Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:40, 07 mar 2018

Do góry
eee_taam napisał(a)
w zeszłym roku kupiłam abisyńskie na próbę ...nie wykopałam ciekawe czy w tym roku wyrosną ...ale powiem wam że nawet jakoś szczególnie szału nie było z nimi ...no jak zakwitną ładne są ale bardzo krótkotrwałe ....w donicy miałam frezje i te polecam bo długo kwitły ładny zapach i kwiat ...same plusy ...a te mieczyki abisyńskie no jakoś mnie nie przekonały nawet nie wiem czy robiłam im zdjęcie ...chyba nie bo nie mogę znaleć

A dla przypomnienia wrzuciłabyś fotkę tej donicy z frezjami? Pamiętasz może w jakim miesiącu je sadziłaś, teraz są w sprzedaży, może bym kupiła I posadziła właśnie w donicy.
Na zielonej... trawce :) 14:27, 05 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też nie lubię odpisywać z telefonu z tych samych powodów

Asia mi podsunela pomysł na ławeczkę przed brzozami I trakt do niej od tarasu - stan na dziś: pomysł zaakceptowany, czekamy na wiosnę i będziemy powolutku coś dlubać

Oj to będzie się działo Lubię prace u Ciebie - zawsze na najwyższym poziomie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:44, 03 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To Ginnale podświetlone? Nie poznaje, ale fajnie to wygląda.

Którego siejesz pomidorki, jakieś nowości czy sprawdzone odmiany?

Ja planuje w przyszłym tygodniu, w zeszłym roku siałam 08.03 I było ok, więc teraz też będę chciała w okolicach tej daty.

tak to ginnale

ja siałam chyba 01.03.2018 w sumie różne, nawet nie spisałam, co miałam posiałam
Anulajda w raju 14:34, 02 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ale wnuczek już urósł będziesz miała pomocnika w ogrodzie już w tym roku

W maju skończy dwa latka ))) już w zeszłym roku uwielbiał wybierać kore z rabat i to niekoniecznie do wiaderka,dobrze że nie mam kamyczków ))
Anulajda w raju 14:24, 02 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ślicznie zimą u Ciebie, głównie dzięki tej ilości zimozielonych roślin, które teraz wybijają się na plan pierwszy.
U mnie podobnie że śniegiem, na trawniku prawie zdarzył się rozpuścić A na rabatach trochę zmrozonego zostało, a właśnie teraz dosypuje.

Dziękuję faktyczne zimnozielone o tej porze królują na rabatach.Śnieg taki sam i u mnie na rabatach zmrożony niczym skorupa.
Ogród Marty 21:37, 01 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fajnie, że wstawiłaś trochę zeszłorocznych fotek, bo nie rozpieszczalaś nas nimi za bardzo, a bardzo ogród wypiękniał.
Będziesz w tym roku bywać tu częściej?

Dziękuję postaram się, ale nie wiem jak wyjdzie. Mam nadzieję, że ten rok będzie trochę spokojniejszy
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:36, 01 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Fajny pomysł na nasadzenia przy pergoli, bedzie kolorowo i pachnąco
A I super fotki ogrodniczki przy pracy i małego ogrodnika z wężem

Edytko, no coś trzeba zaplanować, bo zawsze to przyjemniej będzie na tarasie a jakby pachniały jakieś różyczki np to w ogóle miodzio

Agania napisał(a)

Dzieci takie się chętnie garną do pomocy..zasypało Was.

W tym sezonie spróbuję na więcej pozwalać, a może raczej wymyślać jakieś sprytne prace ogrodnicze A śnieżku już malutko zostało..
Ogród z uśmiechem 17:55, 01 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zazdroszcze ptaszkow, do mnie nie zagladaja, chyba odstrasza ich rodzina srok, ktora oblatuje cala nasza dzielnice

Sroki to marne ptaszory
Ale u mnie są sójki i potrafią teraz jeść razem razem z sikorkami, mazurkami. Pewnie wiosną się to zmieni i wtedy trzeba będzie ganiać i sójki bo razem ze srokami to ptasi kryminaliści
Lipny ogród czy ogród z lipą 13:14, 01 mar 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Też bym wybrała same cisy.
A może przed nie derenie Ivory Halo? Jak będę wiosna przycinać mogę Ci sadzonek narobić

Daj znać jak będziesz jechała na wycieczkę po te cisy, może się podłączę

Ja to nawet nie wiem gdzie po takie cisy zwykłe możnaby się ewentualnie wybrać.
Ty w zeszłym roku fajne w Leroyu wynalazłaś. Póki co muszę moje mikrusy wykorzystać.

Ukorzenione patyczki derenia chętnie- o ile to nie kłopot.
Gdybyś miała wyrzucać siewki szałwii to też z miłą chęcią przyjmę.

Madżenie ogrodnika sezon 2017 21:38, 28 lut 2018

Do góry
U mnie tez mrozny tydzien, ale dzis juz o stopien wiecej niz wczoraj o tej porze, chyba idzie ku dobremu
Ogród z uśmiechem 21:31, 28 lut 2018

Do góry
Zazdroszcze ptaszkow, do mnie nie zagladaja, chyba odstrasza ich rodzina srok, ktora oblatuje cala nasza dzielnice
Tu ma być ogród :) 21:24, 28 lut 2018

Do góry
jolanka napisał(a)
Oglądałam te lilie i nie tylko to ale .... odłożyłam na półkę

Ja też bardzo skromniutko, tylko to jedno opakowanie
Tu ma być ogród :) 21:15, 28 lut 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Mieczyki abisyńskie trzeba wykopywać na zimę, co roku to robię, bo nie przetrwają bizantyńskie z kolei z tego co wiem to nie wykopuje się ich, zimują w gruncie..

Matko jakie te nazwy podobne, muszę zanotować chyba, bo już mi się pokićkało, które zimują, które nie

Dziś kupiłam coś pewnego - lilie

Tu ma być ogród :) 20:59, 28 lut 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)

Też miałam, nie wykopałam na zimę i nie przetrwały...

Właśnie podejrzewam, że u mnie też będą jednoroczne, bo pewnie zapomnę je wykopać
Tu ma być ogród :) 20:57, 28 lut 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Ale właśnie chyba bizantyjskich nie trzeba, a abisyńskie tak. Chyba Ewa z doświadczalni kiedyś i o bizantyjskich tak pisała. Zresztą właśnie w necie sprawdzałam przed chwilą i tez taka informacja była

To jak gdzieś spotkam kupię na próbę bo piękne są.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:52, 28 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zanosi się na rozległe zmiany w ogrodzie, czyli nudy nie będzie - trzymam kciuki za realizację planów!

kciuki bardzo potrzebne ......a nuda ....hmm....nie wiem co to takiego zawsze sobie coś znajdę do roboty
Lipny ogród czy ogród z lipą 20:51, 28 lut 2018

Do góry
Też bym wybrała same cisy.
A może przed nie derenie Ivory Halo? Jak będę wiosna przycinać mogę Ci sadzonek narobić

Daj znać jak będziesz jechała na wycieczkę po te cisy, może się podłączę
Anulajda w raju 20:41, 28 lut 2018

Do góry
Ale wnuczek już urósł będziesz miała pomocnika w ogrodzie już w tym roku
Anulajda w raju 20:36, 28 lut 2018

Do góry
Ślicznie zimą u Ciebie, głównie dzięki tej ilości zimozielonych roślin, które teraz wybijają się na plan pierwszy.
U mnie podobnie że śniegiem, na trawniku prawie zdarzył się rozpuścić A na rabatach trochę zmrozonego zostało, a właśnie teraz dosypuje.
Moja codzienność - ogród Oli 15:24, 28 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie też nocą do -18 C a za dnia nawet -14C, byle do końca tygodnia jakoś dociągnąć.
Planuje siać pomidory po weekendzie. W zeszłym roku robiłam to 8 marca I było ok.
Jakie odmiany wysiewasz, tylko takie gruntowe?

Mrozi solidnie...
Też pewnie za tydzień pomyślę o sianiu, sieję tylko gruntowe te same odmiany co ostatnio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies