Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

nieszka 21:22, 06 mar 2013

anna_g napisał(a)

Dzięki Zbyszku Oj odważny jesteś z tym cięciem... podziwiam. Moje iglaki do cięcia są "nieco" większe - i to właśnie problem bo nigdy wcześniej cięte nie były...
W tym wątku na 4 stronie - są zdjęcia moich iglaczków do cięcia - Szefowa Danusia doradza.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1426-przycinanie-drzew-i-krzewow-iglastych?page=4
Jednak ustalone zostało że bierzemy do nich doświadczonego "fryzjera" żeby nam pokazał jak to robić. Na odmianach to ja się niestety nie znam - ale poznam

Pokażesz zdjęcia z działalności tego fryzjera?
grazyna 10:31, 07 mar 2013

quote=anna_g napisał(a)]Kochani a wy nie wiecie czasami gdzie są moje tulipany????

U mnie ani jeden "nosa" nie wychylił Nie pora jeszcze chyba, bo nie chcę myśleć, że nornice miały ucztę Krokusiki, ranniki - tylko to zaczyna cieszyć oko i pokazywać, że czas wiosenny nadchodzi

Gosiniak 12:51, 07 mar 2013

anna_g napisał(a)
Kochani a wy nie wiecie czasami gdzie są moje tulipany???? Posadziłam jakieś 30 sztuk... widzę że wyszło 6 no może 7 ale jednego ktoś przydeptał...mają tak mniej więcej 1 cm od jakiego tygodnia albo i ciut więcej. A gdzie reszta? Czy jest szansa, ze one jeszcze wyjdą? Przyznaję, że nie wiem (hmmm... no niestety) co to ja za tulipany kupiłam... To mogą być jakieś późne czy co? A może to jeszcze nie pora? Ja się już o nie martwię....

Aniu ja myślę, że one mają jeszcze dużą szansę wyjść, u mnie też jeszcze wszystkie nie wyszły, nawet niektóre krokusy dopiero łepki wychylają, to też zależy od odmiany i gdzie posadzone, jak więcej cienia to później, czekaj cierpliwie, w końcu ogrodnicy muszą być cierpliwi
anna_g 14:57, 07 mar 2013

nieszka napisał(a)

Pokażesz zdjęcia z działalności tego fryzjera?

Nieszka oczywiście - jak tylko zostanie co do pokazania (tfu tfu) Miło że wpadłaś do mnie
anna_g 14:59, 07 mar 2013

To mnie pocieszyłyście kochane z tymi tulipanami bo ja już niemal chciałam dziurę wygrzebać żeby sprawdzić czy tam są a teściowa już myśli o kupowaniu bratków coby w ich miejsce posadzić Ot cierpliwi ogrodnicy
Pozdrawiam.
Mala_Mi 17:43, 07 mar 2013

Idę za ciętą ripostą Pierwsze 2 strony poczytałam... i 2 ostatnie. Czy tulipany są tego samego gatunku? Czy różne? Czy posadzone w jednym miejscu? Czy na pewno na jednej głębokości? Jeżeli na którekolwiek z pytań odpowiedz brzmi NIE.. to wyrosną One wiedzą że zima che wrócić.... i dzieki temu że nie wyłażą na pewno zakwitną
danuta_szwajcer 19:52, 07 mar 2013

Zima wraca i to ostra , załamka wiec sie ciesz, ze jeszcze nie wyszły widać masz mądre tulipany pozdrawiam
Jabeska 21:03, 07 mar 2013

Lipa z tą zimą, moje tulipanki już wyglądją... dobrze że Twoje jeszcze w ziemi siedzą, bo przynajmniej nie zmarzną. A tak na marginesie to meteorolodzi i ich prognozy tak czesto się nie sprawdzają, że jest nadzieja. Może nie będzie aż tak źle jak mówią Ja już wiosnę w ogrodzie rozpoczęłąm i na powrót zimy się po prostu nie zgadzam!
Marta7 22:18, 07 mar 2013

Ania ,podobno fryzjera do krzaczków zamówiłaś ?
Czekam na relację z bodżcami wzrokowymi
pozdrawiam serdedznie
anna_g 22:41, 07 mar 2013

asc napisał(a)
Idę za ciętą ripostą Pierwsze 2 strony poczytałam... i 2 ostatnie. Czy tulipany są tego samego gatunku? Czy różne? Czy posadzone w jednym miejscu? Czy na pewno na jednej głębokości? Jeżeli na którekolwiek z pytań odpowiedz brzmi NIE.. to wyrosną One wiedzą że zima che wrócić.... i dzieki temu że nie wyłażą na pewno zakwitną

Hurra To jest szansa Witam Cię Aniu serdecznie u mnie. Bardzo slusznie poczytałaś 2 pierwsze i dwie ostatnie - środek nie jest zbyt ciekawy - mogę mieć tylko nadzieję, że to się zmieni Zapraszam częściej