Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Metamorfoza- nowy ze starego 15:55, 12 maj 2019

Do góry
HannaR napisał(a)
Ja miałam ilex golden gem. Coś mu u mnie nie pasowało. Wydaje mi się, że potrzebuje dużo słońca.

Moja wizja :

PS. Witam się u Ciebie.

Bardzo mi miło, że zajrzałaś. Ilex będzie obok grujecznika, tam jest dość słoneczne miejsce, oby mu tam odpowiadało.

Twój pomysł bardzo fajny dziękuję
Tam po prawej stronie domku mam drugie drzwiczki do schowka na narzędzia, także drzewo musi być przed domkiem. Ale o coś takiego mi chodzi
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:53, 12 maj 2019

Do góry
Iwonko, zrobiłam fotki etykiet rodków w moim ogrodzie. Mam też kilka pięknych ale nn, etykiety odpadły a ja nie zapisałam nazw.

Rośnie bardzo szybko, kwitnie pięknie na fioletowo.
Fotka z zeszłego roku

Teraz wygląda tak

Zdjęcia zbyt jasne, liście są ciemniejsze.
Pokażę nasz ogród 15:46, 12 maj 2019

Do góry
Pokażę nasz ogród 15:39, 12 maj 2019

Do góry
Cierpię na niedobór akumulatorów do aparatu . Nie potrafię telefonem robić zdjęć. Tylko kilka więc:
W ogródku emerytki 15:34, 12 maj 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Mam nową ozdobę do ogrodu, od koleżanki szwagierki, stoi na podwórku.

Ale fajne toto

gogo napisał(a)

Moje dwie róże pnące znowu mają objawy jak w ubiegłym roku, nie ma żadnych robali, a liście zwinięte i powyginane
Co im dolega? prośba do Ewy.

Jesteś pewna, że nie ma tam żadnych owadów na spodniej stronie liścia? Masz może lupę? Na tych liściach troszkę poniżej liści przez Ciebie trzymanych, przy głównym nerwie są jaśniejsze kropeczki. One mogą wskazywać na szkodniki. Obejrzyj proszę te liście jeszcze raz

Jeśli naprawdę nie ma tam żadnych owadów, to tak jak napisała powyżej Gosia, może to być spowodowane wahaniami temperatur.
W cieniu - zacieniona 15:22, 12 maj 2019

Do góry
Mój taras we Francji 15:19, 12 maj 2019

Do góry
Śliczne karmniki i poidełka
W cieniu - zacieniona 15:18, 12 maj 2019

Do góry
Czas na balkon...
Mój taras we Francji 15:13, 12 maj 2019

Do góry
Emowi wpadła w oko taka obudowa podstawy parasola, o cenę bałam się pytać haha
Mój taras we Francji 15:11, 12 maj 2019

Do góry
28letni cis za 3900 chf....

Mus owocowy w miejskiej dżungli 15:09, 12 maj 2019

Do góry
mar_za napisał(a)
Oj kochane,
tak się zajęłam dołem i sadzeniem nowych nabytków od Kasya, że kulki nadal nieposadzone. Pokażę zaraz efekty tych działąń, a cisy siedzą nadal w doniczkach i pustych skrzynkach
W przyszłą sobotę będę ogarniać górę, bo dziś goście za chwilę przychodzą

Fajny widoczek na ...taras ? Ale myślałam ze pokażesz gdzie posadzilas
Mój taras we Francji 15:08, 12 maj 2019

Do góry
Byliśmy dziś na wystawie roślin w Coppet, pod Genewą
Było kilka ciekawych pomysłów

Ceramicznee ule

Orginalna donica

Ten klon mi u oko wpadł, miał przepiękne, marmurkowe liście
Życie w wiejskim ogrodzie 15:07, 12 maj 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ale ty masz pięknie. Te wszystkie donice i ich zawartość. Wszystko takie dopieszczone w najdrobniejszym szczególe i tyle gustownych dodatków ogrodowych.

Przedstawiam moją nową muzę ...

Kwiaty we włosach 15:00, 12 maj 2019

Do góry
Greg ja mam jedną kępkę bodziszka białego, ale szybko się rozrósł, Ty masz miejsce, sadź więcej sadzonek. Ja mam jeszcze inne bodziszki różowe i fioletowe. Lubię je , bo są bezproblemowe. Co do proponowanych traw to mam seslerię, ale jest licha po przechowaniu na kompostowniku zimowym okresem.Wypuszcza nowe źdźbła, to będzie trochę trwało. Wybiorę się do szkółki i kupię większe sadzonki.
Siostra dzisiaj przywiezie mi hakonechloę, mam jeszcze jedną do posadzenia, myślę o rozsadzeniu jej.

Tu jeszcze inna trawa, mam ich trochę w donicach.
Już rozrastają się trawy na rabatach.

Życie w wiejskim ogrodzie 14:52, 12 maj 2019

Do góry
Doranma napisał(a)

Cudownie ten zawijas ścieżkowy wygląda

U mnie same zawijaski w ogrodzie, linii prostych mam bardzo mało, chyba tylko w warzywniku proste są chodniki trawiaste. Wiele zmian wprowadziłem na przestrzeni lat ale krętych linii rabat trzymam się do dzisiaj.

Strasznie się wszyscy spieszycie z tymi pomidorami i ogórkami do gruntu - u mnie zawsze po 15-tym. Tylko że na południu cieplej ...

Przemku, wszystkie zdjęcia, ujęcia są piękne, nie mogę chwalić każdego z osobna

Też zazwyczaj czekałem do zimnej Zośki ale myślę że już nie ma co czekać, u mnie zapowiadają dodatnie temperatury choć zawsze ryzyko istnieje.

Dziękuję za komplementy
Kwiaty we włosach 14:44, 12 maj 2019

Do góry

Tj. dla tych co nie mają tych roślin i nie mogą się zdecydować.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:39, 12 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Przemo też dziś pomidiry i ogórki sadziłam. Choiny wyglądają super w donicach. Ja notorycznie tak robię, że kupuję, a potem mam zagwozdkę gdzie posadzić. W donicy mam no pęcherznicę. Masz obłędnie, cudnie, ślicznie. Czyżby jakaś kolacja przy świecach się szykowała? Po tak pracowitym dniu należy się trochę przyjemności.

Myślę że przymrozków już nie będzie, pomidory mam w gruncie, dyniowate wysiałem w inspektach by przyśpieszyć ich kiełkowanie a i szparagówkę wczoraj wysiałem na grządki warzywne.

To jest nas więcej z tymi zakupami, czasem warto skorzystać z okazji bo już nie raz tam miałem że wracałem po coś w późniejszym terminie a tego już nie było.
U mnie doniczek cała masa więc jedna wte czy wewte

Kasiu, po takim dniu jak wczoraj to nawet jeść się nie chce, dużo wody, szybki prysznic i lulu.

Moja bajka 14:28, 12 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

To lubię....
Niwaki wychodzą Ci całkiem fajnie. Nad sosną jeszcze pracujesz czy się poddałaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies