Eh, te duże to dopiero mają piękną ognistą czerwień. Pogoda była taka, że mało słońca było. Compaktom wystarczyło, bo one jaśniejsze, bardziej oranżowe.
Popatrz tu

zależy jak słońce poświeci.
Na 2 pierwszych zdjęciach jest ten sam krzew w półcieniu, pod wierzbą mandżurską, raz od przodu, raz od tyłu.
Na 3-ciu zdjęciu jest krzew, który ma przez większość dnia słońce.
Z moimi trawami jest tak, że one są po prostu zbyt gęsto posadzone. Na początku były tylko 3 i miały luźno. Ale musiałam zabrać trawy z okolicy oczyszczalni, bo ona czeka na przeróbkę. Nie miałam innego miejsca łatwego do przygotowania i dosadziłam następne 6 sztuk. A potem wymyśliłam, że będę robić trawiasto bylinową rabatę przed tarasem i postanowiłam, że trawy na środku trawnika poczekają, aż się zabiorę za tworzenie tego nowego miejsca. Trawy zaszalały i w ciągu jednego sezonu zrobił się busz. Mam nadzieję w tym roku je porozsadzać. Są takie duże, że z jednej karpy będę mieć 4-6 sztuk po podziale. To będzie już 4 podział tych kęp w ciągu ich rośnięcia u mnie. Teraz tę kępę traw tworzy 20 miskantów, pros rózgowatych, ze 4 Spartyny grzebieniaste i 12 trzcinników. Tłok jak jasny gwint

Nie sadź tak w żadnym razie. Popatrz jak pięknie trawy wyglądają u Eli w Ptasim Raju