Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 18:55, 07 mar 2013

Do góry
Ostatnio nerwowo tą pogodę oglądam, denerwuje mnie to że nagle takie mrozy zapowiadają, całą zima lajtowa była, a teraz co, jak rośliny się obudziły to mrozy, mam nadzieję że się pomylą jak zwykle i ominie nas to mrozisko.
Pozdrawiam i idę nadrabiać
Ogród w skali mikro :) 18:50, 07 mar 2013

Do góry
W palmiarniach to mi się zawsze podoba, te egzotyczne rośliny, wielkie liście, a foteliki teściowej superaśne, gotowe do użytku, obym ja nigdy takich nie dostała...do siedzenia bo na parapecik jak najbardziej
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:33, 07 mar 2013

Do góry
A ja czaruję i mówię wam nie będzie tak źle,
ale na wszelki wypadek roślinki zabezpieczcie, przynajmniej te co przykryte były, a ostatno się wdzianka pozbyły. Wszystko mam w pogotowiu, ale jestem dobrej myśli- ma śnieg spaść to może i lepiej przynajmniej roślinki ochroni
Ogród niby nowoczesny ale... 18:25, 07 mar 2013

Do góry
Chętnie też za podglądacza będę robić
Roztoczańskie klimaty 18:21, 07 mar 2013

Do góry
Świetna donica i jaka praktyczna, to chyba wielki buziak Żonowi się należy
Ogród w skali mikro :) 16:50, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marzę o lustrze, tylko gdzie....

Wierzę w Ciebie Gośku .... Cosik tak wymyślisz... A poza tym ... Koniec świata odroczony , więc czasu na kopanie w naszej ziemi jeszcze troszku nam zostało ... No bo gdzież tam 90- tka ....

Potem będziemy mówiły wnukom : tu posadż to , a tu tamto
Moje zmagania ogrodowe 16:15, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Do siebie też muszę zaprosić przebiśniegi, koniecznie, a kiedy się je sadzi?
pozdrawiam

Gosia, cebulki to wsadzałabym jesienią, a takie to podkradnę rodzicom jak przekwitną i ziemia rozmarznie, bo potem ich nie znajdę, ale czy się przyjmą to za rok napiszę
Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 15:24, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

wszystko w głowie, a w realu kiedy???

W następnym życiu Koffana ...,.
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 14:35, 07 mar 2013

Do góry
Ja limki niektóre przycięłam i do ziemi patyczki, ale bez ukorzeniacza bo nie mam, pewnie nic z tego nie będzie, ale mam jeszcze parę limek nie przyciętych, to kupię ukorzeniacz i jeszcze raz spróbuję, ciekawa jestem efektów, dobrze że pokazałaś swoje patyczki, bo pewnie bym zapomniała o tym, a może się uda.
Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 14:28, 07 mar 2013

Do góry
Marzę o lustrze, tylko gdzie...., kurczę musicie mieć coraz to nowe pomysły,
z realizacją nie wyrabiam, wszystko w głowie, a w realu kiedy???
Ogród w skali mikro :) 14:12, 07 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Gośku , Agnisu , Zetko ...; u mnie jest na zasadzie : mówisz - masz( przynajmniej na forum )

Da-dammmmm ... Moje serducho ... Szuka jeszcze swojego miejsca na ziemi

Pięknie ci to wyszło, jestem pełna podziwu, zdolne rączki
Moje zmagania ogrodowe 14:08, 07 mar 2013

Do góry
Do siebie też muszę zaprosić przebiśniegi, koniecznie, a kiedy się je sadzi?
pozdrawiam
Gdzieś na końcu świata... 14:06, 07 mar 2013

Do góry
Gosia jak tam pogoda, u mnie chmury, ale nie pada, 8 na plusie
W Gąszczu u Tess 12:58, 07 mar 2013

Do góry
Jak pogoda u ciebie? proszę o relację,
Pozdrówka zostawiam
Ogród do odświeżenia 12:54, 07 mar 2013

Do góry
Gratulacje, a kwiatki wieczorkiem, dobrze?
Buziole

Dziś już widziałam, że sprzedawali w ogrodniczym, ale jak tu sadzić, jak taki mróz ma przyjść
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 12:51, 07 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Kochani a wy nie wiecie czasami gdzie są moje tulipany???? Posadziłam jakieś 30 sztuk... widzę że wyszło 6 no może 7 ale jednego ktoś przydeptał...mają tak mniej więcej 1 cm od jakiego tygodnia albo i ciut więcej. A gdzie reszta? Czy jest szansa, ze one jeszcze wyjdą? Przyznaję, że nie wiem (hmmm... no niestety) co to ja za tulipany kupiłam... To mogą być jakieś późne czy co? A może to jeszcze nie pora? Ja się już o nie martwię....

Aniu ja myślę, że one mają jeszcze dużą szansę wyjść, u mnie też jeszcze wszystkie nie wyszły, nawet niektóre krokusy dopiero łepki wychylają, to też zależy od odmiany i gdzie posadzone, jak więcej cienia to później, czekaj cierpliwie, w końcu ogrodnicy muszą być cierpliwi
"Baśniowy" Ogród 12:44, 07 mar 2013

Do góry
A u mnie M nadrabia za mnie na leżaczku, nie muszę go szukać po całym ogrodzie, zawsze wiem gdzie jest...hihi
Basiu pozdrawiam i mimo deszczu niech cię humor dziś nie opuszcza
Igiełkowy ogródeczek 12:41, 07 mar 2013

Do góry
Aniu- na zdjęciach nie bardzo widać różnicę, ale wycinki trochę było, zazdroszczę fachowca, bo ja się dopiero uczę, takie duże okazy też bym się bała, pomijając że sprzęt jest potrzebny itd. Koniecznie pokaż przed i po bardzo jestem ciekawa. Pozdrawiam

Basiu- u mnie niebo w chmurach, ale ani grama deszczu jutro pewnie przyjdzie, deszcz jest potrzebny, bo iglaki bardzo często cierpią suszę na przedwiośniu, ale żeby od razu śnieg i mróz zapowiadali na to się nie godzę,
Mimo wszystko miłego dnia
Igiełkowy ogródeczek 09:36, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:

Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje

Gosiu bardzo fajnie - niby delikatne cięcie ale efekty widać i naprawdę poprawiło wygląd drzewek. Muszę się tego nauczyć. Pojutrze mam zamówionego "golibrodę" do iglaków - z tym że one już kilkunastoletnie są - duże i nigdy nie byly cięte - sama bym tego nie zrobiła za nic. na pewno nie będą pięknie wyglądały przez jakiś czas. Ale mam też małe drzewka - i widzę że efekt formowania ich jest naprawdę super. Pozdrawiam na dzisiaj cieplutko
Igiełkowy ogródeczek 09:34, 07 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Świerki po postrzyżynach obejrzałam, super wyglądają.
Moje cięcie bardziej radykalne było, ale nigdy nie były cięte, a lat mają co najmniej tuzin.
Ponawiam pytanie Kasi - jak ten wierzchołek sie tnie?

A - już wiem: nad pąkami, gdzie będzie rozgałęzienie.

Tak nad pąkiem, a ile skrócić? ile chcesz, żeby dobrze wyglądało i jakiś pąk został, ja swoje tak około 2/3 skróciłam, czyli większą połowę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies