Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:50, 16 sie 2013

Do góry
Rozchodnik to nie jest
Kraina Czarów w fazie projektów 12:48, 16 sie 2013

Do góry
Z hostami i żurawkami nie ma problemu, możesz przesadzać, tylko nie w upał. A wiesz Ala, że hostą i żurawką należy ucinać kwiaty jak chcesz aby szybko Ci się rozrosły i poszły w liście?
Kraina Czarów w fazie projektów 12:46, 16 sie 2013

Do góry
Dziewczyno już masz ładnie Popatrz się na zdjęcia kilka miesięcy wstecz... Chciałabyś do tego wrócić?? A to, że człowiek naogląda się różnych pięknych i wspaniałych ogrodów to normalne Już taka natura ogrodników, że cały czas coś chcą zmieniać Ja 3 miesiące po posadzeniu stwierdzam, że jednak mogłam inaczej... Dzisiaj najbardziej podoba mi się ta rabata, która wtedy była najbrzydsza Czekam do września, wtedy będę wymieniać żywopłot i dam sobie przez zimę czas na zastanowienie. Poczekaj troszkę, rozrosną się, zrobisz resztę ogrodu i wtedy spojrzysz na całość. Zobacz ile już zrobiliście
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:35, 16 sie 2013

Do góry
Właśnie myślę nad czymś takim, tylko muszę rośliny dobrać. Jako zielone podłoże może irga albo bluszcz? Do tego hosty, żurawki i jakieś małe trawki. Do tego albo 4 hebe albo jeden iglaczek ''kulkowy''?
Po południu będę miała trochę więcej czasu to może jakis szkic zrobię albo poszukam na necie podobnego kształtu...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:16, 16 sie 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Polinka, pisałaś u Danusi o wątku o cmentarzach niemieckich... Szukam i nie mogę znaleźć ujawnisz link?

Proszę bardzo

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1130-wszystkich-swietych-u-naszych-zachodnich-sasiadow
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:50, 16 sie 2013

Do góry
Polinka, pisałaś u Danusi o wątku o cmentarzach niemieckich... Szukam i nie mogę znaleźć ujawnisz link?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:06, 16 sie 2013

Do góry
Zdjęcie awatarkowe powinno nosić tytuł Królowa Kwiatów

Danusiu mam pytanie dt.roślin na cmentarz.Czy żurawki, hosta i bukszpan sobie poradzą? Chciałbym zrobić cos takiego jak jest w wątku o cmentarzach w Niemczech. Może polecisz mi coś zadarniającego, zielonego i bardzo niskiego?
Pozdrawiam serdecznie z Doliny Baryczy
Kraina Czarów w fazie projektów 10:45, 16 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Ala tylko nie ''przesadz'' z nawozem A własnie mi przypomniałaś o tych Twoich hortkach i może być tak jak mówisz, daj im czas do następnego roku i wtedy zobaczysz. Czytałam, że w duże upały należy je podlewać nawet 2 razy dziennie U mnie podlewane przez kilka dni raz dziennie zaczęły schnąć, ale w na szczęście w porę się zreflektowałam i doszły do siebie. Z tym, że Ty masz dużo cienia u siebie więc te wymagania wodne też są inne.
Macham pracowicie

Nie no robię zgodnie z instrukcją na opakowaniu Nigdy nie widziałam, żeby na koniec dnia miały omdlałe listki z braku wody, czy nadmiaru słońca... no dziwne te kwiaty na tej jednej...
też macham pracowicie!
Kraina Czarów w fazie projektów 10:35, 16 sie 2013

Do góry
Ala tylko nie ''przesadz'' z nawozem A własnie mi przypomniałaś o tych Twoich hortkach i może być tak jak mówisz, daj im czas do następnego roku i wtedy zobaczysz. Czytałam, że w duże upały należy je podlewać nawet 2 razy dziennie U mnie podlewane przez kilka dni raz dziennie zaczęły schnąć, ale w na szczęście w porę się zreflektowałam i doszły do siebie. Z tym, że Ty masz dużo cienia u siebie więc te wymagania wodne też są inne.
Macham pracowicie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:19, 16 sie 2013

Do góry
Madżen co robisz z bambusami na zimę? Przenosisz je do domu?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:06, 16 sie 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
Polinka ależ działasz w tym ogrodzie, jak ja bym tak chciała już. No doczekać się nie mogę

Malu już nic nie działam Kasy brak, budżet wykorzystany co do grosza Na początku września mam nadzieję, że uda mi się wymienić ten mój okropny żywopłot na smaragdy. A teraz cieszę się tym co rośnie i kwitnie. Nie mogę się nadziwić, że przez 3 miesiące tak wszystko poszlo do góry
A u Ciebie ziemia już jest, teraz ładnie ją rozplantować i zaczynasz sadzenie. Ja bym chciała taką ładną działeczkę jak Ty masz
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:36, 16 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Będę się powtarzać ale uwielbiam Twój ogród, dla mnie wzorowy. Mogłabyś Madżenko do katalogu ogrodniczego te zdjęcia dać i każdy by podziwiał i wzdychał
Pozdrawiam odpoczywających, ja niestety w pracy

Dziękować ja się urlopuję
Kraina Czarów w fazie projektów 09:01, 16 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Ciekawe czy winobluszcz bedzie szybko rósł ? U mnie dopiero po 2 miesiącach od posadzenia ruszył Ale jak ruszył to teraz ładnie przyrasta A hortką dawałaś nawozu? Najlepsza Magiczna siła do hortensji. One potrzebują naprawdę dużo wody...Czytałam, że na jedno podlanie 20 l.

No zobaczymy... zwłaszcza, że już do jesieni idzie...Hortką daję magiczną siłę i doglebowo i dolistnie... tylko one na początku jak przyszły do mnie chorowały, pamiętasz? Może po prostu w tym roku muszę im odpuścić Bo uschnięty jest tylko ten kwiat, co już był lekko rozwinięty jak horti do mnie przyszły... inne chyba powinny być bardziej zbite... ale dam im czas do przyszłego roku
Z tymi 20l to mnie zaskoczyłaś! Tak dużo wody im chyba nie podawałam.... ale zawsze podłoże było wilgotne... ale może zacznę jednak dawać im więcej pić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:43, 16 sie 2013
Do góry
Polinka ależ działasz w tym ogrodzie, jak ja bym tak chciała już. No doczekać się nie mogę
Kraina Czarów w fazie projektów 06:57, 16 sie 2013

Do góry
Ciekawe czy winobluszcz bedzie szybko rósł ? U mnie dopiero po 2 miesiącach od posadzenia ruszył Ale jak ruszył to teraz ładnie przyrasta A hortką dawałaś nawozu? Najlepsza Magiczna siła do hortensji. One potrzebują naprawdę dużo wody...Czytałam, że na jedno podlanie 20 l.
Leśne Wzgórze 06:50, 16 sie 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)

odmachuje
Przejeżdżałam wczoraj obok Doliny Baryczy, rozglądałam się za twoim ogrodem, ale jego pewnie nie widać z głównej drogi na Wrocław.

Nie, z głównej drogi nie widać. Następnym razem zapraszam na kawe
A co do tej rabatki nad którą się aktualnie zastanawiasz to myślę, że 2,3 gatunki roślin tam w zupełności wystarczą. Sebek dobrze doradza, powinnaś tam dać coś rozjaśniającego-carexy jak dla mnie to strzał w 10
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 06:43, 16 sie 2013

Do góry
Aga znów Cię w gazecie wypatrzyłam
Czekam z umówioną kawą, od pon. będę miała wolne
Ogród do kwadratu 16:28, 15 sie 2013

Do góry
I ja czekam na fotki ''moich'' miskantów
Moja codzienność - ogród Oli 16:26, 15 sie 2013

Do góry
Wow Ketmia rewelacja, po prostu okaz nad okazy, a i rabata wyszła Ci sliczna. W następnym roku jak się rozrośnie będzie elegancko. Twój ogród kojarzy mi się z taką harmonią, uporządkowaniem i z każdą kolejną fotką jeszcze bardziej utwierdzam się w tym przekonaniu.
Macham
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 15 sie 2013

Do góry
Będę się powtarzać ale uwielbiam Twój ogród, dla mnie wzorowy. Mogłabyś Madżenko do katalogu ogrodniczego te zdjęcia dać i każdy by podziwiał i wzdychał
Pozdrawiam odpoczywających, ja niestety w pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies