Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Mariposa 11:14, 03 cze 2019

Asiu, różyczki cudniaste! Ale i czosnki niczego sobie

Zaglądam tu, bo przez siatkę nic już nie widać
TAR 11:22, 03 cze 2019

Margerytka40 napisał(a)

No to poczekam do przyszłego roku
Z matą fajnie brzozy się uwidoczniły

Nie patrzcie na stokrotkowy trawnik. Tu to i tak w miarę a w innym miejscu

I muszę

ten Kousa jest obłedny

mnie ktos kiedys pytał dlaczego przy moich widokach założyłam maty i wikline. własnie dlatego, zeby zrobiły tło, za plotem mam łake i na niej nic ciekawego, nasadzenia mi sie zlewały i wszystko tak nieporzadnie wygladało. Po dodaniu tła inny efekt. I tak u Ciebie jest z brzozami

stokrotkowy trawnik cudny, u mnie mąz wyrywa wszystko z trawnika co nie jest trawa ale widze, ze z koniczynka i dzwonkami raczej nie da sobie rady. i jakos ni narzekam, akurat to od strony lesnej jest
popcorn 11:27, 03 cze 2019

Bosz ile Ty masz przestrzeni! Dereń Kousa przecudny. Masz co zagospodarowywać
pozdrawiam!!!
Margerytka40 12:27, 03 cze 2019

Mariposa napisał(a)
Asiu, różyczki cudniaste! Ale i czosnki niczego sobie

Zaglądam tu, bo przez siatkę nic już nie widać

Róże mam nadzieję tydzień lub dwa już będą na swoich miejscach
Czosnki, właśnie przyszedł mi do głowy pomysł by wsadzić kilka w te trawy pod brzozami na froncie
Zapraszam zawsze do środka, a w środku teraz z matą jest fajnie i pracować można spokojnie na frontowej
Margerytka40 12:31, 03 cze 2019

TAR napisał(a)

ten Kousa jest obłedny

mnie ktos kiedys pytał dlaczego przy moich widokach założyłam maty i wikline. własnie dlatego, zeby zrobiły tło, za plotem mam łake i na niej nic ciekawego, nasadzenia mi sie zlewały i wszystko tak nieporzadnie wygladało. Po dodaniu tła inny efekt. I tak u Ciebie jest z brzozami

stokrotkowy trawnik cudny, u mnie mąz wyrywa wszystko z trawnika co nie jest trawa ale widze, ze z koniczynka i dzwonkami raczej nie da sobie rady. i jakos ni narzekam, akurat to od strony lesnej jest

Ja bym chętnie popryskała czymś ten trawnik ale mam psy i nie chcę zrobić im krzywdy, nie nauczone są by przebywać w zamknięciu. Trawnik mam ładny tylko zaraz po skoszeniu
Tak, tło robi dużą robotę. U mnie szersze kadry na razie okropne bo tło musi urosnąć
Margerytka40 12:36, 03 cze 2019

popcorn napisał(a)
Bosz ile Ty masz przestrzeni! Dereń Kousa przecudny. Masz co zagospodarowywać
pozdrawiam!!!

O! Karola, witaj. Stety, niestety teren mam wielki i nawet dziś miałam poczucie, że nie wyrabiam. Deszcze padają, chwasty rosną, trawnik trzeba kosić a tu nowe rabaty do roboty, myślenie jaki tetris zrobić, gruz jeszcze się wala.... wrrrrr. Muszę zajrzeć do Ciebie, zobaczyć co tam działasz
TAR 12:41, 03 cze 2019

trawnika niczym nie pryskamy m.in. ze wzgledu na psy, to tylko trawnik podczs budowy mieszkalismy na wynajętym, tam wspolnota wiecznie pryskała jak nie krzaki to trawnik, kostke brukowa, bo im mech przeszkadzal. 3 razy w ciagu 5 miesiecy jechalismy w nocy z psem na pogotowie, bo podtruty. krwia biedny wymiotował. nikt nie informował o tym, ze randapem chodnik potraktowany a psinek po spacerze łapki sobie wylizal i biedny chorutki. Dlatego u nas opryski robie sporadycznie i to w nocy. ale nie trawki tylko krzaczki. A i tak pilnujemy by w pobliżu nie chodziły kilka dni. Upierdliwe ale przez 3 lata bez problemu.
Margerytka40 13:09, 03 cze 2019

TAR napisał(a)
trawnika niczym nie pryskamy m.in. ze wzgledu na psy, to tylko trawnik podczs budowy mieszkalismy na wynajętym, tam wspolnota wiecznie pryskała jak nie krzaki to trawnik, kostke brukowa, bo im mech przeszkadzal. 3 razy w ciagu 5 miesiecy jechalismy w nocy z psem na pogotowie, bo podtruty. krwia biedny wymiotował. nikt nie informował o tym, ze randapem chodnik potraktowany a psinek po spacerze łapki sobie wylizal i biedny chorutki. Dlatego u nas opryski robie sporadycznie i to w nocy. ale nie trawki tylko krzaczki. A i tak pilnujemy by w pobliżu nie chodziły kilka dni. Upierdliwe ale przez 3 lata bez problemu.

Randapu nie używam wcale, chwasty raczej ręcznie usuwam, nawet w kostce. Z resztą nie mam jazdy na idealny ogród. Przy moim terenie i moimi dwoma rękoma, czasem tylko przy pomocy M to się zwyczajnie nie da. Zwierzęta są pierwsze przed trawnikiem, trudno będą stokrotki
Margerytka40 13:25, 03 cze 2019

Margerytka40 13:31, 03 cze 2019