Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:16, 03 cze 2019

Do góry
Margarete napisał(a)
Busz imponujący - ja taki lubię
Deszczu zazdroszczę - u nas ani kropelki od tygodnia...

Po ostatnich ulewnych deszczach nie ma śladu. Od kilku dni upały, żar z nieba i niewiele można w ogrodzie popracować w taką pogodę. Właśnie uciekłam z ogrodu bo pot zalewa mi oczy.
Pozdrawiam Małgosiu
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:16, 03 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Mieczyki bizantyjskie, Asiu Makadamio, one kwiaty wykręcają we wszystkie możliwe strony, nawet na północ, a u mnie zawsze w stronę sąsiada Za to naparstnica kwitnie ładnie naokoło

U mnie zdecydowanie w stronę słońca
ale i tak je kocham.
Będę je sadzić wszędzie poza południową rabatką a na południowej posadzę naparstnice

to zdjęcie z bodziszkiem najpiękniejsze. u mnie bodziszki dopiero zaczynają.
W ogródku Iwony 12:14, 03 cze 2019

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:09, 03 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Dobra, na razie wsadze, a pozniej sie zobaczy, najwyzej bede wycinac, albo przesadzac

Mam nadzieje, ze sie nazwa piwonii znajdzie, widzisz ilu chetnych na nia? Cos w sobie ma!

Kurcze, nazwa gdzieś jest, ale mój pesel się wygłupia
a tu kolejne cudo

W ogródku Iwony 11:55, 03 cze 2019

Do góry
Pokażcie swoje trawniki 11:55, 03 cze 2019

Do góry
head67 napisał(a)
Wałowałeś czy coś ciągniesz za kosiarką ze takie ładne paski

Kosiarka wyposażona w walec
Podmiejski ogródek 11:45, 03 cze 2019

Do góry
mikrorabatka niby ma wystawę południową, ale ciężko znaleźć moment, kiedy cała jest w słońcu. Albo tuja ją zacienia, albo świerk, albo lipy.
Jak dokładnie policzyłam, to mi wychodzi 6 godzin słońca. Półcień jak byk

W ogródku Iwony 11:35, 03 cze 2019

Do góry
Migawki z ogródka 11:32, 03 cze 2019

Do góry
tulucy napisał(a)

Parky

Co by to nie było - cudny avatar
Podmiejski ogródek 11:31, 03 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

Juz mi Hania wytlumaczyla, ze raczej nici z przesadzania Sprobuje ukorzenic ped, no i bede zbierac nasiona. Tez nie lubi, jak lubiny przekwitaja, zwlaszcza jak takie wielkie sa i na samym froncie, i dlatego tez zawsze te kwiatostany obcinalam. I kwitly ponownie

Glina wysycha, wiec nic nie lepiej, zanim wytworza sobie te polaczenia kapilarne i dostep do wody to troche minie. No i w wielu miejscach skorupa nie do ruszenia Na poczatku maja

Karadonna i ta druga ladne, caradonne to mam w ogole pierwszy raz, w ogole duzo roznych dziwnych szalwi mam, tylk miejsca odpiwiedniego mi brak Ta Twoja druga wydaje sie miec ladniejszy kolor w tej odrobinie cienia

Lipowa bdb. Taka zielona tez bedzie ladna, ale poczekaj z decyzja na pozniej, bo kolory sie roznie rozwijaja w ciagu roku, i moze nie byc tak jak bedziesz chciala.

O skorupie i przesadzaniu to już Toszka Ci napisała
Ta druga szałwia ma faktycznie ciut inny odcień - mnie się oba podobają.
Lipowej nie będę na razie ruszać - poczekam, ąż się rośliny zaczną gnieść i trzeba je będzie rozluźnić.

Czy ja pokazywałam to zdjęcie? Nie pamiętam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:27, 03 cze 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Cudna piwonia, jak się nazywa?

Czytałam że pryskasz Decisem. Robisz stężenie jak piszą? I na co jak. Mam na myśli bukszpany i róże.

Ula, używam mało chemii, ale jeśli już, to nie mieszam i lecę wszystko jednym, jak czasu starczy.
Stężenie odmierzam strzykawką i raczej, jakby mniej daję.
Lecę po wszystkim u mnie się to sprawdza. Po co iść w koszty.
Raz, a dobrze

Indygowiec Kiryłowa
super krzew
kwitnie podobnie, jak wisteria
bardzo wrażliwy, musi mieć ciepełko i zacisznie
W ogródku Iwony 11:27, 03 cze 2019

Do góry
Ogród w remoncie 11:22, 03 cze 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

No to poczekam do przyszłego roku
Z matą fajnie brzozy się uwidoczniły

Nie patrzcie na stokrotkowy trawnik. Tu to i tak w miarę a w innym miejscu

I muszę

ten Kousa jest obłedny

mnie ktos kiedys pytał dlaczego przy moich widokach założyłam maty i wikline. własnie dlatego, zeby zrobiły tło, za plotem mam łake i na niej nic ciekawego, nasadzenia mi sie zlewały i wszystko tak nieporzadnie wygladało. Po dodaniu tła inny efekt. I tak u Ciebie jest z brzozami

stokrotkowy trawnik cudny, u mnie mąz wyrywa wszystko z trawnika co nie jest trawa ale widze, ze z koniczynka i dzwonkami raczej nie da sobie rady. i jakos ni narzekam, akurat to od strony lesnej jest
Podmiejski ogródek 11:13, 03 cze 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
A ja miałam Snowbella i wywaliłam, krzaczysko takie rosło, oblepione mszycami, chyba nie bardzo lubił te moje kwaśne ziemie, one wolą zasadę. A kwitło pięć minut. Choć muszę przyznać, że bardzo ładnie

ale się przebarwia na żółto jesienią

amazon mist dla Ciebie razem z przywrotnikiem:

z kuklikiem pokazałam wcześniej - nie będę powtarzać.

a tutaj fotografowałam dębolistną, która najwyraźniej jest bardzo zadowolona z przeprowadzki, ale amazon załapał się przy okazji:

W ogródku Iwony 11:13, 03 cze 2019

Do góry
"W ogródku Iwony" czosnki powoli przekwitają a ich miejsce zastępują inne byliny.
Bujne, świetnie skomponowane i umiejętnie wyselekcjonowane pod kątem wysokości, kształtu i koloru. Ogród zachwyca o każdej porze roku.
Cieszę się, że wczoraj mogłam go znów zobaczyć.
Dziękuję

Podmiejski ogródek 11:10, 03 cze 2019

Do góry
makadamia napisał(a)

Łubinu jeszcze nie przenosiłam i nie dzieliłam - chyba Ewa mi pisała wcześniej, że lepiej wysiać, tym bardziej że one z natury chętnie to robią (pod warunkiem że się kwiatków nie obcina).
Ty masz glinę, więc kwiatki przesadzanie powinny znieść lepiej niż u mnie.
A tymczasem parę dni temu robiłam przetasowanie na mikrorabatce, przeniosłam caradonnę w pełni kwitnienia i tylko trochę się pochyliła...

widać dwie odmiany szałwi. caradonna (ta bliżej) ma może mniejsze kwiatostany niż ta druga, nn, ale za to dużo ładniejszy pokrój i lepiej trzyma pion. Tamtą już powinnam podwiązać, zanim się całkiem rozkraczy.

Juz mi Hania wytlumaczyla, ze raczej nici z przesadzania Sprobuje ukorzenic ped, no i bede zbierac nasiona. Tez nie lubi, jak lubiny przekwitaja, zwlaszcza jak takie wielkie sa i na samym froncie, i dlatego tez zawsze te kwiatostany obcinalam. I kwitly ponownie

Glina wysycha, wiec nic nie lepiej, zanim wytworza sobie te polaczenia kapilarne i dostep do wody to troche minie. No i w wielu miejscach skorupa nie do ruszenia Na poczatku maja

Karadonna i ta druga ladne, caradonne to mam w ogole pierwszy raz, w ogole duzo roznych dziwnych szalwi mam, tylk miejsca odpiwiedniego mi brak Ta Twoja druga wydaje sie miec ladniejszy kolor w tej odrobinie cienia

Lipowa bdb. Taka zielona tez bedzie ladna, ale poczekaj z decyzja na pozniej, bo kolory sie roznie rozwijaja w ciagu roku, i moze nie byc tak jak bedziesz chciala.
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:09, 03 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Veronica teucrium 'Knallblau'

Czaruję, żeby przenieść do mnie, jak zniknie wiesz u kogo szukać
Podmiejski ogródek 11:07, 03 cze 2019

Do góry
no właśnie. na zdjęciach w necie wyszyński jest cały bordowy.
zmiana kwiatu mi nie przeszkadza, ale chciałabym wiedziec, jaka to odmiana i jak ją ciąć. bo tnę przy samej ziemi i nie wiem czy nie za krótko, bo powojnik co prawda kwitnie, ale przy samej ziemi

tutaj bardziej rozwinięty kwiat, w towarzystwie mieczyka bizantyjskiego, mojej nowej miłości

w słońcu

i bez słońca

Ogród w remoncie 11:05, 03 cze 2019

Do góry
Globmastery ogrooomne

I róże

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:00, 03 cze 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Żółta róża powala swą wielkością i ilością kwiatów, trawy cudowne, a na widoki ślicznych piwonii do Ciebie przylatuję. Ja tych gatunkowych nie posiadam.

Dorota, ale super avatar
Tam na ścianie, ona ma około 10-14m, jest 8 róż, one rosną od 1999 roku, kupowałam, jako NN i dopiero z czasem na forum je rozszyfrowałam, bo w tamtych czasach wszystko było tylko, jako róża
a w tym roku, nawet nie zdążyła z cięciem i wyszło na plus
ale brzeg nad kantem trawnika nadal do pracy, wszystko tam mi pada
tyle roślin, tyle prób i to cholerne poniemieckie drzewo wszystko wykańcza
... ale ja się nie poddaję
znajdę sposób i na to

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies