Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:39, 29 maj 2019

Do góry
Na ławce, obok łąki kwietnej, zawiesiłam fajny napis zakupiony na Chelsea Flower Show

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:37, 29 maj 2019

Do góry
lewa strona ścieżki ...........................................................................prawa strona bardziej na prawo jest już taras

tawułka nie jestem pewien odmiany, polowałem na Color Flash

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:35, 29 maj 2019

Do góry

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:34, 29 maj 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Cebulowe mam na okrągłym klombie pod wierzbą hakuro nishiki. Po tym jak w 2018 przekwitły posadziłem tam żurawki i rozplenice. Teraz żurawki ledwo przebijają się przez liście gęsto rosnących tulipanów i żonkili. Rozplenice zagłuszone stoją w miejscu. Cebule się jeszcze nie wykształciły. Gdy je wykopię bez ziemi - myślę, że cebule będą bardzo słabe. Z ziemią - nie mam szans. Musiałbym całą ziemię wybrać. Bardzo gęsto rosną. Razem z kosaćcami i krokusami. Zastanawiam się aby liście do połowy ściąć. Jakie Twoje zdanie?
Co do tulipanów, miałam nadzieję, że zrobiłeś może zdjęcie z tym miejscem żeby zobaczyć jak to wygląda. Ja wykopałam tulipany, hiacynty i szafirki bez ziemi. Nie obcinałam im łodyg, wraz z zielonymi częściami powkładałam cebulki do płytkich pudełek tekturowych i postawiłam na słoneczku. Nie wiem czy to dobra metoda, po prostu tak zrobiłam. Cebulki wyglądają dobrze, myślę że będą kwitły w następnym sezonie. Gdybym je zostawiła w ziemi pewnie by zgniły z nadmiaru wilgoci. Później spakuję je do papierowych torebek i schowam do drewutni. Jesienią wsadzę do ziemi.

Przedogródek pod dębem 21:32, 29 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Inspirka dla Ciebie z książki Mai pt. Pokochać ogród

Ach, rzeczywiście super to wygląda. Dziękuję Kasiu. Poopowiadam Ci o mojej działce ze stawem na spotkaniu.
Widzę, że miłośników czarnego bzu jest więcej
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:31, 29 maj 2019

Do góry
Troszkę dzisiejszych zdjęć

Pierwsza róża dopiero dziś zakwitła, strasznie późno, bo widzę po sąsiadach, że już kwitną na całego

'Darcey Bussel'

Ogród Małej Mi 2017 21:28, 29 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dokładnie, ryby większe od kota

Wracam od Ciebie... oj .... ależ pięknie... nigdzie tak nie ma .. patrze na mój ogród gdzie nie ma mani tyle ani takich i stwierdzam, jak dobrze, że Cie spotkałam na swej drodze... rododendrony mam dzięki Tobie (wcześniej zamordowałam wszystkie) i mam ich tyle dzięki Tobie.. no i oczko.. to chyba najpiękniejsza pora roku w moim ogrodzie

I mój Alfredziunio.... przy Twoim to mikrusik.... chociaż coraz bardziej się zastanawiam czy to nie pomylona odmiana.. pamiętasz jak go przed spotkaniem przesadzałyśmy.. i dalej taki mały.. kwitnie, ale rośnie powoli.

Nad tym Alfredzikiem i ja sie zastanawiam , moze którys pomylony ale który?Mój juz troche za duzy jak na ten gatunek. To ze sie spotkałysmy dało równiez mnie wiele wspaniałych przeżyc, nie mogłam nawet w snach się ich spodziewac. Buziaki.Zdjecia cudne i Twój ogród bajecznie piekny a takich fiordów nikt nie ma.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:26, 29 maj 2019

Do góry
AgataP napisał(a)

U mnie mszyce niczym fala migrantów zalała ogród, skoczek opanowuje kolejne tereny pól różanych, grzyb podstępnie wchodzi od dołu, a ćma bukszpanowa atakuje z ukrycia szkoda gadać...

Ćmy nie ma. Zephirine Drouhin prawdopodobnie zardzewiała. Mszyc na bobie dzisiaj już nie ma. Trąby powietrzne nas omijają. Pomidory odmawiają współpracy. Jak to w życiu- raz z górki, raz pod. Akceptuję.

Sceneria będzie się zmieniać.

Rozwijają sie kwiaty na tawułach nippońskich.

Ogród Małej Mi 2017 21:24, 29 maj 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Te drzewiaste piękne ale kapryśne .

I krótko kwitną....

Wśród brzóz i dębów 21:24, 29 maj 2019

Do góry
Renatko, końskie zdrowie bardzo by się przydało. Dziękuję.
Parę fotek mojej przestrzeni do ogarnięcia.

Ogród Małej Mi 2017 21:23, 29 maj 2019

Do góry
Piotr_ napisał(a)
u cb zawsze tak wiosennie i kwiatowo

I pachnąco... Miss Kim daje po całym ogrodzie Azalie i inne bezki.... zdecydowanie jest pachnąco
Ogród Małej Mi 2017 21:22, 29 maj 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kot musi sie z daleka trzymac bo nie on ryby ale one jego mogłyby zjeśc, potwory z nich niesamowite.

Dokładnie, ryby większe od kota

Wracam od Ciebie... oj .... ależ pięknie... nigdzie tak nie ma .. patrze na mój ogród gdzie nie ma mani tyle ani takich i stwierdzam, jak dobrze, że Cie spotkałam na swej drodze... rododendrony mam dzięki Tobie (wcześniej zamordowałam wszystkie) i mam ich tyle dzięki Tobie.. no i oczko.. to chyba najpiękniejsza pora roku w moim ogrodzie

I mój Alfredziunio.... przy Twoim to mikrusik.... chociaż coraz bardziej się zastanawiam czy to nie pomylona odmiana.. pamiętasz jak go przed spotkaniem przesadzałyśmy.. i dalej taki mały.. kwitnie, ale rośnie powoli.

Rododendronowy ogród II. 21:21, 29 maj 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Lec e się pochwalić, że w końcu ustaliłam co to za azalię mam taką super mega pachnącą Może niezbyt okazała w kolorach, ale pachnie.. mam jedną i dokupiłam drugą dla porównania. A promocja była czyli posezonowa wyprzedaż

Azalia nadbrzeżna

Masz taką? Jak nie to ci kupie, rośnie niewielka. Ale zapach ma niesamowity

Aniu nie mam takiej ale chyba mi nie kupuj bo po pierwsze nie mam gdzie posadzic a po drugie nie mam jak od Ciebie zabrac , no chyba ze przyjeżdzasz?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:18, 29 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zmobilizowałaś mnie do przesadzenia swoich kuklików, może teraz im będzie lepiej Kuklikomania się szerzy. Pokazywałam swoje choiny, mam nadzieję na stożki.

Żałuję, że w momencie zakładania ogrodu nie wykorzystałam ich bardziej.

Wiejskie klimaty

Szałwia lekarska nabiera kolorków.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:14, 29 maj 2019

Do góry
Agatko, choiny pojawiły się w ogrodzie wraz z pierwszymi nasadzeniami. Najstarsza rośnie od 7 lat. Nigdy nie zaobserwowałam na nich chorób ani szkodników. Tę najstarszą bardzo mocno cięłam w lutym. Fajnie się zagęszcza. Nawet ubiegłoroczna susza im nie zaszkodziła, a tegoroczna wilgotność bardzo im odpowiada.

Rutewka orlikolistna. Może Ci się spodoba. Dosyć wysoka.

Rododendronowy ogród II. 21:13, 29 maj 2019

Do góry
Lec e się pochwalić, że w końcu ustaliłam co to za azalię mam taką super mega pachnącą Może niezbyt okazała w kolorach, ale pachnie.. mam jedną i dokupiłam drugą dla porównania. A promocja była czyli posezonowa wyprzedaż

Azalia nadbrzeżna

Masz taką? Jak nie to ci kupie, rośnie niewielka. Ale zapach ma niesamowity

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 21:11, 29 maj 2019

Do góry
O takiej nazwie on jest
Ogrodowo zakręcona. 21:10, 29 maj 2019

Do góry
Zakrecona napisał(a)
A moje dziecko mnie dziś nabrało

Namówiła ojca, ten dzwoni do mnie do pracy i z udręką i wyrzutem pyta: gdzieś ty, to pozamawiała? Przecież tego nie da się wsadzić!

Ja, że jak to?, ostatnio takie ładne i dobrze zapakowane przyszły

A Mężuś na to, że mi zdjęcie wyślę i sama zobaczę

Co to? floksy, szałwie? Niedowidzę.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:05, 29 maj 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Ewa piękny klon i jaki wielki -cudoooo
gdzie masz w planie go posadzić ?

Dziękuję śliczny jest, chodziłam koło niego od dwóch miesięcy...
Będzie rósł na kominkowej na końcu tej rabatki

Między bukiem a klonem tam gdzie kastra okrągła będzie oczko. Klon będzie w rogu rabaty.
Ogrodowo zakręcona. 21:03, 29 maj 2019

Do góry
A moje dziecko mnie dziś nabrało

Namówiła ojca, ten dzwoni do mnie do pracy i z udręką i wyrzutem pyta: gdzieś ty, to pozamawiała? Przecież tego nie da się wsadzić!

Ja, że jak to?, ostatnio takie ładne i dobrze zapakowane przyszły

A Mężuś na to, że mi zdjęcie wyślę i sama zobaczę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies