Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Parasol ogrodowy 18:10, 18 maj 2016

Do góry
Są osoby co tak robią, ja w każdym razie tak nie robię. Ale żeby wiedzieć co wymienić trzeba znać typ parasola, jego producenta, o ile wiem parasoli jak grzybów w lesie a części nie są takie same. Dlatego skontaktuj się ze sprzedawcą a nie czekaj na cud, że oto akurat ktoś na Ogrodowisku miał taki sam parasol i mu się złamał. Jak widzisz ja tylko tutaj zaglądam.

Parasol ogrodowy 18:10, 18 maj 2016

Do góry
Znajdź paragon gdzie kupiłeś parasol i albo reklamuj, albo pytaj skąd od jakiego producenta. My nie mamy takich informacji, skąd mamy to wiedzieć?
Parasol ogrodowy 18:09, 18 maj 2016

Do góry
Zwróć się z problemem do sprzedawcy. Jeśli sprzedał z jakąś wadą powinien wymienić, jeśli towar nie odpowiada - oddaj, a jeśli coś jest nie tak z instrukcją, sprzedawca powinien udzielić odpowiedzi.
Parasol ogrodowy 18:09, 18 maj 2016

Do góry
NorDez napisał(a)
Witam wszystkich na tym forum !
Kupiłem parasol ogrodowy taki stawiany z boku i rozkładany korbką na allegro za 220 zł. I mam problem, nie wiem dlaczego, ale parasol, moim zdaniem, nie rozkłada się do końca. Niby jest podciągnięty do końca, jednak materiał nie jest dobrze naprężony i wygląda przez to bardzo nie estetycznie. Może ktoś ma jakieś sposoby na ten problem. Przyznam, że nie mam doświadczenia w tym temacie.
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 18:01, 18 maj 2016

Do góry
Zamiast dziury zrób studnie chłonną.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 17:59, 18 maj 2016

Do góry
Nie musisz zwałować trawnika przed pierwszym koszeniem. To już raczej po koszeniu. Bo jak zwałujesz to nie skosisz Kosisz ścinając czubki, nie do żywego, trawa będzie się krzewić.
Ścinasz nie więcej niż 1/3 "piórek".
Krok za krokiem 17:46, 18 maj 2016

Do góry
Witam jako założycielka i cieszę się ze spotkania Cieszę się także że stworzyłam miejsce, które niesie radość pasjonatom ogrodnictwa
Rabaty na terenie szkoły 17:44, 18 maj 2016

Do góry
Hosty wyjdą późno, w maju, a całą wiosnę będzie pusto, bo liście znikają. Krzewy liściaste już są lepsze, bo tanie, duże i dają ładny efekt.
Derenie z hortensjami już stosowałam dawno, 20 lat temu i wspaniałe to jest zestawienie. Możesz dać drzewka kuliste np., wiśnie Umbraculifera, w nogach wiśni hortensje - dużo hortensji a po zewnątrz niskie kuleczki berberysów Bagatelle.
ogród na Helskiej 14:22, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

To się nie nadaje Kropla w morzu potrzeb.

No właśnie....
Danusiu, jeśli Ty już mówisz, że zadanie jest nie lada, to co ja mam powiedzieć.... aaaaaa
ogród na Helskiej 14:18, 18 maj 2016

Do góry
katarzyna_czemerys napisał(a)
Mam plan jak obsadzić przód, po lewej stronie schodów... Wybrałam rośliny lubiące gliniastą, mokrą ziemię i półcień
Czy to dobry wybór? strona północno-zachodnia

i dalej

To się nie nadaje Kropla w morzu potrzeb.
ogród na Helskiej 14:16, 18 maj 2016

Do góry
Ogród jest brzytwa to tylko powiem i w zasadzie żeby go nie popsuć nie sadź nic

Dobre co nie??

Musisz pójść w małe karłowe drzewka, aby nadać wysokości, trójwymiarowości, aby ogród nie był płaski i nie rób misz-maszu bo taka konsekwencja architektoniczno-nawierzchniowa, wymaga żelaznej dyscypliny w nasadzeniach, a nie naćkania tutaj kulka tutaj trzy sosenki. Nie tędy droga. Tutaj nawet dla mnie nie jest łatwo, ale gdybym miała to projektować nawet zawodowo, nigdy nie proponowałabym niczego, zanim nie poznałabym rozkładu, mapki całej działki.

Twój ogród to nie bułka z masłem, to poważne wyzwanie.
Mirkowy ogród (początki) 11:23, 18 maj 2016

Do góry
trzcinniki przy mleczarni wyglądały dokładnie tak

Gardenarium napisał(a)
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:43, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja to nawet już nie mogę się połapać co i gdzie. Limonkowy raj fajny.

Danuś, no znasz ogród przeca Elata i hakone i molinie to dla mnie takie nr trawkidzięki za odwiedziny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:31, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak wiesz Ani Hakone wprowadziłam już dawno, mam na winklu, mam z tyłu, ale teraz dosadzam więcej Ona lubi półcień. No i nie wymarza jak turzyce Drogo mnie kosztuje wiosna niestety. W tym roku prawie wszystkie bukszpany w donicach i prawie wszystkie Carex nawet Evergold.

Rzeczywiście w cieniu ma się lepiej.
U mnie rosną swietnie, ale za to na tarasie domku letniego z 36 traw, tylko 2 przeżyły, wszystkie do wymiany i dumam, co dać; widoczek z altaną i twoim ogrodem, to zawsze uczta
Buź Danuś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:23, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak będę Tak na wszelki wypadek nie piszę "na pewno będę" bo będę tuż przed wylotem do Anglii na dłuższy wyjazd. Będę, będę, to sztandarowe spotkanie Ogrodowiska w pięknym miejscu i u przyjaznych ludzi jakimi są Szmitowie

ufffff uwierz odetchnęłam z ulgą Sama wiesz, że duża grupa ludzi przyjeżdża by spotkać Ciebie i siebie nawzajem, a cudowne okoliczności przyrdy to taka wisienka na torcie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:14, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak będę Tak na wszelki wypadek nie piszę "na pewno będę" bo będę tuż przed wylotem do Anglii na dłuższy wyjazd. Będę, będę, to sztandarowe spotkanie Ogrodowiska w pięknym miejscu i u przyjaznych ludzi jakimi są Szmitowie

Uuufff, odetchnęłam, bo wcześniejsze "przyjęłam do wiadomości" niosło w sobie jednak dużą dozę niepewności. Bardzo bym chciała żebyś była
Ogród z rzeźbą 09:52, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dziękuję za taki piękny wątekCiekawe rośliny, niespotykane.
Disporum flavum nigdy nie miałam, sliczna roślina. Zdjęcia też przepiękne.

Jeśli miałabyś kiedyś wolną chwilkę zakładaj wątki ze swoimi "rzadkościami" w dziale byliny lub dodawaj proszę swoje zdjęcia do już istniejących watków. Będę wdzięczna i nie tylko ja za wszelkie informacje i zdjęcia ciekawych roślin, których u ciebie nie brakuje. Pozdrawiam

Danusiu, jak zobaczyłam rano Twój wpis, to tak mnie zatkało, że przez dobrą minutę gapiłam się w to co napisałaś i nie mogłam uwierzyć. Dobrze, że do pracy zdążyłam, bo jeszcze między prysznicem, suszeniem włosów i innymi porannymi czynnościami zaglądałam sobie i czytałam jeszcze raz. Bardzo Ci dziękuję za te piękne słowa.
Oczywiście postaram się uaktywnić w dziale bylinowym.

Dama wygląda na to, że jest po prostu chyba betonowa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:23, 18 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niekoniecznie nowe ja już nowych nie szukam, ale trzeba nieco odwlec je w czasie, ja stale mam te same marzenia)

Fotka na dzisiejszy poranek dla Was

Piękne kule! Takiej energetycznej zieleni mi dzisiaj bardzo potrzeba.

Pozdrawiam Danus
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 18 maj 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

"przyjęłam do wiadomości" nie brzmi dobrze ale liczę, że jednak będziesz....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies