Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 16:26, 08 lip 2026

Sieja sie bardzo ladnie. Mozna potem sie dzielic. Fajne sa. Moje sie wsialy w azalie. Mialam kiedys biale jakby z fioletowym poblyskiem perlowym. Nie moge ich nigdzie znalezc. Teraz mam ciemnoczerwone, mocno energetyczne.
LIDKA 20:55, 08 lip 2026

mrokasia napisał(a)
Lidka, nie tnij bylin w deszczu bo jeszcze Ci jakiś grzyb wejdzie.
Ja ostatnio w mżawce nawoziłam trawnik.

Spacer po leśnych drogach jest super. Franio chyba potem był do prania?

Kasia pogoda mi dopisała i wycięłam przywrotniki i szałwie . Lekko przycięłam nowy szpaler Gaury żeby kępki się zagęściły. I przycięłam 3/4 róż. Oplewilam szpaler hortensji pod bukami.
Wyprodukowałam 4 pełne worki bio i wiadro zielska jeszcze stoi .

Towarzyszył mi Franio i mi wyniósł ulubiony sekator gdzieś. Nie znalazłam jeszcze

Po spacerze po wilgotnym lesie był trochę zapiaszczony ale ma taką sierść że jak wyschnie i się go wyczeszę to jest czysty. Kąpieli nie wymagał. Nie zbyt lubi wodę bo nawet kałużę i błotko na dziurawej drodze omija a jak go kąpię to normalnie ma żal w oczach
LIDKA 20:58, 08 lip 2026

TAR napisał(a)
Sieja sie bardzo ladnie. Mozna potem sie dzielic. Fajne sa. Moje sie wsialy w azalie. Mialam kiedys biale jakby z fioletowym poblyskiem perlowym. Nie moge ich nigdzie znalezc. Teraz mam ciemnoczerwone, mocno energetyczne.

Mam ciemnofioletową . Franiu mi bukiet zrobił .
Muszę mieć wszystkie doniczki wysoko. Bo inaczej kradnie, wywala roślinkę a potem gryzie doniczkę.
No i muszę szukać sekatora po dzisiejszej jego „pomocy” . I tak kocham tego łobuza .
TAR 21:05, 08 lip 2026

Lepiej juz zamow nowy
LIDKA 21:44, 08 lip 2026

TAR napisał(a)
Lepiej juz zamow nowy

Mam inne ale liczę że go znajdę bo nigdzie nie mam pokopane . Musze wleźć za tuje to był taki zwykły z prostym ostrzem ale byliny ciał bardzo dobrze.
Magara 23:00, 08 lip 2026

LIDKA napisał(a)

Tak
Dostałam jedną i ładna jest . Mogłabym mieć więcej . Tylko nic o nich nie wiem .

Lidka, pysznogłówki fajne są. Wiedzieć o nich chyba wiele nie trzeba, bylina jak bylina. Ładna, miododajna. Ale faktycznie łapią mączniaka.
Mam jednak taką jedną, która nie łapie, a przynajmniej ostatnie dwa sezony nie łapała.
Nazwy nie znam bo dostałam jako gratis do zamówienia.
Przez dwa sezony z sadzonki w P9 urosła jak wściekła. Wiosną jak zaczęła wyłazić trochę ją ograniczyłam bo zaczęła wchodzić w inne rośliny. Żal mi było na kompost wyrzucać, a wyrzucałam.
Za rok pewnie będzie to samo bo ona ma moc Gdybyś chciała chętnie się potworem podzielę zamiast marnować
Zaraz przejrze zdjęcia i wrzucę u siebie.
LIDKA 23:56, 08 lip 2026

Magara napisał(a)

Lidka, pysznogłówki fajne są. Wiedzieć o nich chyba wiele nie trzeba, bylina jak bylina. Ładna, miododajna. Ale faktycznie łapią mączniaka.
Mam jednak taką jedną, która nie łapie, a przynajmniej ostatnie dwa sezony nie łapała.
Nazwy nie znam bo dostałam jako gratis do zamówienia.
Przez dwa sezony z sadzonki w P9 urosła jak wściekła. Wiosną jak zaczęła wyłazić trochę ją ograniczyłam bo zaczęła wchodzić w inne rośliny. Żal mi było na kompost wyrzucać, a wyrzucałam.
Za rok pewnie będzie to samo bo ona ma moc Gdybyś chciała chętnie się potworem podzielę zamiast marnować
Zaraz przejrze zdjęcia i wrzucę u siebie.

To idę patrzeć
Dzięki za info
LIDKA 00:04, 09 lip 2026

Magarko patrz. Ten kolor mi leży