Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

makadamia 12:16, 03 cze 2019

Anda napisał(a)
Mieczyki bizantyjskie, Asiu Makadamio, one kwiaty wykręcają we wszystkie możliwe strony, nawet na północ, a u mnie zawsze w stronę sąsiada Za to naparstnica kwitnie ładnie naokoło

U mnie zdecydowanie w stronę słońca
ale i tak je kocham.
Będę je sadzić wszędzie poza południową rabatką a na południowej posadzę naparstnice

to zdjęcie z bodziszkiem najpiękniejsze. u mnie bodziszki dopiero zaczynają.
tulucy 12:31, 03 cze 2019

Asiu, gdzie dopadłaś te mieczyki? Bo ja na nie choruję już długo i nie mogę trafić
mirkaka 12:53, 03 cze 2019

Bodziszek czy to nie jest Wspaniały?
Łubin wpadka, ale kolor przecudny
Co to za białe kwiatki na łączce? Knautie kupiłam sobie niedawno, listki ma biało zielone, pewno jakaś variegata Też już zaczyna kwitnąć
Ewo, u Ciebie nie da się śledzić wątku, gna jak rakieta..
Kawa 13:18, 03 cze 2019

Ewunia cudowne
foty
ta orlaya i ten przetacznik no piękny jest
i jednak mieczyki bizantyjskie musze mieć bo sliczniaste
makadamia 13:32, 03 cze 2019

tulucy napisał(a)
Asiu, gdzie dopadłaś te mieczyki? Bo ja na nie choruję już długo i nie mogę trafić

ja kupiłam razem z innymi cebulami w benexie
adewzuol 13:50, 03 cze 2019

A kiedy sadziłaś mieczyki? od razu do gruntu? Pachną?

To było pytanie do Asi z podmiejski ogródek
malgol 13:59, 03 cze 2019

Ewo, obejrzałąm piękne fotki, róże w pełni kwitnienia,ale nie znalazłam Munsted Wood..jeszcze nie kwitnie?
Bo wiesz, moja złapała mączniaka nie wiedziałam,ze ona podatna na niego bo żadna angielka u mnie nigdy nie miała
Anda 16:25, 03 cze 2019

asiak napisał(a)
Przepiękna łączka, jak i cała reszta

Dziękuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:27, 03 cze 2019

gosika67 napisał(a)
Ewka uczta dla oka, łubin bardzo mi się podoba. Róże też piękne, u mnie kwitną może 3 sztuki, reszta w pąkach, mszyca okupuje nie tylko róże, a ta wczesna pnąca jest już oskubana przez chrząszcza majowego.Muszę coś z tym zrobić.
Jarzmianki nie mam, poluję na nią. Ładnie komponuje się na rabatach z innymi roślinami. Pozdrawiam.

Łubin sam w sobie jest ładny, ale nie pasuje mi ten kolor w ogrodzie po prostu. U mnie kwitną tylko róże przed domem. Te w ogrodzie i w donicach mają tylko pączki
Jarzmianki jeszcze malutkie, bo wiosną sadzone. Mam nadzieją, że w przyszłym sezonie pokażą co potrafią

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:29, 03 cze 2019

Waclaw napisał(a)

Bardzo mi się Twoja łączka podoba. Taka inna od mojej ( moja też mi się podoba)

Mi się Twoja też podoba, jest bardziej różnorodna. U mnie na razie dominują trzy gatunki, ale widziałam gdzieniegdzie jeszcze Salvia horminum. Niestety, Orlaya i Centaurea oraz dzikie maki ją zadusiły.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies