Stwierdzam, że jestem bardzo " mądra " tu w znaczeniu ujemnym.
Właśnie wyrwałam z doniczki wykiełkowaną trawę Purple Majesty , z komentarzem " co za dziadostwo mi tu wyszło między siewkami " buuuu:
Przezimowana ostnica Pony Tail coraz bardziej zielona
To tylko część pikowania- cynie i dalie
Nie mam gdzie stawiać doniczek
A to ogrodowe duchy.
Na dworze lodówka, dla poprawy nastroju zrobiłam zakupy, choć sadzenie musi poczekać.
W skrzynce są wrzośce, mrozy, tawuła, dwa rodzaje tymianku i oczywiście rojniki
Z tyłu od lewej tuja Golden Smar, świerk Sander's Blue, jałowiec Goldenschatz i azalia japońska Maruschka
Brunnera Looking Glass będzie kwitnąć
To wilczomlecz płożący, też kwitnie
Powojnik Markham's Pink miał w tamtym roku jeden kwiatek, teraz ma więcej pączków
Juglon rozkłada się po kilku tygodniach i jest tylko w liściach i korzeniach, ewentualnie korze. Czyli zrębki powinny być "czyste". Idę robić zdjęcia i zaraz wrzucam.
Dzisiaj w szkółce zachowałam się jak typowy klient niekochający ogrodu i roślin, a chcący osłonić się od sąsiadów - czyli kupiłam i wyszłam z samymi tujami brabant hahhahah
Oczywiście wzrok leciał na rożne ciekawe okazy, ale się powstrzymałam
Cudnie u Ciebie jak zawsze
A zaciekawiła mnie ta ścianka co ją widać w tle, i donice widzę, grilla tam masz? Pokaż z bliska jak wyglada ten kącik, bo go chyba przegapiłam do tej pory
Hm, pani hostowa ??. Fajnie, może być i tak.
Cóż ja zrobię ja ja mam do nich jakoś większą słabość.
Jestem za tym,aby w każdym ogrodzie jakieś hosty były.
Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
spokojnie, jeszcze zdążysz przesadzać tuje i je posadzić.Na nie jest czas przez cały sezon
dostałam paczuszkę od koleżanki z forum- Małgosi- Ogród Cioci .
Mąż powiedział,że ciężka. I jak ta dziewczyna dała sobie z nią radę ??
I to,że fajne i dobre dziewczyny tam macie na tym Ogrodowisku, że tak dzielą się roślinkami
Małgosiu, wielkie dzięki,za te roślinki
Jestem przesczęśliwa.Buzia mi się uśmiecha sama .
Na razie roślinki muszę poczekać w innym miejscu zanim pójdą na docelowe , nad staw.
Ale tam gdzie chcę posadzić, jeszcze jest teren taki
Jakis pan za nami kupił ten teren ( łąka i mokradła ) i będzie równał.
Zciągał to wszystko..
Czyli będzie jeszcze koparka.I nam też to podrówna.
Ale to jeszcze nie szybko,. Brak wolnych terninow.
mus czekać.
A w rogu gdzie jest grot strzałki jest już posadzony przez nas ten dereń. Nawet już w wodzie się odbija.
Jak teren będzie wyrównany, pójdą tam serby .I ogrodzenie oczywiście .I inne roślinki.
ale niestety trzeba poczekać.
Ewo, witaj Po prawej stronie są brzozy, za nimi miejsce na ognisko więc tam za bardzo tez nie mam ich jak zmieścić. Działka wydaje się duża, ale wszerz ma tylko 16m.
To jest zdjęcie tego co za brzozami po prawej stronie, a niżej widok z tego samego miejsca na tą własnie lewą do remontu
dokładnie tak.Hosty dopiero zaczynają startować.Ale dużo jeszcze jest głęboko w ziemi.Kiełków nie widać.Jeszcze zależy i od odmiany i od stanowiska na którym rosną.
Jak mają więcej słoneczka, to te będą szybciej startować niż te w cieniu.
Ale powodów do niepokoju nie ma.
Ach te żurawki to mi się podobały, bo nawet je fotografowałam w Wojsławicach. O takich myślałaś Asiu, żeby posadzić między trawami?
Zapomniałam, że tam w arboretum baaaardzo podobała mi się też gaura, myślicie, że mogłaby się u mnie sprawdzić - jako para do, no nie wiem do czego by pasowała?
Aga chyba dobrze, rozpoznała tą roślinkę.
To storczyk plamisty lub inaczej kukułka plamista.
Jestem ciekawa jak będzie się rozwijać i jak i czy zakwitnie u mnie .
Moja brunerka już ładnie wygląda
Agnieszko, bardzo ci dziękuję za tą podpowiedz.
Sprawdziłam.Na to wychodzi,że to ta roślina.Oby się tylko przyjęła i była u mnie.
Pozdrawiam cieplutko.