Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

lindsay80 21:31, 28 lut 2018

Zazdroszcze ptaszkow, do mnie nie zagladaja, chyba odstrasza ich rodzina srok, ktora oblatuje cala nasza dzielnice
Gruszka_na_w... 21:32, 28 lut 2018

Aurelio, u mnie ptaki pojawiły się w momencie rozrostu żywopłotu i krzewów. One potrzebują w pobliżu miejsca, gdzie się skryją w razie niebezpieczeństwa. U sąsiadów karmnik stoi na trawniku otoczonym tujami. Żaden ptaszek tam nie zagląda. Może masz jeszcze za młody ogród.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ElzbietaFranka 23:10, 28 lut 2018

Jola nie taki dzwonek. Wczesna wiosna a jeszcze zima jak cholera. Ma odpuścić więc jeszcze zdążysz. Ja w sobotę może obetniesz sosny jak mróz zelży. Dopóki jest zmarzniete to moge chodzić po działce i dziur nie nadrobię.
W części działki miałam bardzo mokro jak wiesz co chwilę lało i ziemia nasiankieta wody nie pobiera. Jak zacznie się odwilż to tam nie wejdę obcinam zbiorę w suche miejsce i później przepuszcza przez rozdrabniarke.
tulucy 00:08, 01 mar 2018

U mnie właśnie tuje sąsiadów robią za schronienie. Momentami jakby cały żywopłot się ruszał... Przy bezwietrznej pogodzie to głupie wrażenie bardzo

Ptaszorki świetne, głodomory małe tego dużego to bym się bała, przez Alfreda właśnie
zawitka 14:41, 01 mar 2018

A do mnie ostatnio przylatuje jedna kawka rozsiada się na kompoście i biesiaduje
jolanka 17:34, 01 mar 2018

asiak napisał(a)
Śliczne te ptaszki w Waszych ogrodach Zazdroszczę, że możecie obserwować

A dlaczego tylko zazdrościsz? Sama nie oglądasz?
jolanka 17:35, 01 mar 2018

koliber napisał(a)

Chyba nawet na pewno

jolanka 17:39, 01 mar 2018

JoannA napisał(a)
Ale masz oko Jolu do zdjęć.
Drapieżnik taki dostojny i groźny. Miały szczęście Twoje ptaszyny, ale on pewnie gdzieś dalej zapoluje bo głodny
Celebrytki śliczniutkie, też mam takie u siebie ale nie mam dobrego aparatu.
Pozdrawiam Jolu

Często to nie oko a przypadek
No ja wiem, że on też musi coś jeść Na pewno coś i tak upoluje. Bardziej mi chodziło o to aby nie zapamiętał sobie, że tutaj jest łatwy łup. W niektórych godzinach jest tu ogromna ilość ptaków. Niech czują się tu bezpiecznie
Te zdjęcia celebrytek robione są przez szybę ale dosyć blisko
jolanka 17:43, 01 mar 2018

jona napisał(a)

One chyba nie mają łatwego życia. U siebie widziałam krogulca kilka razy, a tylko raz udało mu się upolować. Ostatnio maluchy były tak cwane, że najpierw zdziwiłam się, że nagle znikły, a po 5 sekundach pojawił się drapieżnik.

Zapewniam Cię, że drapieżniki sobie świetnie radzą. Widziałam jak to robią. Wlatują w drzewo, krzaki i mocno trzepią skrzydłami aby wypłoszyć te maluchy. Wtedy startują tak szybko, że naprawdę mogą coś upolować bez problemu
My to tak po :ludzku" za słabszym" optujemy
jolanka 17:44, 01 mar 2018

Magleska napisał(a)
piękne kadry z celebrytami ,ale ten drapieżnik też dostojny bardzo miały szczęście Twoje ptaszęta ,że go przegoniłaś .....niby też musi jeść ,ale szkoda ....

Hmm, prawda Samo prawda