Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

monteverde 20:11, 06 mar 2013

Ewelinko nie umiesz dzielić żurawek? przyjedziesz do warmińskiego podzielimy razem pozdrawiam
Ymma 21:07, 06 mar 2013

Ewelinka231281 napisał(a)
Gdybym pamiętała o podkradnięciu przebiśniegów od moich rodziców to już bym miała- u nich już kwitną, muszę w tym roku zaatakować ich ogród i kilka wykopać

piekne przebiśniegi, ja zapomniałam wsadzić jesienią i teraz sobie w brodę pluję

odnośnie przylaszczek odpowiedziałam u siebie

pozdrawiam
zuza12 08:11, 07 mar 2013

Witaj Ewelinko, dziekuje za życzenia zdrowia. Juz dochodzę pomału do sprawności. Jednak po grypie jeszcze człowiek słaby i muszę trochę zwolnić tempo. Już mnie nosi i chętnie siedziałabym cały dzień w ogrodzie.
Pozdrawiam
Milka 13:26, 07 mar 2013

Piękne śnieżyczki i nawet stokrotka
pozdrawiam
Gosiniak 14:08, 07 mar 2013

Do siebie też muszę zaprosić przebiśniegi, koniecznie, a kiedy się je sadzi?
pozdrawiam
Welka 16:04, 07 mar 2013

EPODLAS napisał(a)
Ewelinko, fajnie że coraz dłużej jesteś na dworzu, pewnie razem z dziećmi. Od jutra pogoda ma się już psuć, więc dobrze, że wykorzystałaś te słoneczne dni. Rodzice na pewno użyczą córce tych kilka cebulek. Ja w tym roku na pewno posadzę cebulki przebiśniegu. Mam znajomy ogródek, gdzie rośnie ich mnóstwo. Widok niesamowity.

Dzieciaki w końcu wyzdrowiały i możemy wszyscy normalnie wychodzić.
Już miałam w zeszłym roku od rodziców wziąć przebiśniegi, ale jakoś wypadło z głowy, ale w tym sobie chyba jakieś przypomnienie ustawię, żeby pamiętać
Pozdrawiam
Welka 16:10, 07 mar 2013

monteverde napisał(a)
Ewelinko nie umiesz dzielić żurawek? przyjedziesz do warmińskiego podzielimy razem pozdrawiam

Ciężko powiedzieć czy umiem czy nie - taką starą odmianę (chyba Wendy) podzieliłam, nawet chyba Robertowi wzięłam do Pęchcina (ale ona olbrzymia i łopatą można ją było ciachać), od teściowej skubnęłam Purple Palace i rośnie, ale jak próbowałam z Fire Chief to raczej nic z sadzonki nie będzie - jest zadołowana w donicy i ma marne szanse. W warmińskim widziałam jak podzieliłaś Southern Comfort, więc chętnie się podszkolę
Wendy (?) już po dzieleniu

z okropną koniczyną, z którą walczyłam latem
Welka 16:11, 07 mar 2013

Ymma napisał(a)

piekne przebiśniegi, ja zapomniałam wsadzić jesienią i teraz sobie w brodę pluję

odnośnie przylaszczek odpowiedziałam u siebie

pozdrawiam

Też zapomniałam o nich i mogę tylko u rodziców podglądać. Zaraz zerknę u Ciebie odnośnie przylaszczek
Podrawiam
Welka 16:12, 07 mar 2013

zuza12 napisał(a)
Witaj Ewelinko, dziekuje za życzenia zdrowia. Juz dochodzę pomału do sprawności. Jednak po grypie jeszcze człowiek słaby i muszę trochę zwolnić tempo. Już mnie nosi i chętnie siedziałabym cały dzień w ogrodzie.
Pozdrawiam

Zuza, zdrowie najważniejsze - jak trzeba to odpoczywa. Jeszcze zdążymy się narobić w ogrodzie
Pozdrawiam
Welka 16:13, 07 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Piękne śnieżyczki i nawet stokrotka
pozdrawiam

Stokrotki były trzy takie ładne, ale jeszcze kilka już dziś powinno "dojść" do siebie. Niestety dziś Karolek zmienił porę drzemki i jestem teraz uziemiona w domu, wiec nie mogę sprawdzić jak się rozwinęły.
Pozdrawiam