Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na glinie

Ogród na glinie

Malgosik 09:32, 12 sty 2015

horcia napisał(a)
Witaj Małgosik.Świetnie projektujesz,podpowiadasz,może wpadniesz do mnie ze swoją pomysłowością?

Hej

dzięki
i dzięki za odwiedziny
zjarzę, ale weny nie obiecuję, bo zimą, kiedy realnie nic nie mogę wykonać, jestem totalnie ogrodowo zblazowana
guadalahara 12:21, 12 sty 2015

Malgosik napisał(a)

zimą, kiedy realnie nic nie mogę wykonać, jestem totalnie ogrodowo zblazowana

haha! pewnie standard wśród posiadaczy ogrodów! zazdroszczę i tym bardziej mnie dobija mój stan maniakalny, bo ja wręcz przeciwnie - planuję, podglądam, zmieniam, rysuję, kreślę, pytam, błądzę, myślę, załamuję się, odkrywam już odkryte...
ech, aby do wiosny!
Malgosik 12:34, 12 sty 2015

guadalahara napisał(a)

haha! pewnie standard wśród posiadaczy ogrodów! zazdroszczę i tym bardziej mnie dobija mój stan maniakalny, bo ja wręcz przeciwnie - planuję, podglądam, zmieniam, rysuję, kreślę, pytam, błądzę, myślę, załamuję się, odkrywam już odkryte...
ech, aby do wiosny!

Witaj

Może jestem na innym etapie. Wiem ile pracy przede mną, a idzie mi ona wolno, więc trochę obniżyłam loty wiedząc że za bardzo nie mogę się rozpędzać.
Przede mną zdjęcie darni z dużej powierzchni, potem głębokie przekopanie gliny z piaskiem i jakąś lepszą ziemią. Chyba do jesieni to będę robić
Nawet nie myślę o ładnych roślinach dopóki nie mam przegotowanego podłoża, bo potem roślina stoi i nie mam jej gdzie posadzić.

Jeszcze leży z jesieni darń do wytrzepania i wyrzucenia, robimy to powoli jak nie ma mrozów. Skrzynki na podwyższone rabaty muszę zamówić, więc trochę takich technicznych spraw jest do zrobienia zanim sobie coś upiększę ładnymi roślinami.
Przydałaby się jakaś pomoć w kopaniu.
Piaskownica jeszcze jest do przeniesienia.
Iwk4 22:11, 12 sty 2015

Małgosiu, przyszłam zobaczyć, co u ciebie słychać. Ty nadal masz zmartwienie z tą darnią. Faktycznie, ciężkie, niewdzięczne zadanie. Pozdrawiam więc i czekam na oznaki wiosny u ciebie na rabacie frontowej. To już masz i chyba bez poprawek zda egzamin Będzie pięknie
Karol99 22:14, 12 sty 2015

Ściąganie darni to najgorsza według mnie praca, strasznie czasochłonna
as226 22:38, 12 sty 2015

Małgosiu pozdrawiam
Malgosik 23:47, 12 sty 2015

Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, przyszłam zobaczyć, co u ciebie słychać. Ty nadal masz zmartwienie z tą darnią. Faktycznie, ciężkie, niewdzięczne zadanie. Pozdrawiam więc i czekam na oznaki wiosny u ciebie na rabacie frontowej. To już masz i chyba bez poprawek zda egzamin Będzie pięknie

Hej

Mało się udzielam na forum teraz.
Ale moja frontowa rabata została zryta przez jakąś nornicę.
Napewno wzdłuż krokusów, więc może ich nie być niestety. Na szczęście tulipany tam są w koszyczkach.
Malgosik 23:48, 12 sty 2015

Karol99 napisał(a)
Ściąganie darni to najgorsza według mnie praca, strasznie czasochłonna

Witaj

Mi ściągnie darni idzie szybciutko. Nie jest dla mnie takie najgorsze.
Ale pewnie tak je postrzegam, bo robota zaczyna się dopiero potem, z przekopywaniem ciężkiego podłoża.
Malgosik 23:49, 12 sty 2015

as226 napisał(a)
Małgosiu pozdrawiam

dziękuję, nawzajem
zaglądam do Ciebie jak ktoś coś wpisze, ale się nie odzywam bo nic nie wrzucasz, żadnych fotek
Iwk4 23:53, 12 sty 2015

Malgosik napisał(a)

Hej

Mało się udzielam na forum teraz.
Ale moja frontowa rabata została zryta przez jakąś nornicę.
Napewno wzdłuż krokusów, więc może ich nie być niestety. Na szczęście tulipany tam są w koszyczkach.

A fe, co za brzydka nornica
Widocznie dobrze przygotowałaś glebę i miała mięciutko
Nakaż jej, aby poszła sobie w to nieprzekopane, wtedy ty Małgosiu będziesz miała łatwiej.
A tak na poważnie, koszyczki w takich przypadkach ratują nasze cebulowe.