Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:53, 13 kwi 2019

Do góry
anpi napisał(a)
Ale u Ciebie się dzieje Agatko,porządki ,nawożenie i cięcie, i zakupy ,i z warzywkami ruszyłaśTe zawijaski świetnie Ci wyszły i reszta tez oczywiście...ale zawijaski to już wyższa szkoła jazdy !

Bardzo lubię formowanie kuleczkowanie itp itd

Osiedlowy ogródek 08:52, 13 kwi 2019

Do góry
ale tulipanowe szaleństwo!!

Kosiarką w kuchni wygrałaś a jeszcze rowery w sypialni to już kumulacja

Popatrzyłam na ten planowany placyk pod drzewkiem - niestety nie pamiętam ostatecznego projektu, ale tak sobie pomyślałam, że skoro te cyprysiki wolno rosną, to może je skomponować jakoś w ten placyk? na skrajach jako strażnicy np tak

tulipki to muszą być concerto, skoroje bierzesz pod uwage. Purissima nie ma takich ciemnych środkow
Ogród do odnowy 08:26, 13 kwi 2019

Do góry

Od Halinki dostałam! Mam nadzieję na żabki w ogrodzie

Ogród do odnowy 08:18, 13 kwi 2019

Do góry
Deszcz bardzo potrzebny, zamiast niego białe z góry leci, dobrze, że +2C

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:15, 13 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anitko cudne miejsca tworzyszJestem zachwycona

Lubię nieraz sobie coś potworzyć Fajnie, że się podoba. Z tego coś mam nadzieje wkrótce wyczarować. Pojechałam gdzieś z bratkami a z tym wróciłam

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 08:10, 13 kwi 2019

Do góry
Witam wszystkich zaglądających.
Nie mogłam tego nie odnotować.

Sobota 13.04 godz.8 rano

Mimo wszystko sezon 2019 uważam za otwarty.
Mam nadzieję że czasowo będzie łaskawszy od ubiegłego i będę mogła częściej tu zaglądać.
Pozdrawiam.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 08:04, 13 kwi 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)
U Ciebie przedsmak lata

Oj w ostatnich dniach to powtórka zimy.

Opatuliłam oliwki i dichondrę. Nie miałam odwagi synusia prosić, żeby mi pomógł je wnieś do garażu, bo w sobotę wynosił. Chyba nawet głodem bym go do tego nie zmusiła

Takie chochoły kryją przedsmak lata teraz

Ogrod stewardessy 07:40, 13 kwi 2019

Do góry
Kamcia napisał(a)
Zimno jak diabli ale przynajmniej w święta ma być ładna pogoda.

Tymczasem czekam na deszcz bo strasznie sucho.

Tawulki nierówno startują choc to ta sama odmiana:

Klony już się czerwienią:

Piwonie:

Moja własnoręcznie rozmnozona hortensja:

Jestem i ja u Ciebie witam cię zauważyłam że masz kamyczki na rabatach powiedz mi czy nie denerwują cięja też mam częściowo na rabatach kamienie i mam straszne nerwy na nie i zamierzam je wyciepać najgorszej jest coś posadzić a co do fontanny to głosuję na nr 3najbardziej się mi podoba wiosenne już u ciebie na całego
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 01:07, 13 kwi 2019

Do góry
Kokesz napisał(a)
Ślicznie
Zazdraszczam talentu i konsekwencji w wystroju
Ja tej konsekwencji dopiero się uczę no a talentu w temacie jak coś zrobić z niczego u mnie niestety brak chyba, że w pichceniu tam mam wenę twórczą zawsze

Kusi mnie carex elata aurea. Na rabatę pod kompostownikiem, do półcienia, między kulki buksowe zamiast Liriope bo się zlewa albo tatarak trawiasty ogon albo Konwalnik silwer mist.
Wiem, że swojego wydałaś, nie byłaś zadowolona?

Widzisz Reniu a ja w pichceniu talentu nie mama, no chyba lepiej napiszę -raczej za tym nie przepadam W innej kolejce po talenty stałam

Carex Elatę wydałam, bo jestem z niego bardzo zadowolona. Dzieliłam kępy, bo się rozrosły. Ale nie pozbyłam się u mnie. Jest i będzie.
Tylko on sporych rozmiarów rośnie. Te kule tam masz małe, może je przez kilka lat przytłaczać.

Taki w doniczce jest już teraz, bo stała w szklarni. W gruncie dopiero startują.
Prw !!!!

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:21, 13 kwi 2019

Do góry
mirkaka napisał(a)

Jak to wykombinowałam w domu???
Zbudowałaś taką ściankę, w salonie?
Oranżeria zachwyca, kwiaty tam cudne, nawet bananowca dojrzałam. Zasilasz te kwiaty cały sezon czy tylko od wiosny?
Dynie wysiałaś w domu, myślałam że je się sieje bezpośrednio do gruntu?
Mam nasiona melona, może też warto teraz wysiać?

Anitko, Twój ogród zachwyca, a także Twoje pomysły i gust
Interesująca ta szafka na tarasie z przesuwanymi drzwiczkami, sami ją robiliście czy gotowa ?

To jest ścianka oddzielająca salon, gdzie wisi telewizor i oranżerię.
Roślinki zasilam również w zimie, ale rzadziej i mniejszych dawkach. Jak mieszkała w bloku i nie miałam ogrodu miałam dżunglę w domu
To co wygląda na bananowca to strelicja Augusta kwitnąca na biało. Może imitować bananowca a jest łatwiejsza w uprawie.

Kupiliśmy kiedyś bananowca. Pojechaliśmy tuż przed wigilią do marketu i wyszliśmy z bananowcem. Inni z choinkami wychodzili Niestety nie wytrzymał naszego wyjazdu na ferie. Potrzebuje też sporo wilgoci w powietrzu.

Tak dynię można wysiewać bezpośrednio do gruntu w maju lub wcześniej w pomieszczeniu. Ona ciepłolubna i najlepiej wschodzi w ciepełku. Jak trafi się zimny maj to długo wschodzi. Przyspieszam jej wegetację. Melon jeszcze bardzie ciepłolubny. W czasie kiełkowania optymalna temperatura powietrza wynosi 22 st. i lepiej jest go w pomieszczeniu siać i potem przenieść do gruntu.

Szafka kupiona jako wisząca. Mam tylko 20 cm głębokości. Początkowo miała stać w oranżerii Ale długo czekałam na ustawienie i w między czasie trafiła się konsolka a ta idealnie na tarasie się ulokowała.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:00, 13 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)
Moje cyprysiki po 10 latach - 3 szt. dla Renatki. Posadzone takie jak twoje. Nie przekraczaja 70 cm. Szmaragdy są w podobnym odcieniu i też tak trochę się "kręcą". Zleją się ze sobą.

Śliczne

u Ciebie je trochę dom cieniuje? czytałam, że lepsza jest wystawa wschodnia lub zachodnia, nie południowa patelnia?
A jeśli nie sosny czy kosodrzewiny, to co oprócz tujek, cisów i bukszpanów widzisz u mnie z zimozielonych?
Mój 4 arowy azyl... 23:54, 12 kwi 2019

Do góry
Dla odmiany coś z parapetu

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:48, 12 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska

bardzo sie cieszę bo piwonia drzewiasta z siewki od Mariusza z Bolestraszyc ma pierwszy raz pączusia

Ciekawe jaki kwiat będzie, choć wszystkie piękne.

Dla spokoju ducha powinnam unikać twojego wątku. Bo co to za sprawiedliwość jak sezon taki nierówny- u mnie jeszcze wszystkie liściaki całkiem łyse. Nawet forsycja nie zakwitła.
Za drzwiami do ogrodu... 23:47, 12 kwi 2019

Do góry
Tak Anitko, miska z całą zawartością "skrzatowego dobytku" stała całą zimę na dworze.Miska jest dziurawa,wiec ewentualny nadmiar wody wypływa I posadzone tam rozchodniczki mają się dobrze.A mimo suszy latem ,zapewniam Cię były podlewane namiętnie (przez te prawdziwsze skrzaty) nie tylko tą małą koneweczką ... ( wręcz pływały...)

Twoja wersja takiej miniaturki ,to byłoby dopiero dzieło
Osiedlowy ogródek 23:20, 12 kwi 2019

Do góry
Buraki liściowe ładnie przezimowały

papryczka też

sałata wschodzi

i rzodkiewka

Osiedlowy ogródek 23:14, 12 kwi 2019

Do góry
Lawenda dwa razy cięta, ale odbija...

klonik atropurpureum opatulony

skalnica kiepska, będzie przesadzana

hakone ruszyło

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:11, 12 kwi 2019

Do góry
Moje cyprysiki po 10 latach - 3 szt. dla Renatki. Posadzone takie jak twoje. Nie przekraczaja 70 cm. Szmaragdy są w podobnym odcieniu i też tak trochę się "kręcą". Zleją się ze sobą.

Podmiejski ogródek 23:09, 12 kwi 2019

Do góry
Asia mam nadzieję,że nie pogonisz,ale duma mnie rozpiera.Dziecię nuumer trzy znaczy jedyne żeńskie taką sesje zdjęciową zrobiło mchowi porastającemu płot(oczywiście telefonem którym ja ostrości nie umiem złapać)

Osiedlowy ogródek 23:07, 12 kwi 2019

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:03, 12 kwi 2019

Do góry
Takie pniaczki grabowe odłożyłam mam na nie pomysł

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies