Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 19:35, 13 sty 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Zrób, zrób bo mnie też coś takiego chodzi po głowie. Chętnie zobaczę u ciebie . Bo u mnie na pierwszy ogień idzie przedogródek.

Ale mi dałaś wyzwanie.
Głuchy wspierał się na ślepym, albo odwrotnie to było M się zawsze ze mnie śmieje, ze każde powiedzenie przekręcę

Ja nie mam co zrobić z kilkoma roślinkami, co nie pasują do koncepcji niebiesko - fioletowo - różowej. Więc pewnie z tego wyjdzie jakaś słoneczna rabata.
Wyżej wkleiłam link do fotki, która by mogła być inspiracją.

Ogródek Iwony 19:20, 13 sty 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sorki ale tylko rabatę eMusiową obejrzałam.... ile trzeba się przełamywać by rozstać sie z czymś co jest ładne..brakuje jednak temu czegoś......dużo łatwiej zrobić nowy ogród niż poprawić istniejący.

Aniu, nie do końca rozumiem Mam coś poprawić? Masz jakieś sugestie? Lecę do Ciebie się dopytać
Ogródek Iwony 19:18, 13 sty 2015

Do góry
Tess, Violu, Jolu - dziękuję
Ogródek Iwony 19:17, 13 sty 2015

Do góry
Oglądam sobie to zestawienie: http://www.naogrodowej.pl/artykuly/31g.jpg
a tutaj znalazłam plan tej rabaty: http://www.naogrodowej.pl/artykulyadd/116g.jpg
Większość roślin bym miała, albo ich zastępstwo. Co o tym sądzicie?
Ogródek Iwony 19:16, 13 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Iwonka przepiękna historia urodzinowa I spełnione marzenie o aparacie, ćwicz, trenuj i pokazuj
Ja już czekam, rób kawę
Dlaczego boisz się rabaty? Jak coś nie zagra to poprawisz, a z reguły nawet jak w jednym sezonie gra to potem i tak się udoskonala
Miłego dnia

Oj, dopiero zaglądnęłam, więc chyba długo czekasz na tą kawkę? Zapraszam, już lecę parzyć
Kilka razy siadałam do komputera, ciągle coś mnie odrywało. W necie wpisałam ognistą rabatę i nawet zapisałam sobie kilka inspiracji. Zobaczę, co da się zrobić.
Miejsko & sielsko 19:11, 13 sty 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Róża zimy nie zauważyła SCHR haahhahaa
Zdrówka Ewciu, fajnie, że jesteś

Jak miały zauważyć zimę skoro już wiosna
Dziękuje !

lojalna_ napisał(a)
Ewciu ciepło w sercu maja jeszcze im lato w duszy gra

Jolcia, bywam u Ciebie i też serce moje się cieszy !

Marzena2007 napisał(a)
u mnie tez róże w liściach... Jakoś je do twj pory nie zmroziło. To dobrze będą obficie kwitly w seoznie 2015

Marzeko,
Liczę na szał róż u Ciebie. Sama nawet pokuszę się coś zamówię.
Podglądam i czytam Twój wątek obowiązkowa lektura

beata_m napisał(a)
SCHR rewelacja

Pewnie, że rewelacje w szczególności kiedy wszystko SCHR zrobią na czas
Ściskam

jazzy napisał(a)

A to zdjęcie specjalnie dla mnie zrobione

Oczywiście, że dla Ciebie. Moja sosna ma na imię Jazzy

Iwk4 napisał(a)
Ewo, wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Moje róże też mają listki, mimo że nawet -15 było. I śnieg na nie spadł i nic. Mało tego. W sobotę M obszedł ogród i zameldował, że róże mają pączki. To już chyba normalne nie jest

Ano, wariaty albo mutacja jaka 
Mnie cieszą te liście tylko aby kwitły bo jak nie to … wrrrr

malkul napisał(a)
Ewciu-podczytujesz nas trochę?

Gosia, podczytuję 
Wiem, że masz nasiona jakieś fikuśne nazwy i skarpety będziesz miała z cisa
Sama mam plan posadzić co nieco jeszcze nie wiem gdzie i co ale jak coś to przekopię to co mam
Hi hi hi

martika napisał(a)
Piekny ten Twoj ogródeczek i te mebelki tarasowe, takie kanapowe juz bardziej mi teraz sie widzą na moj taras, ja mam wiklinowe i chyba zajdą miejsce w jakims zakątku ogrodu, a na taras mam chec na podobne o Toich

Oj, musze lecieć z rewizytą do Twojego ogrodu !
Buziak serdeczny … meble są bardzo wygodne, moduły więc w dowolny sposób zestawiasz
Mam jeszcze krzesła, ławkę… a markizę musze zamówić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:51, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.

Iwonko ja już dzieliłam nie raz Na wiosnę kupiłam 4 sadzonki a w ciągu sezonu zrobiłam z nich chyba 30
Ogródek Iwony 14:48, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ostatnio czytałam artykuł Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.

Zrób, zrób bo mnie też coś takiego chodzi po głowie. Chętnie zobaczę u ciebie . Bo u mnie na pierwszy ogień idzie przedogródek.
Rododendronowy ogród II. 12:37, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To ja tez Bogdziu teraz przytne. Dzięki

Iwonko czytałam o Twoim nowym wspaniałym zakupie. Muszę jeszcze do Ciebie zajrzec.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:59, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Reniu, dziękuję pięknie Jak na zawołanie
Ona lubi częste cięcie, nawet w ciągu roku.
Zobacz na tej stronie na dole, jaki można uzyskać efekt.
[/url]

Efekt rzeczywiście piękny. Ja do tej pory cięłam tylko na wiosnę i w tym roku wycięłam tylko wybujałe pędy, chyba w sierpniu, bo silnie rośnie. Ale od tego roku będę ją ciachać regularnie. A następne cięcia to kiedy?
Ogródek Iwony 09:45, 13 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czytam wasze wypowiedzi, a moja córka się pyta: Mamo, co się tak śmiejesz do komputera? Ha, ha

Chyba sąsiedzi przestali się przejmować.
Ja mam tylko taki problem: Niemal naprzeciw mieszka uczeń i podgląda mnie, jak biegam z aparatem, a potem na lekcji (zajęcia artystyczne - fotografia) głośno woła: widziałem, jak pani fotografowała Na to ja im też mówię, aby focili swoje ogródki A co, czemu mają ze mnie się śmiać, aparaty w ruch i niech będzie zbiorowa epidemia

Ha, ha dobrze zagrałaś z tym uczniem, trzeba zawsze racjonalizować swoje hobby, bo dzieci inaczej nie zrozumieją, a tak wiedzą, że fotografowanie ogrodu to SZTUKA
Rododendronowy ogród II. 01:02, 13 sty 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Iwonko sprawdzałam dzis pogode do 27 stycznia i tylko raz w nocy ma byc -5 stopni , poza tym ciepło to roślinki bedą rosnac. U Pszczółki kwitna pierwese przebiśniegi a Twoje krokusy jak mają ok 4cm to migiem bedą do kwitnienia przy takiej pogodzie.W kwietniu dawno bedzie po kwitnieniu. Co do śliwy to ja wiem że sie je tnie po owocowaniu (wszystkie pestkowe), tak piszą, (nie wiem czy maja racje) ale ja tnę w styczniu wszystko co trzeba. Dawniej robiłam to w lutym ale dawniej było dużo zimniej .

To ja tez Bogdziu teraz przytne. Dzięki
Ogród w świecie idealnym 00:28, 13 sty 2015

Do góry
Witaj Agnieszko.
Tess ma rację. Poszukaj inspiracji w ogrodach innych Jaki chcesz styl? Co się podoba? Jakie lubisz rośliny? A jakie się sprawdzają w ogrodach ?
Ja bym na środku zostawiła dywan.
Ogródek Iwony 00:20, 13 sty 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko, ja myślałam, zę tą ognistą rabatę to Ty już zagospodarowałaś. Będzie jeszcze jedna?

Ostatnio czytałam artykuł Danusi
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
Mocno się zastanawiam nad nią, pasowałaby przy tujach, na wprost wjazdu na posesję, którą Łukasz projektował, choć kawałek tak zrobić. A to dlatego, że mam Kanny w dwóch kolorach, młodą trytomę - 12 sadzonek czeka w domu do wiosny, rudbekię, którą bardzo lubię, liliowce w kolorach pomarańczowej cegły, dalie zółte, nachyłki. Rabata by łączyła słoneczne barwy z czerwienią. Do tego z tyłu jakieś Miskanty dać Cały dzień jest tam słońce.
Cały czas się nad tym zastanawiam i cały czas boję się tej rabaty. Do tego sezonowo pelargonie wsadziłabym na rabatę. I z brzegu bordowe żurawki.
Sebek każe wysadzić berberysy od gracków, a one tak mi się tam podobają. W tym roku zostaię, martwić się będę za rok.
Ogród na Opak 23:58, 12 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)

Co byś powiedziała na ten ogród i rabatę frontową ? Jak przeczytasz od początku, dowiesz się, jak powstawała. Mi się skojarzyła z twoim frontem.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1223-ogrod-maly-ale-pojemny?page=54
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/71/710241/original.JPG
Ogród na glinie 23:55, 12 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A fe, co za brzydka nornica
Widocznie dobrze przygotowałaś glebę i miała mięciutko
Nakaż jej, aby poszła sobie w to nieprzekopane, wtedy ty Małgosiu będziesz miała łatwiej.
A tak na poważnie, koszyczki w takich przypadkach ratują nasze cebulowe.
Jednego kreta to mam po tej stronie domu, ale nornicy nie było. Nie wiem skąd przylazła, chyba z ulicy, ale też nie wiem jak, chyba pod kostką brukową, bo fundament ogrodzenia jest bardzo głęboki.

Dodam jeszcze, że widziałam 2 dziurki, a zaraz obok dziura naparpana przez kota. Mam nadzieję, że ją zjadł.
Ogród na glinie 23:53, 12 sty 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Hej

Mało się udzielam na forum teraz.
Ale moja frontowa rabata została zryta przez jakąś nornicę.
Napewno wzdłuż krokusów, więc może ich nie być niestety. Na szczęście tulipany tam są w koszyczkach.

A fe, co za brzydka nornica
Widocznie dobrze przygotowałaś glebę i miała mięciutko
Nakaż jej, aby poszła sobie w to nieprzekopane, wtedy ty Małgosiu będziesz miała łatwiej.
A tak na poważnie, koszyczki w takich przypadkach ratują nasze cebulowe.
Przedwiośnie ogrodu..:) 23:49, 12 sty 2015

Do góry
Marta, wreszcie obejrzałam i poczytałam, zaliczyłam cały wątek. Jestem na bieżąco. Powtórzę: bardzo ładnie
Ogród na glinie 23:47, 12 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, przyszłam zobaczyć, co u ciebie słychać. Ty nadal masz zmartwienie z tą darnią. Faktycznie, ciężkie, niewdzięczne zadanie. Pozdrawiam więc i czekam na oznaki wiosny u ciebie na rabacie frontowej. To już masz i chyba bez poprawek zda egzamin Będzie pięknie

Hej

Mało się udzielam na forum teraz.
Ale moja frontowa rabata została zryta przez jakąś nornicę.
Napewno wzdłuż krokusów, więc może ich nie być niestety. Na szczęście tulipany tam są w koszyczkach.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:37, 12 sty 2015

Do góry
Łukasz dziękuję, byłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies