Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 10:23, 30 maj 2019

Do góry

sałaty też mogą zachwycać
Wizytówka - Moja bajka 10:23, 30 maj 2019

Do góry
Moja bajka 10:19, 30 maj 2019

Do góry
Anulajda w raju 10:19, 30 maj 2019

Do góry
lawenda001 napisał(a)
Aniu, ślicznie jest u ciebie A jak wyglądają twoje cisy elegantissima? mój w końcu nabiera trochę limonkowego koloru, myślałam, że jest zasuszony.

Czytałam u ciebie, że bywasz w szkółce u Kapiasów, tak? Czy byłaś może niedawno? Widziałaś może u nich derenie midwinter fire? Albo derenie elegnatissima? Zastanawiam się czy nie zamówić u nich on line. Tylko zastanawiam się jakie mają sadzonki, czy ładne.

Ja też czekam na dalsze zdjęcia pięknego ogrodu

Dziękuję u Kapiasa byłam we wtorek ale derenie nie rzuciły mi się w oczy to niestety nie pomogę,oni nie mają sprzedaży on line
Tu masz aktualne fotki cisa jak teraz wyglądają w dwóch różnych miejscach
Moja bajka 10:15, 30 maj 2019

Do góry

Novej Zembli chyba jeszcze nie pokazywałam
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:13, 30 maj 2019

Do góry
Ewa, czy rozpoznajesz co to jest?
Przywiozłam z Czarnogóry rok temu, rosła sobie w górach, pachnie trochę miętą trochę oregano, jeszcze nie kwitła.
Czy to jakaś mięta czy może calamintha którą mi polecałaś?

Moja bajka 10:11, 30 maj 2019

Do góry

pomęczę Was jeszcze tymi ślicznościami, co? Ja wiem, że w koło Macieju to samo pokazuję, ale wytrzymajcie proszę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:11, 30 maj 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Agatko, ależ u ciebie busz. Roślinki rosną jak na drożdżach. Zauważyłam piękne azalie, mam te same odmiany
Co to za roślinka ?

Cieszę się, że mamy podobne oko
Ogród już mam dojrzały i jestem zadowolona z ogrodu, nie muszę
latać po ogrodzie żeby rewolucjonizować i rujnować
dotychczasowe nasadzenia, bo coś nie gra.
Jestem zadowolona z kształtu rabat
i doboru roślin jedyne do zmian są trawy, które wymagają odmłodzenia.

Na zdjęciu Ewa to ostrogowiec
Majówka na Majówce 10:01, 30 maj 2019

Do góry
Nareszcie udało mi się dostać derenie Ivory Halo, jupiii

Rabata przy domu, sucho jak pieprz, ale coś tam rośnie.... i żurawka krwista zza węgła
Majówka na Majówce 09:58, 30 maj 2019

Do góry
Długa w rozkwicie, w jedna i w drugą

Jarzmianka variegata pięknie świeci na rabacie

Niebieskości

Koniecznie muszę po, kwitnieniu podzielić tego irysa, piękny jest
Majówka na Majówce 09:53, 30 maj 2019

Do góry
A u mnie wczoraj taka niespodzianka

I kilka pstryczków

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 09:45, 30 maj 2019

Do góry
Dzień dobry. od lat przeglądam to forum wiele razy znalazłam odpowiedzi na swoje pytania dzięki postom, które tutaj są- niestety tym razem nie udało mi się rozwiązać zagadki co dolega mojemu bukowi od jakiegoś tygodnia na jednej z gałęzi zwiędły mu niektóre liście- nie uschły. dodam że przez ostatnie 2 tygodnie regularnie pada w moim regionie- czasami, aż za bardzo, ale czy to mogło by być przyczyną takich liści? i to na jednej gałęzi? wczoraj na buku znalazłam 3 gąsienice zielone i jajeczka jaskrawo zielone pod listami- chyba to motyle, przejrzałam dokładnie drzewo nie ma już żadnej sztuki bardzo proszę o pomoc co mu dolega? dziękuje z góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:18, 30 maj 2019

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:11, 30 maj 2019

Do góry
Aktualny zamysł kominkowej jest w tym stylu plus mini oczko. Postaram się uciec od symetrii (choć ciężko będzie, bo jest wbrew mojemu charakterowi ale dam radę)

https://pin.it/wz6qspvqsiy5s6
Przedziwny Ogród 08:55, 30 maj 2019

Do góry
Gocha napisał(a)
Agatko ale pięknie zapączkowane Pastelle. Moje jakieś marne w tym roku. Czy znasz nazwę tej krzewuszki o ciemnych liściach ? Maki cudne. Murki uwielbiam i nie mam a robią super robotę w ogrodzie szcególnie jak są takie ładne. Piękny kolor tej petunii czy surfinii. Pozdrawiam

Witaj Małgosiu Pastella w tym roku wyjątkowo zapączkowała. Aż się boję cieszyć. Tradycyjnie między nimi wysadzę cynie. Już rosną na rozsadniku. Zastanawiam się tylko które kolory wybrać. Krzewuszkę już dawno kupiłam na targu. Teraz dopiero zaczęła rosnąć. Nazwy nie znam, nie przywiązuje do tego wagi. Może w internecie znajdziesz nazwę. Niedawno dokupiłam 7 krzewuszek.
Surfinie zdobią mój ogród od lat. W tym roku miały być tylko czerwone. Pani od której kupuję, odradziła mi. Słabo znoszą deszcz. Dlatego połączyłam je z niezawodnymi różowymi. Mam jeszcze żółte. Wysadzę je obok pomarańczowej róży.
Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:32, 30 maj 2019

Do góry
Wczoraj się skapowałam,że moja jezowka z siewek Glowing dream to nie ona

więc nie czekając,podebrałam sadzonki z kęp matek
A ,że one już duże i od dziś podają słońce i coraz cieplej do zrobiłam im cieniówkę i trochę lisci obciachałam ,żeby szły w korzenie
Na razie nie zdechły

Ogród Małej Mi 2017 08:28, 30 maj 2019

Do góry
kasia1 napisał(a)
Aniu, napiszesz mi poproszę parę słów jak Ci się sprawdza lilak Miss Kim? Zamówiłam dwie sztuki. Wymagający jest? Jak go pielęgnujesz czy jest bezobsługowy?

Bezobsługowy.. nic nie robię, kiedyś go przesadziłam, bo rośnie większy niż podają podręczniki. U mnie krzew ma ponad 2 metry w każdą stronę.. pachnie bosko.. mocno... Z braku czasu nigdy nie przycinany, nawet po kwitnieniu.. może dlatego taki wielki i może dlatego ładnie kwitnie co drugi rok. Rok obficie, rok bardziej skąpo. Nie przycinany tez zwarty ..
U nas znów pada.... dzień bez deszczu - dzień stracony. Hosty od tego deszczu ogłupiały i osiągnęły rozmiary 2 razy wieksze niż zwykle. Pożarły mi wszystko. Chciałam przesadzić ale nie udźwignę..

Małymi krokami-Ogród Wioli 08:27, 30 maj 2019

Do góry
Dla Lodzi szałwia...

Ogród Małej Mi 2017 08:23, 30 maj 2019

Do góry
popcorn napisał(a)
Drzewiaste piwonie bosko! Krótko kwitną, ale znowu chcę je mieć i znowu sobie kupię, kiedyś, może jak ktoś wie gdzie niedrogo to poproszę o namiar

buziaki, Aniu!!!

Karola.. drogie ale polecam Itohy.. podobne do drzewiastych a dłużej kwitną i są bardziej ładne jako krzew

Drzewiaste też drogie..

Miłego dnia.. uciekam... zajrzałam na sekundę i w innej sprawie.
Ogród z rzeźbą 08:20, 30 maj 2019

Do góry
Zana napisał(a)
A dla Izy Ursy, tak bujnęły montany od Ciebie. Biorąc pod uwagę, że wsadzone pod magnolią do piachu to można rzec, że się rozszalały.
To te za bordowymi żurawkami, gdybyś jednak nie mogła dojrzeć

Sliczna foteczka, montany rzeczywiście duże, ja je najbardziej z carexow lubie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies