Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Rench 00:21, 13 sty 2015

Pobuszowałam dzisiaj po Twoim pierwszym wątku i idę chora spać
Ech... wspaniałości !
Pozdrawiam
Iwk4 01:02, 13 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

Iwonko sprawdzałam dzis pogode do 27 stycznia i tylko raz w nocy ma byc -5 stopni , poza tym ciepło to roślinki bedą rosnac. U Pszczółki kwitna pierwese przebiśniegi a Twoje krokusy jak mają ok 4cm to migiem bedą do kwitnienia przy takiej pogodzie.W kwietniu dawno bedzie po kwitnieniu. Co do śliwy to ja wiem że sie je tnie po owocowaniu (wszystkie pestkowe), tak piszą, (nie wiem czy maja racje) ale ja tnę w styczniu wszystko co trzeba. Dawniej robiłam to w lutym ale dawniej było dużo zimniej .

To ja tez Bogdziu teraz przytne. Dzięki
hanka_andrus 07:56, 13 sty 2015

Bożenko!
U Pszczółki przebiśnieg, u Ciebie ranniki- szok! Ciekawe, jak się wiosna rozkręci i w ktorą stronę? Mam nadzieję, że nasze roślinki nie ucierpią.
Ja w swoim ogrodzie jeszcze nie byłam w tym roku. Ciągle wiatry i deszcze.
W ogródkach osiedlowych też nie widzę jeszcze wiosennych oznak. Ale i słońca u mnie prawie nie ma.

Mus czekać. Powodzenia i dużo zdrowia.
Gabriela 10:32, 13 sty 2015

Widziałam ranniki wychylające się z ziemi, na pewno dadzą radę nawet w mróz, to są przecież pancerne kwiatki. U siebie widziałam kilka dni temu żółte kropeczki na pączkach oczaru, a poza tym wszystko jeszcze śpi.
Kasya 12:19, 13 sty 2015

odkryłam dzisiaj ze u mnie wylaza krokusy, tulipanki i iryski zeszloroczne maja juz 10 cm !
Bogdzia 12:31, 13 sty 2015

Kasya napisał(a)
odkryłam dzisiaj ze u mnie wylaza krokusy, tulipanki i iryski zeszloroczne maja juz 10 cm !

U mnie dziś pieknie swieci słoneczko, cudny dzień choc temperatura taka sobie bo tylko 7 stopni. Tylko 7 stopni w styczniu Chce się zyc. Krokusy też mi rosna, iryski cebulowe które wykiełkowały jesienia jakoś nie zmarzły, i przebisniegi też już duże , niektóre z pączkami. Jeszcze nocne przymrozki do -5 zapowiadają ale moze zmienia te prognozy. No to wiosne juz widac.
Bogdzia 12:33, 13 sty 2015

Gabriela napisał(a)
Widziałam ranniki wychylające się z ziemi, na pewno dadzą radę nawet w mróz, to są przecież pancerne kwiatki. U siebie widziałam kilka dni temu żółte kropeczki na pączkach oczaru, a poza tym wszystko jeszcze śpi.

Gabrysiu to co śpi przy takich pogodach szybko się obudzi. Największy problem moze byc w maju bo jak zwykle ogrodnicy nadal są , w tamtym roku mimo wczesnej wiosny jednak pomrozili. Tego się boję najbardziej a teraz wierze ze wczesna wiosna jest pewna.
Kasya 12:34, 13 sty 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie dziś pieknie swieci słoneczko, cudny dzień choc temperatura taka sobie bo tylko 7 stopni. Tylko 7 stopni w styczniu Chce się zyc. Krokusy też mi rosna, iryski cebulowe które wykiełkowały jesienia jakoś nie zmarzły, i przebisniegi też już duże , niektóre z pączkami. Jeszcze nocne przymrozki do -5 zapowiadają ale moze zmienia te prognozy. No to wiosne juz widac.

nie tylko widac ale czuc
jak wyszlam do ogrodu to poczulam sie jak marcu
oby tylko nie bylo juz niespodzianek na duzym minusie
Bogdzia 12:35, 13 sty 2015

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko!
U Pszczółki przebiśnieg, u Ciebie ranniki- szok! Ciekawe, jak się wiosna rozkręci i w ktorą stronę? Mam nadzieję, że nasze roślinki nie ucierpią.
Ja w swoim ogrodzie jeszcze nie byłam w tym roku. Ciągle wiatry i deszcze.
W ogródkach osiedlowych też nie widzę jeszcze wiosennych oznak. Ale i słońca u mnie prawie nie ma.

Mus czekać. Powodzenia i dużo zdrowia.

Haniu już chyba koniec wiatru i deszczu, a u Ciebie zawsze wcześnie kwitły wiosenne i jak cudnie. Szczerze Ci powiem że bardziej czekam na wiosnę u Ciebie niż u siebie. Twoje widoki mnie zachwycaja.Dzięki za żyzenia zdrówka , bardzo potrzebne, Tobie również zyczę.Buźka.
Bogdzia 12:37, 13 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

To ja tez Bogdziu teraz przytne. Dzięki

Iwonko czytałam o Twoim nowym wspaniałym zakupie. Muszę jeszcze do Ciebie zajrzec.