jaki był przez pierwsze lata zmagań...powiedziałabym nowoczesny z zachowanymi jakby na pamiątkę elementami starego jego okresu.
Mnie najbardziej intryguje jak Ty potrafisz na takim małym obszarze dobrać drzewa bo jeszcze od tej strony nie analizowałam Twoich zakątków. A masz taki pełny ogród "w pionie i poziomie".

Dobre pytanie, powiem szczerze że zawsze kieruje się rozmiarami drzewa i pokrojem oraz tego czy można go formować. Mam kilka gigantów - np czeremcha z tyłu ogrodu - rosnie w parze z orzechem.

Bardzo dużo formuje drzew, a iglaste podkrzesuje.

masz rację, zmienił się styl na bardziej nowoczesny, i powiem szczerze - to dla mnie wspaniała zmiana, tchnie świeżością, innością - i tego mi było trzeba - nowego kierunku
Ogród z łezką II 18:27, 24 kwi 2019

Do góry
I jeszcze moje wnusie. Ta pierwsza już na prawdę duża

Ogród z uśmiechem 18:27, 24 kwi 2019

Do góry
Te same tulipany 21 kwietnia

I dzisiaj

Pod bosymi stopami 18:23, 24 kwi 2019

Do góry
Aaaaa, poszukiwania drzewek zakończyły się szybką decyzją i przywiezieniem trzech wiśni osobliwych. To front, kolejny raz odchwaszczany...Za linią wiśni chcemy posadzić cisowe "plecy". Wiśnie są chyba ładne, mają porządne grube pnie.
W związku ze spontanicznym zakupem drzewek bardzo szybko musimy teraz wyznaczyć rabatę i przygotować ziemię. Koński obornik i mączka już czekają.
Plac zabaw widoczny w tle ma zostać okrawężnikowany i wysypany ....czymś. Muszę poczytać co najlepsze na podłoże na plac zabaw.
Trzepak zostanie przeniesiony do tyłu, w okolice huśtawki. Przed płotem oczywiście kontynuacja cisów.
Postaram się rozrysować moją wizję
Osiedlowy ogródek 18:22, 24 kwi 2019

Do góry
I jeszcze placyk z dziś, definitywnie skończony, zasypany piaskiem, utwardzony ręcznym ubijakiem (darmowa siłownia jakby nie było) można kawkę pić

Jeszcze muszę go ładnie czymś obsadzić

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:21, 24 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Kasiu piękne ujęcia z ogrodu...z magnolią moje ulubione...cudownie było spędzać czas Świąt w tak odnowionym ogrodzie
Jak się czuje pies Dora....całuję Was

Słyszałam kochana - strasznie się cieszę razem z Tobą Nasza rocznicowa magnolia świętuje z nami 12 lat

Ogród z uśmiechem 18:19, 24 kwi 2019

Do góry
Ogród z łezką II 18:17, 24 kwi 2019

Do góry
I jeszcze takie mam

Sichtungsgarten Weihenstephan 18:17, 24 kwi 2019

Do góry

tu w zeszlym roku byl ole monardy, jak widac cos nowegoo bedzie. Moze mi sie jeszcze uda sprawdzic co

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:16, 24 kwi 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Kasiu życzę Tobie i Twoim Bliskim radosnych i spokojnych Świąt Wielkanocnych Odpocznijcie, nacieszcie się sobą i budzącym się dookoła życiem
Masz rację, przed nami najpiękniejszy miesiąc maj... Cieszę się, że mam wtedy imieniny a miesiąc ten kojarzy mi się przede wszystkim z konwaliami z ogródka Babci
Czytałam, że nagrania się udały, pogoda sprzyjała twojemu ogródkowi. Teraz czekamy na emisję odcinka. Nie dziwię się, że ekipa była w szoku jaką metamorfozę przeszedł ogród. Ogrom pracy przede wszystkim twojej a efekty obłędne. Najbardziej podoba mi się oczywiście salonik ale też basen schowany w klimatycznym SPA Masz wszystko tak wysprzątane, że nic tylko odpoczywać teraz
Pozdrawiam cieplutko całą Rodzinkę i życzę wesołych Świąt Wielkanocnych

Dzięki Iwonko, wzajemnie
Kawał roboty za nami, jestem bardzo szczęśliwa że udało mi się pokonać takie wyzwanie i dokonać tylu zmian. Zaufałam sobie i własnym możliwościom.
Na odpoczynek przyjdzie czas
Cudownie rozkwitła magnolia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies