Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 22 paź 2015

Do góry
Przy tarasie hosty też się już poddały.. ice dance ładnie przyrosła

Marcinki które wywalam co roku.. jak Feniks z popiołów

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:15, 21 paź 2015

Do góry
Dokopałam się do zdjęć z grackami - super wyglądają. No i te red barony z ice dance! No, je już chwaliłam.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:09, 21 paź 2015

Do góry
Piękne jesienne barwy u ciebie
A ta Ice dance jest fantastyczna,śliczna
Muszę ja kupić. Odłożyłam już jej zakup na wiosnę
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:37, 21 paź 2015

Do góry
Red baron za ice dance wygląda super!!! Gdzieś trzeba będzie to skopiować Miejsce to głównie u rodziców mam więc może tam... hmmmm...
Ogrodowy song 08:28, 21 paź 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
A ja znam tego sprzedawcę Ja i Michał zamawialiśmy tam roślinki. Do mnie szybko przyszły wypasione berberysy, rozchodnki star dust i ice dance Polecam sprzedawcę, co do miskanta się nie wypowiem.
a gdzie zamawialiście, mozesz dać namiary ???
Ogrodowy song 21:37, 20 paź 2015

Do góry
A ja znam tego sprzedawcę Ja i Michał zamawialiśmy tam roślinki. Do mnie szybko przyszły wypasione berberysy, rozchodnki star dust i ice dance Polecam sprzedawcę, co do miskanta się nie wypowiem.
Moja bajka 19:39, 20 paź 2015

Do góry
W przedogródku dosadziłam dwa miskanty ML, też z własnego podziału. Jeszcze przesadzony tu będzie duży cis kształtowany na niwaki, trochę Ice Dance, trzmielina na pniu i koniec - trzeba będzie czekać aż wszystko się rozrośnie
Ogród wyrozumiały 10:11, 20 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Iza - fairy i miskanty fajnie by wyglądały razem! Oczywiście ML jako tło dla róż. Może pomyśl o takim jednolitym szpalerze w słonecznym miejscu?

Ice dance lepiej sadzić jako plamę, a nie obwódkę, bo rozchodzą się rozłogami. Według mnie świetnie i szybko zadarniają. Warto pozwolić im na zajęcie większej powierzchni, bo usuwanie rozłogów może być pracochłonne i niestety żmudne... Zawsze przecież będą się rozrastać. A Tobie akurat takiej pracy trzeba oszczędzać...

Dziękuję za pomysł ,bo ja myślałam ,ze miskanty ML za wysokie dla róż The Fairy jako tło ale jeśli mówisz,zenie to Ci wierzę A słoeczne puste miejsce jeszcze spokojnie się u mnie znajdzie
Ogród wyrozumiały 09:54, 20 paź 2015

Do góry
Iza - fairy i miskanty fajnie by wyglądały razem! Oczywiście ML jako tło dla róż. Może pomyśl o takim jednolitym szpalerze w słonecznym miejscu?

Ice dance lepiej sadzić jako plamę, a nie obwódkę, bo rozchodzą się rozłogami. Według mnie świetnie i szybko zadarniają. Warto pozwolić im na zajęcie większej powierzchni, bo usuwanie rozłogów może być pracochłonne i niestety żmudne... Zawsze przecież będą się rozrastać. A Tobie akurat takiej pracy trzeba oszczędzać...
Ogródek Iwony 19:52, 19 paź 2015

Do góry
Jolu, dziękuję pięknie za pomiary buksów. Musze dokupić w takim razie 4 kulki bukszpanowe na taką rabatę na drugi rząd. Efekt świetny.
Kochana jesteś. Nie dość, że pomierzyłaś, to jeszcze fotki poszukałaś.
Stipa w drugim rzędzie buksów?
Z tyłu masz Variegatusy?
Tak powinien wyglądać schemat nasadzeń?

1 - kulki bukszpanowe
2 - Imperata cylindryczna Red Baron
3 - Ice Dance
4 - Miskant Variegatus
Ogródek Iwony 10:15, 19 paź 2015

Do góry
Dziękuję bardzo wszystkim zbiorowo za wywody nad Ice Dance. Bardzo chciałam je mieć, bo widziałam jak ładnie przyrastają. Cieszą mnie bardzo. Teraz już wiem, jak się z nimi obchodzić.
Chciałam każdemu z osobna podziękować, ale jest tych wpisów troszkę, zajęłoby mi to trochę czasu, niestety.
Poszłam za to na chwilkę na spacer po ogrodzie i wróciłam z nowymi jesiennymi fotkami. Jak wgram na kompa, to wrzucę kilka
Moja jesień nie jest taka spektakularna, jak w wielu ogrodach. Jest dużo żółtego, zieleni i brązów. Brakuje mi czerwieni, ale mrozy z kilku nocy zrobiły swoje. Mówi się trudno. Cieszę się z tego, co jest
Wczoraj szukałam czegoś w folderze październik 2014. To była piękna jesień, choć w ogrodzie miałam mniej roślinek,niż obecnie
październik 2014 był taki kolorowy
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:41, 18 paź 2015

Do góry
I jeszcze taka foteczka z dziś. Werbena musi zasuszyć swoje ziarenka i będę chwast po dzielinicy rozsiewać Najlepiej nocą

A tu widać jak ładnie gracki zasłaniają mi widok na kompostownik sąsiada. A i Ice dance się rozrosły tak ze ledwo czubki stożków i jednej kuli na patyku widać. Coś mi tam za ciemno w tym rogu, trzeba jakoś rozjaśnić tam.
Choć taka spokojna zieleń z kiedysiejszymi hakone powinno być ok.

Moja bajka 20:16, 17 paź 2015

Do góry
Kupiłam też brzozę, ale nie Gracilis niestety, dlatego odsprzedam ją koledze, który ma wieeeeelki ogród. Pani nie udało się sprowadzić Gracilis, więc sugerując się wyglądem liścia przywiozła mi brzozę Crispa. I wszystko byłoby pięknie, ładnie, gdyby nie to, że Gracilis dorasta do 5m, a Crispa do 20m . No nic, kiedyś jeszcze kupię tę Gracilis.

dokupiłam jeszcze bergenię, bo aż się tu jeszcze jedna prosiła.

i kulkę bukszpanową kupiłam do przedogródka . Przesadzę tam jeszcze cisa, dosadzę trochę Ice dance i będę czekać aż wszystko się rozrośnie. Więcej roślin nie będę tam sadzić, bo wcześniej było dużo i wyszła z tego katastrofa
I jeszcze moje jesienne wariacje na parapecie przed wejściem do domu

Ogródek Iwony 12:31, 17 paź 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
A ja swoje Ice Dance golę na wiosnę, nie mam czasu jej kilka razy skubać, czy podcinać. No i mam jej sporo. Szybko odrasta i jest później piękna aż do kolejnego cięcia

Problem w tym, że u Madżenki po takim cięciu niskim padły. A ja mam pierwszy sezon. Dlatego się dopytuję o ich traktowanie. Polinka przycinała, ale nie całe i odbijały. Podobno jest punkt krytyczny cięcia. Poniżej można je uśmiercić.
Ogródek Iwony 12:01, 17 paź 2015

Do góry
A ja swoje Ice Dance golę na wiosnę, nie mam czasu jej kilka razy skubać, czy podcinać. No i mam jej sporo. Szybko odrasta i jest później piękna aż do kolejnego cięcia
Mój ogród - trudne początki - Paula 09:44, 17 paź 2015

Do góry
niestety nie mam dobrego zdjęcia ale coś tam wstawię sadzonki nie są duże ale nawet ładnie urosły no i ta cena super trawki ice dance też mają po 5 zł Lubię tam chodzić bo kobieta która tam pracuje się zna i jest miła. Wykopała mi nawet jeżówki które u nich rosły takie wielki sadzonki za 7 zł
Hakone mają dwa rodzaje całą żółtą i taką pasiastą co rośnie większa ta jest właśnie ta pasiasta. Na drugi rok mam zamiar jeszcze dokupić. Bo zostało im jej bardzo dużo i na wiosnę na pewno będą wystawiać. Jeśli nie będziesz kupować teraz to na drugi rok ja ci mogę kupić u mnie i wysłać w paczce

najpier posadziłam hakone na tej rabacie tutaj przed rozplenicą jest, potem przeniosłam za dom z żurawkami( nie przeraź się wyzyndania to tak na szybko przed mrozem robionę)

Ogródek Iwony 20:24, 16 paź 2015

Do góry
Iwonko Ice Dance to zimozielona roślinka, jeśli będzie łagodna zima to przeżyje bez zarzutu. W przypadku suszy fizjologicznej zimą lub dużych mrozów zasychają jej końcówki. Najlepiej wiosną wyskubywać brzydkie listki, jeśli masz ich dużo, to mozesz je podciąć, gdy zacznie juz wypuszczać w środku kępy , nowe przyrosty. Ucinamy wtedy ostrożnie. Ja przycinam tylko zaschnięte końce na koniec zimy a potem gdy wypuszczą młode liście znów ja podcinam.

Życzę spokojnego powrotu do dobrej kondycji pod kocykiem i w ramionach rodzinki
Ogródek Iwony 18:23, 16 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czy ktoś mi powie, jak Ice Dance zachowuje się zimą i wiosną? Czy to jest zimozielona trawka?

Raczej zimozielona. U mnie dobrze zimowała, troszkę końcówki miała brązowe.

Iwonko, wpadnij do mnie to zobaczysz jak cudnie przebarwia się moja świdośliwa.
Ogródek Iwony 18:20, 16 paź 2015

Do góry
Czy ktoś mi powie, jak Ice Dance zachowuje się zimą i wiosną? Czy to jest zimozielona trawka?

Edit:
Właśnie przeczytałam u Polinki, że wiosną przycinała suche końcówki. I czytając u niej doszłam do wniosku, że między ID dam szafirki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:44, 15 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
no ot dla uczczenia tego szybkiego podjcia decyzji wrzuce u siebie tez kilka szafirków MIĘDZY ICE Dance też ich jest sporo wię pewnie też przytne a nie obskubie. a na tyle to sa włąsnie liście szafirków? wielkie..jak jakas traffka..

Tak, na tyle to liście szafirków. Czytałam chyba u Any, że ktoś wycina póżniej te liście od szafirków bo denerwują Ja dwa lata temu przycięłam po kwitnieniu liście hiacyntów i jak widać żyją dalej Idę zobaczyć Twoje szafirki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies