Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 22:28, 23 kwi 2019

Do góry
Kto ma dobry wzrok ten może wypatrzy zakamuflowane ptaszki.
Tuz przez zmierzchem kolejka do wodopoju sie utworzyła.
Sójka i drozd

Drozd

Rudzik

Kapturka

Słowik

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:27, 23 kwi 2019

Do góry
Kolorowo i wiosennie chociaż zimny wiatr uprzykrza życie

Sasankowo

Tulipki

Miodunkowo

Malutki pod lasem 22:19, 23 kwi 2019

Do góry
EE i szafirki jeszcze chwilę cieszą oko, to wklejam
Malutki pod lasem 22:18, 23 kwi 2019

Do góry
Uwielbiam ten czas, kiedy brzozy na tle lasu zaczynają się zielenić
Pięknie jest

W piątek miałam urlop i choć Święta zbliżały się wialkimi krokami, to stwierdziłam, że wszystkie pyszności zrobię w sobotę, M sprzątał dom, Marysia myła okna u siebie i Jaśka, to ja... poszłam ryć. Postanowiłam rozprawić się z trawą i czymś co ją przypominało pod serbami, żeby lepiej im się rosło. Po 3 godzinach rycia efekt marny.

Po kolejnych czterech padłam na pysk. Trochę już widać, ale jestem załamana jak ciężko idzie. No nic, trudno, powoli zawsze do przodu. Kartonami wyłożyłam, coby mi nie zarosło znowu.
Słoneczny Ogród 22:18, 23 kwi 2019

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:18, 23 kwi 2019

Do góry
I drugi też już po fryzjerze. Sporo im ubyło. Em krzyczał od początku, że już im wystarczy. Ale nie posłuchałam.

Słoneczny Ogród 22:16, 23 kwi 2019

Do góry
Fotki robione przedwczoraj, w wyjątkowo ciepłą i słoneczną Wielkanoc.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:11, 23 kwi 2019

Do góry
I po cięciu.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:03, 23 kwi 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Całość mnie zachwyciła. Ta marokańska rama robi wrażenie. Jak ją stamtąd przywiozłaś? Wszak od niej się wszystko zaczęło.

Przed laty kupiłem kilkanaście koryt ale obecnie nie bardzo mam pomysł aby je wykorzystać. Tym bardziej że niektóre nie maja boków ( te uzupełnię kamieniami). To jeszcze przede mną.

Anitko, masz OGROMNE zdolności projektowe. To właśnie z tym mam największy kłopot: projektowanie ogrodu, rabat, wnętrz. Mam trzy ogrody, możliwości i miejsca w bród a jednak... Oczywiście nadmiar terenów i związany z tym niedobór mocy "produkcyjnych") jest również powodem niedopracowania, jednak - wszystko przede mną. Pod wpływem O. i moje miejsca pięknieją

Rama kupiona w Polsce. Takie koryta bez boku można obsadzić rojnikami tak jakby się z niego wylewały.

Podziwiam, ja ledwo sobie ze swoim jednym radzę. Moce przerobowe i u nas teraz mocno ograniczone. Ale będę działać pomalutku. Nie zawsze wszystko udaje się zrobić i we właściwym czasie.

Zabrałam się w końcu za moje świerkowe rozczochrańce. Kilka lat nie przycinane, prawie się zrosły. Sekator, pełne 2 worki i nowy "look" gotowy

Pierwszy delikwent przez cięciem.

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:02, 23 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Agatko, wiesz że co rok u mnie te trawy szybko, a wiosna pewnie zbliżona, zalezy od wieku rośliny i miejscówki

z wczoraj Sunsation, koło 17 dziś była już w rozkwicie, boska...muszę uwiecznić, bo jak przyjdą wichury, mogę się nie nacieszyć.

Wsadź nos i powąchaj, bardzo ładny zapach ma, inny niż różowe, gdybym więcej forsy ze sobą miała dziś by była moja
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:00, 23 kwi 2019

Do góry
Ania to się nazywa "wróg u bram"
dobrze że spychacz był w pobliżu i odcięto drogę płomieniom w lewo wzdłuż płotu bo przy tym wietrze byłoby piekło

a teraz coś przyjemniejszego

Heaven Scent

Acrocona Pusch już szyszkuje
Świerk serbski - Picea omorika 21:54, 23 kwi 2019

Do góry
Witam,
Czy te serby są jeszcze do odratowania. Co to może być. Sadzone w ubiegłym roku. Z ogromnej ilości nie przyjął się tylko jeden. W tym roku padają jeden za drugim, i z dnia na dzień ich przybywa. Obawiam się, że wszystkie będą do wykopania. Czy ktoś może się wypowiedzieć i poradzić. Zdjęcia nie są zbyt dobrej jakości ale może coś ktoś zauważy

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:48, 23 kwi 2019

Do góry
Cięłam dzisiaj zimozielone nowym, elektrycznym sprzętem. Wprawy jeszcze nabiorę, mam nadzieję. Nadgarstki trochę bolą, ale dobrze jest.

Mertensja w pełni kwitnienia.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:43, 23 kwi 2019

Do góry
a tutaj tęcza w 3 odsłonach. Fajnie ten orange dream podbija zielen seyru

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:42, 23 kwi 2019

Do góry
Kloniszcza część druga - zdjęcia pokazują że czas jest najlepszy dla ich piękności i wzrostu Rosną aż miło.
te przed domem pomału, a w sumie to nawet szybko robią się za małe na te rabaty. zresztą w ogródku malutki garnet już jest niezłym kolosem a przecież to dopiero początek sezonu. zaraz wystrzelą baty i będzie gigantus. Może kiedyś nawet da się zrobić zdjęcie ogródka bez dominacji domów sąsiadów

W ogródku emerytki 21:41, 23 kwi 2019

Do góry

Trochę ogólnych widoków.

Kolorowo, wiosennie u Ciebie. Pieknie
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:39, 23 kwi 2019

Do góry
Pierwsza magnolia u mnie.

Szafirek szerokolistny sieje się aż miło.

Sasanki tu i ówdzie zakwitły.

I sangwinaria

Lawendowy zawrót głowy 21:37, 23 kwi 2019

Do góry
tulucy napisał(a)
Nou wreszcie zajrzałaś do siebie

Hejka jutro wreszcie pozagladam do Was
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:37, 23 kwi 2019

Do góry
Sylwuś fiołki od Ciebie kwitną i czy to małe obok to ich siewki???

Nawożenie, zasilanie trawnika 21:36, 23 kwi 2019

Do góry
mkostek napisał(a)
Hej,
proszę spójrzcie na zdjęcia, jak wytępić ten chwast - czy to jest perz? Jak się tego pozbyć nie uszkadzając trawnika. Mam to od kilku lat i z roku na rok jest tego coraz więcej. Odznacza się od reszty trawy kolorem, źdzbłami oraz tym, że dużo szybciej rośnie. Proszę pomóżcie. Jeśli to pomoże to dodam, że sprawdzałem ph i urodzajość gleby jakimś prostym miernikiem. PH jest na poziomie 7-7,5 a urodzajność poniżej niskiego poziomu. Jest kilka cm czarnoziemu i poniżej gleba jest piaszczysta. Aktualnie rozsiałem nawóz siarczan amonu żeby obniżyć ph. Dwa tygodnie później mam zamiar rzucić nawóz npk albo saletrę amonową. Myślicie, że dobrze robię?

Wygląda to na wiechlinę roczną. Temat wałkowany w wątku "Chwasty w trawniku". W skrócie: nie za dużo da się zrobić, niestety (poza ręcznym usuwaniem).

pozdrawiam, Bartek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies