Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Gosi 23:00, 08 cze 2026

Do góry
I kilka zdjęć z maja z mojego ogrodu

Ogródek Gosi 22:59, 08 cze 2026

Do góry
Dzisiaj kilka zdjęć z wyprawy
Resztę opiszę i wstawię zimą prawdopodobnie. Udało mi sie na razie obrobić zdjęcia z jednego ogrodu, a było ich 16. Będę wstawiała tutaj. albo zrobię oddzielny wątek? A może już ktoś był i zrobił taki, a ja dołożę swoje zdjęcia?
Zobaczę, to decyzja na później

Burrow Farm Gardens.

Szkoda, że akurat w tym ogrodzie bardzo padało.
I w sumie tylko w tym ogrodzie

Przepiękny ogród.
Polecam
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 08 cze 2026

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia, cudne te łubiny.
U mnie w ogrodzie pojawiają się kleszcze, sama czasem przyniosę jakiegoś na ubraniu, a w kwietniu jeden mnie niestety capnął.
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 22:20, 08 cze 2026

Do góry
Wafel napisał(a)

Fajnie, różnorodnie, kolorowo. Takie małe, kompaktowe ogrody potrafią cieszyć. Ja na mój miejski ogródek mówiłam, że jest moim azylem. Odrobina własnej zieleni w miejskim zgiełku jest na wagę złota.

Dobrze widzę jarząb na pierwszym zdjęciu?
Co do miłorzębu Mariken - mój w końcu wypuścił dłuższe gałęzie i coraz bardziej przypomina Twój ze zdjęcia. A dopiero co tak się martwiłam, że rośnie w kulkę .
Znowu na wsi 21:51, 08 cze 2026

Do góry

Te dwa kadry mnie urzekły bardzo.
Jola masz przepiękne widoczki .
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:40, 08 cze 2026

Do góry
Grill numer 31 dziś na obiad jutro kolacja w Macedonii pewnie zupki knorr z kubka bo po nocy nie będziemy knajp szukać w obcym mieście i kraju

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 20:33, 08 cze 2026

Do góry
Przepięknie i obficie kwitnie w tym roku kolkwicja. Mam krzaczora monstrum, ma chyba ponad 4 metry wysokości. Zastany na działce . Bardzo go lubię

A tu potomkini tego wielkoluda. Mnóstwo kwiatów opadło w czasie ulewy.
Ogród w malinówkach 20:09, 08 cze 2026

Do góry
Marcin, bo mają więcej gałązek. Tyle że pionowo do góry.
Z nieprzycinaniem teraz - bardzo dobra decyzja. Poza tym i tak preferowany termin to przełom lipca i sierpnia .
No kurde z lipcowego .

PS. Jutro cyknę fotkę młodego krzewu Luteusa, którego zawadiacko i nie wiadomo po co ciachnęłam wiosną od góry. Wygląda po tym cięciu jak miotła

PS2. Po co czekać do jutra. Cyknęłam dzisiaj

Wyraźnie widać miotłowatość (rozkrzewienie na dole to gałązki, które nie były cięte).
Kraina spełnionych marzeń 19:55, 08 cze 2026

Do góry
Gosiu, z basenu można by już korzystać, ale trzeba jeszcze dokładnie odkurzyć, bo na dnie zebrało się sporo śmieci i jakoś tak niezbyt zachęcająco to wygląda. Ale już nie mogę się doczekać.
Ogólnie przestrzeń wokół basenu też nie budzi zachwytu. Czekamy na ostatnie szlify brukarskie, więc nie mogę na razie robić nasadzeń.
Wygląda to tak:
Ogród Beti 19:23, 08 cze 2026

Do góry
Ogród Beti 19:22, 08 cze 2026

Do góry

Ogród Beti 19:21, 08 cze 2026

Do góry
Ogród w dolinie 16:01, 08 cze 2026

Do góry
Roocika napisał(a)
I jeszcze szybkie fotki krzewuszki nana variegata.
Jeszcze wiosna miały w nogach tawulce, także są łyse do tej wysokości. Mam nadzieję, że coś widać. One teraz kwitną na jasny róż ale tych kwiatów z tej odległości prawie nie widać. Trawa przed nimi to trzcinnika krótkowłosy.

I z daleka, że ścieżki.

Asiu, dziękuję za zdjęcia krzewuszki. Pasuje mi kolorem i pokrojem, także zdecydowane.
Kaszubskie piaski 15:43, 08 cze 2026

Do góry
Bee napisał(a)

Bardzo ładny naturalny zakątek
U Polon 15:43, 08 cze 2026

Do góry
Polon napisał(a)

Rabatka z dzwonkami poszarskiego - nie sprzątam do zdjęcia, dla mnie jest cudownie, to był świetny pomysł (dziękuję Kasiu Mro )

Tu nie ma co sprzątać. Jest naturalna ściółka i właśnie tak to powinno wyglądać.
Dzwonki faktycznie przeurocze.
Kaszubskie piaski 15:42, 08 cze 2026

Do góry
Bee napisał(a)

To biała żurawkotonella? Bardzo ładne te białe kwiatuszki A co nad nią zawisa?
Ogród Basi i Romka 15:37, 08 cze 2026

Do góry
Bee napisał(a)

Basiu super Cię był poznać.

Oczko bardzo mi się podoba.

Mi też było miło Was poznać Naprawdę było bardzo miło A oczko to takie teraz moje oczko w głowie Lubię przy nim działać, wczoraj taka ważka mi zapozowała do zdjęcia, taka błękitna, delikatna Ledwo ją widać na tym liściu
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 15:06, 08 cze 2026

Do góry
TAR, w temacie deszczu ja nigdy nie jestem obrażona . Nawet jakby zaczął padać z dala od domu na wycieczce rowerowej

Lidka, ja z kolei byłam bardzo zadowolona z deszczu (po tej godzinnej ulewie jeszcze kilka razy dopadało juz bardzo spokojnie), bo świeże nasadzenia i przesadzanki mi pięknie podlalo . A niedziela czyli czwarty dzień długiego weekendu była przeznaczona na odpoczynek po 3-dniowej tyrce .
Choć i tak nie usiedziałam i podlałam wszystkie róże humusem i zaczęłam likwidować "jeże" na hortensjach ogrodowych czyli suche badyle, które nie dały znaku życia po zimie.
O takie: jeden opitolony do połowy, drugi w calości, a trzeci nie ruszony . Wbrew pozorom kupa z tym roboty...

Kasia, u mnie dopadało jeszcze wieczorem. No piękny dzień!
Dziękuję za uznanie dla wisienki i widoczku. Niestety nie ma tak pięknie, albowiem: po pierwsze primo wisienka daje odrosty z korzenia i jedną już wygrzebywałam spod róży. A po drugie primo - tu już odnośnie widoku - suchy trawnik mocno zaburza odbiór rabat, niestety...

Monia, bardzo dziękuję za dobre słowo
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:41, 08 cze 2026

Do góry

Ogród Basi 12:58, 08 cze 2026

Do góry
basia3012 napisał(a)
Zachwycamy się rododendronami, azaliami a tu taka bezproblemowa piękność zakwitła. Mam takie dwie. Nie choruje, nie lubią jej szkodniki, nie przemarza, kwitnie co roku. To kolkwicja.
Nie mogłam się zdecydować które zdjęcie wstawić więc wstawiłam wszystkie trzy.

Cudowna! Zamówiłam taką ale mikro krzaczek. Miał być oczar ale nie zdążyłam posadzić i zdechł

Kawał z niej krzaczka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies