W drugim rzędzie, za liliowcami mam 2 sadzonki co 30cm ( niebieski kolor) i jeszcze pomiędzy upchałam bodziszka wspaniałego ( różowe zaznaczenie). Teraz bodziszki są przycięte więc zobaczysz wielkość jednorocznej sadzonki. Ale wiem że sadzonki potrafią być duże. Kilkuletnia sadzonka bodziszka wspaniałego ma 50cm szerokości. To też zależy od warunków podłoża, bo mam bodziszki które nie uzyskują takich rozmiarów.
Sadzenie co 50cm jest odpowiednie, ale cloud nine się pokłada, powinien mieć wsparcie przy takich odległościach.
Z przodu rabaty mam właśnie w takiej odległości ale się pokładają. Ja je takie też lubię przy seslerii. Teraz są przycięte bo na pierwszy plan ma wyjść sadzonka molinii.
Zdjęcia z czerwca, gdy się jeszcze nie pokładały.
W zeszłym roku miałam pojedynczą sadzonkę przy brunerach,fajnie się na nich opierał. W aranżacji z czosnkami fajny był. Tam było za gęsto więc poszedł na inną rabatę
U mnie bodziszek Cloud Nine jeszcze nie kwitnie i nie wiem czy nie strajkuje w tym roku. Niby widzę jakieś mikropączki ale czy będą z tego kwiaty - kto to wie. U Ciebie jest przepiękny!
Werbeną Bampton jestem rozczarowana. U Danusi w masie wygląda obłędnie, u mnie mizernie. Chyba ją wywalę.