U mnie ani jeden "nosa" nie wychylił Nie pora jeszcze chyba, bo nie chcę myśleć, że nornice miały ucztę Krokusiki, ranniki - tylko to zaczyna cieszyć oko i pokazywać, że czas wiosenny nadchodzi
Aniu ja myślę, że one mają jeszcze dużą szansę wyjść, u mnie też jeszcze wszystkie nie wyszły, nawet niektóre krokusy dopiero łepki wychylają, to też zależy od odmiany i gdzie posadzone, jak więcej cienia to później, czekaj cierpliwie, w końcu ogrodnicy muszą być cierpliwi
To mnie pocieszyłyście kochane z tymi tulipanami bo ja już niemal chciałam dziurę wygrzebać żeby sprawdzić czy tam są a teściowa już myśli o kupowaniu bratków coby w ich miejsce posadzić Ot cierpliwi ogrodnicy
Pozdrawiam.
Idę za ciętą ripostą Pierwsze 2 strony poczytałam... i 2 ostatnie. Czy tulipany są tego samego gatunku? Czy różne? Czy posadzone w jednym miejscu? Czy na pewno na jednej głębokości? Jeżeli na którekolwiek z pytań odpowiedz brzmi NIE.. to wyrosną One wiedzą że zima che wrócić.... i dzieki temu że nie wyłażą na pewno zakwitną
Lipa z tą zimą, moje tulipanki już wyglądją... dobrze że Twoje jeszcze w ziemi siedzą, bo przynajmniej nie zmarzną. A tak na marginesie to meteorolodzi i ich prognozy tak czesto się nie sprawdzają, że jest nadzieja. Może nie będzie aż tak źle jak mówią Ja już wiosnę w ogrodzie rozpoczęłąm i na powrót zimy się po prostu nie zgadzam!
Hurra To jest szansa Witam Cię Aniu serdecznie u mnie. Bardzo slusznie poczytałaś 2 pierwsze i dwie ostatnie - środek nie jest zbyt ciekawy - mogę mieć tylko nadzieję, że to się zmieni Zapraszam częściej