Ale mi dałaś wyzwanie.
Głuchy wspierał się na ślepym, albo odwrotnie to było M się zawsze ze mnie śmieje, ze każde powiedzenie przekręcę
Ja nie mam co zrobić z kilkoma roślinkami, co nie pasują do koncepcji niebiesko - fioletowo - różowej. Więc pewnie z tego wyjdzie jakaś słoneczna rabata.
Wyżej wkleiłam link do fotki, która by mogła być inspiracją.
Oj, dopiero zaglądnęłam, więc chyba długo czekasz na tą kawkę? Zapraszam, już lecę parzyć
Kilka razy siadałam do komputera, ciągle coś mnie odrywało. W necie wpisałam ognistą rabatę i nawet zapisałam sobie kilka inspiracji. Zobaczę, co da się zrobić.
Jak miały zauważyć zimę skoro już wiosna
Dziękuje !
Jolcia, bywam u Ciebie i też serce moje się cieszy !
Marzeko,
Liczę na szał róż u Ciebie. Sama nawet pokuszę się coś zamówię.
Podglądam i czytam Twój wątek obowiązkowa lektura
Pewnie, że rewelacje w szczególności kiedy wszystko SCHR zrobią na czas
Ściskam
Oczywiście, że dla Ciebie. Moja sosna ma na imię Jazzy
Ano, wariaty albo mutacja jaka
Mnie cieszą te liście tylko aby kwitły bo jak nie to … wrrrr
Gosia, podczytuję
Wiem, że masz nasiona jakieś fikuśne nazwy i skarpety będziesz miała z cisa
Sama mam plan posadzić co nieco jeszcze nie wiem gdzie i co ale jak coś to przekopię to co mam
Hi hi hi
Oj, musze lecieć z rewizytą do Twojego ogrodu !
Buziak serdeczny … meble są bardzo wygodne, moduły więc w dowolny sposób zestawiasz
Mam jeszcze krzesła, ławkę… a markizę musze zamówić
Efekt rzeczywiście piękny. Ja do tej pory cięłam tylko na wiosnę i w tym roku wycięłam tylko wybujałe pędy, chyba w sierpniu, bo silnie rośnie. Ale od tego roku będę ją ciachać regularnie. A następne cięcia to kiedy?
Ha, ha dobrze zagrałaś z tym uczniem, trzeba zawsze racjonalizować swoje hobby, bo dzieci inaczej nie zrozumieją, a tak wiedzą, że fotografowanie ogrodu to SZTUKA
Witaj Agnieszko.
Tess ma rację. Poszukaj inspiracji w ogrodach innych Jaki chcesz styl? Co się podoba? Jakie lubisz rośliny? A jakie się sprawdzają w ogrodach ?
Ja bym na środku zostawiła dywan.
Ostatnio czytałam artykuł Danusi https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.
Jednego kreta to mam po tej stronie domu, ale nornicy nie było. Nie wiem skąd przylazła, chyba z ulicy, ale też nie wiem jak, chyba pod kostką brukową, bo fundament ogrodzenia jest bardzo głęboki.
Dodam jeszcze, że widziałam 2 dziurki, a zaraz obok dziura naparpana przez kota. Mam nadzieję, że ją zjadł.
A fe, co za brzydka nornica
Widocznie dobrze przygotowałaś glebę i miała mięciutko
Nakaż jej, aby poszła sobie w to nieprzekopane, wtedy ty Małgosiu będziesz miała łatwiej.
A tak na poważnie, koszyczki w takich przypadkach ratują nasze cebulowe.
Mało się udzielam na forum teraz.
Ale moja frontowa rabata została zryta przez jakąś nornicę.
Napewno wzdłuż krokusów, więc może ich nie być niestety. Na szczęście tulipany tam są w koszyczkach.