Czytam wasze wypowiedzi, a moja córka się pyta: Mamo, co się tak śmiejesz do komputera? Ha, ha
Chyba sąsiedzi przestali się przejmować.
Ja mam tylko taki problem: Niemal naprzeciw mieszka uczeń i podgląda mnie, jak biegam z aparatem, a potem na lekcji (zajęcia artystyczne - fotografia) głośno woła: widziałem, jak pani fotografowała Na to ja im też mówię, aby focili swoje ogródki A co, czemu mają ze mnie się śmiać, aparaty w ruch i niech będzie zbiorowa epidemia
Hahahaha oj Iwonka, nie bo czekamy na Ciebie jeszcze haahahaha
Lilakowi tak powiem Nie wiem jeszcze tylko czy czule to zrobić czy jednak zdecydowanie mu huknąć Reszta u mnie też śpi. Krokusów wcale nie mam. Chyba. Kiedyś miałam, ale po przeprowadzkach na rabatach zniknęły, albo je zwierzątko skonsumowało jakieś.
Pewnie te kostki sie jeszcze gdzies pojawia ta inspiracja juz sie pojawila wczesniej na moim watku jest cudna ale nie do konca w 100%trafiona dla mnie . troche brakuje mi tam bajzlu,rozczochrania jesli wiesz o co mi chodzi
Ja tez jestem rozczochrana wiec bym siedziala ze złączonymi nogami i rękami na kolankach w takim ogrrodzie ale gupoty gadam
Ice Dance podobno się ładnie rozrasta, więc będziesz mogła ją dzielić. Ja muszę odnaleźć ja u mnie w szkółkach. W tym roku nie spotkałam. Chyba, że wysyłkowo ją kupię. Ale zawsze jest ryzyko, że słabe egzemplarze będą.
Mojej babci się podobały więc jej kiedyś kupiłam. Jak ścięłam na dwa oczka zaraz po posadzeniu to babcia była bliska łez. Jak się chce mieć ładne kuleczki to tak trzeba: trzy razy w roku ciąć. Ja mam dwie, ale ich nie lubię (prezenty wrrr).
Iwonko sprawdzałam dzis pogode do 27 stycznia i tylko raz w nocy ma byc -5 stopni , poza tym ciepło to roślinki bedą rosnac. U Pszczółki kwitna pierwese przebiśniegi a Twoje krokusy jak mają ok 4cm to migiem bedą do kwitnienia przy takiej pogodzie.W kwietniu dawno bedzie po kwitnieniu. Co do śliwy to ja wiem że sie je tnie po owocowaniu (wszystkie pestkowe), tak piszą, (nie wiem czy maja racje) ale ja tnę w styczniu wszystko co trzeba. Dawniej robiłam to w lutym ale dawniej było dużo zimniej .
Ja czegoś nie rozumiem: lubimy podziwiać, jak trawy zółkną, hortensje brązowe zostawiamy na zimę, bo piękne, a żółte albo zielone liście liliowców też mogą robić za trawy Może warto zauważyć piękno w żółknących łodygach lilii? Wszystko ma przecież początek, rozkwit i koniec
Łukasz, jak Cię odnaleźć na Pincie?
Małgosiu, przyszłam zobaczyć, co u ciebie słychać. Ty nadal masz zmartwienie z tą darnią. Faktycznie, ciężkie, niewdzięczne zadanie. Pozdrawiam więc i czekam na oznaki wiosny u ciebie na rabacie frontowej. To już masz i chyba bez poprawek zda egzamin Będzie pięknie
Bogdziu, jak fajnie Wiosna u ciebie. U mnie ogród jeszcze śpi. Ale zanim się obudzi, będzie pewnie dużo pytań. Zawsze ogród zostawiałam do kwietnia, to M pierwszy sprawdzał, czy roślinki się budzą. Teraz będę porównywać ogrody wiosenne. U mnie dopiero krokusy wychodzą tak na 3-4 cm.
Pozdrawiam.
A przy okazji, u ciebie dużo osób zagląda, to zapytam się tu, może ktoś wie, a może ty: Czy można przycinać już śliwkę? Muszę jej wyciąć 3 gałęzie, co za nisko rosną
Sebku, na tej rabacie na razie nie będzie rewolucji, mam do ogarnięcia inne. Berberysy dopiero posadziłam jesienią. Pozwolę im i miskantem w tym roku pomieszkać razem. To eksperyment. Potem się zastanowię, co dalej. zawsze mogę dać berberysy na niższe piętro, albo na rabatę ognistą, którą planuję. Czas pokaże.