Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 23:44, 23 kwi 2019

Do góry
bql3 napisał(a)

widzę że wiosna u Ciebie na całego ale ta fotka najbardziej urzekła no jest po prostu MEGA

Witaj Janie haa dziękuje bardzo nieraz się uda fajnie fotnąć
poleciałam do ciebie podziwiać moje ukochane czerwieniee...ja już nie mam nic trudno po tylu próbach ...na szczęście ukojenie mam u ciebie Janie
Buziaki
Ranczo Edy 23:35, 23 kwi 2019

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Wow, ile kwiatów! Magnolia cud miód!

Moja niestety chyba przymarzła, bo jakieś szare pąki widziałam. I zero różu jeszcze. Zobaczę we środę co z niej będzie. Buziole

Hej Hanusia Ja przykryłam na zimę i przymrozki też okryłam mam ten przywilej że zadzieram kiece i lecę i na razie mi się udaje u ciebie przecież daleko i natura rządzi ale i tak pięknie wszystko rośnie pewnie drugie kwitnienie jeszcze będzie i powiedz jej w środę że siostrzyczka o niej myśli i ma się pozbierać Buziam

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:33, 23 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
zapytałem w Wojsławicach kiedy najlepiej przyjechać aby zobaczyć rododendrony.
Oto odpowiedź:

Dzień dobry,
Pogoda obecna nie sprzyja tradycyjnemu prognozowaniu.
Prawdopodobnie będzie to około 20 maja - dawniej pełnia kwitnienia przypadała na dzień matki. .
Zapraszamy.

z poważaniem
Hanna Grzeszczak- Nowak
z-ca Dyrektora ds. Ogólnych
w Arboretum Wojsławice

Czy zbierzemy paczkę do Wojsławic tak jak planowaliśmy?
Kto chętny?

Super wiadomość Zaczynamy planować i ustalać, ale już jutro, bo zasypiam Nie wiem czy damy radę, to okaże się może w czwartek po wizycie w szpitalu i ustaleniu terminu. Ale mam nadziej, że wszystko się dobrze poukłada.
Na dobranoc zostawiam.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:29, 23 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Witam,
Zanim napiszę coś o innych roślinach to chciałbym zapytać o moją ulubienicę, strelicje. Masz może zdjęcia jak kwitnie? Wracam do lektury wątku

Witam,
Jak do tej pory zakwitła mi w zeszłym roku to zwykła pomarańczowa.

Nie wiem czy doczekam się tych na biało kwitnących. Mam taką nadzieję.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:24, 23 kwi 2019

Do góry
Pomidorki jeszcze nie w szklarni , więc pędzę w niej .... dalie
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:21, 23 kwi 2019

Do góry

Klonik dopiero zaczyna wypuszczać liście. Dobrze, bo mu nie zmroziły ich ostatnie spadki temperatur.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:18, 23 kwi 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 23:17, 23 kwi 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:14, 23 kwi 2019

Do góry
I moje NN. Początkowo lekko żółtawe, potem zbieleją. Też powtórzyły kwitnienie. Śliczne, duże kwiaty.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:11, 23 kwi 2019

Do góry
Za radą Marcin89 sięgnęłam po kredki. Poradzcie czy taka rabata 8m×1,2m na lekkiej skarpie jest sensowna jeśli chodzi o rodzaj i rozmieszczenie roślin.

1 - trzmielina emerald gold
2 - azalie
3 - turzyce
4 - zurawki Palace Purple
5 - funkie
6 - iglak w formie małej kuli
7 - berberys tiny gold
8 - berberys bagatele
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:09, 23 kwi 2019

Do góry
'Purple Pion' niezawodne. Wszystkie powtórzyły kwitnienie.

Kwiaty we włosach 23:08, 23 kwi 2019

Do góry

Kwiaty we włosach 23:01, 23 kwi 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:00, 23 kwi 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Anitko, pooglądałam Twój ogród po raz kolejny. Jest przepiękny, elegancki, pomysłowy i wiele ,wiele jeszcze pochwał mogłabym tu pisać. Ta ścianka z tymi narzędziami super pomysłowa. Gratuluję.
Miłego świętowania.

Basiu dziękuje.

Zakwitło lub zakwitnie większość tulipanów, które kwitły w zeszłym roku. Pomyłki tulipanowe to standard. W zeszłym roku zamiast białych były żółte. całkiem przyjemna była ta pomyłka. Ale w tym roku zamiast prawie czarnych ( dobrze, że tylko 11 szt) 'Black Hero' mam wyblakło czerwone. Nijak mi tu nie pasują, ze względu na kolor i wysokość. Już są w wazonie

Tu narazie jest ściernisko... 22:55, 23 kwi 2019

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Na dobre rozkręciły się też moje cebulowe w donicach. Spodziewałam się trochę lepszego efektu no ale jest jak jest.

Basieńko, fajną wycieczkę miałaś. Obejrzałam sobie zdjęcia. Piękne te łany tulipanowo- kwiatowe.
Ale Twoje tulipany w pięknych donicach też cudne. Czy mogłyby być jeszcze piękniejsze?
Dziękuję bardzo za odwiedziny u mnie.
Pozdrawiam.
Kwiaty we włosach 22:54, 23 kwi 2019

Do góry
I po świętach, wypoczęliście?
Dzisiaj sadziłam resztę roślin, mam nowe irysy.Clematisy też posadzone. Jutro rozsypię korę, mam kilka worków.

Ogród z łezką II 22:51, 23 kwi 2019

Do góry
Do Was jutro. Nie cierpię oglądać i pisać na telefonie.
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie gratulacje i życzenia.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:44, 23 kwi 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)

Przed Świętami Anitka zawsze najwięcej pracy Ale rozumiem twój ból, przeczytałam parę stron wcześniej, że najbardziej nie lubisz w ogrodzie sadzić... Ja też!!! Wręcz nie cierpię Wolę przekopywać hektary, przycinać i plewić. Musimy Sylwię do tej roboty zapraszać bo już wcześniej ogłosiła. że to uwielbia

Pamiętam zeszłoroczną burzę mózgów dotyczącą tego miejsca... Nikt by tego nie wymyślił tylko ty NIESAMOWITY kącik ci wyszedł, trochę waży Ale lekko wygląda

W twoim kulkowisku jestem zakochana Kształt kuli w takiej masie niesamowicie uspakaja... Będę kopiować to twoje zen

Ten kamień to najlepsza rzecz jaką wypatrzyłaś na starcie! Wszystko na jego tle wygląda gustownie. Można się w niego gapić i gapić, nigdy się nie znudzi. Nowy kącik wyszedł mega fajnie, uwielbiam coraz bardziej te małe niekłopotliwe kwiatuchy

Nowa szafka jest piękna!!!! Wygląda jakby tam stała od lat, pasuje idealnie. Mam pomysł na dwa ziółka, które by ci tam pasowały
Do zobaczenia wkrótce
A tymczasem życzę Wam radosnego świętowania Odpocznijcie i naładujcie akumulatory piękną pogodą i wiosennymi kolorami. buziaki

Święta u nas bez pośpiechu. Luz - blus.
Nawet pomidorki już przepikowane.

Wyobraź sobie, że w święta nawet już siedzieliśmy w nowym kąciku.

Musze ten mój zen przed ćma uchronić

Dzisiaj po pracy przycięłam bukszpany w kręgu. Zawsze mi na nie czasu brakowało, więc od nich zaczęłam, ale i tak w nie w porę. Przez tulipany to zajęcie wymaga sporych wygibasów

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:31, 23 kwi 2019

Do góry
Żagwinkowo

Floksikowo

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:29, 23 kwi 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)

Kasiu, piękny ogród, tulipany cudne Pierwszy raz widzę Twój ogród z takiej perspektywy

Dzięki Zuza W sumie rzadko u mnie te szersze kadry goszczą, to prawda - ale tulipany wymagały innego spojrzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies