Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

Polon 21:08, 08 lip 2026

Dziękuję za odwiedziny u mnie i za info pomidorowe.
Te opisy pomidorów to nie wiem kto i jak wymyśla. Sprawdziłam Dagmarę i ona jest opisana jako średniowczesny, więc chyba trzeba sprawdzać po swojemu.
Pytam wszędzie o te wczesne odmiany, bo mam traumę po ubiegłorocznej katastrofie z zarazą ziemniaczaną. Jedyne, które się uchowały to były właśnie wczesne, które zdążyły dojrzeć przed atakiem.
Dagmara zapisana na listę na 2027
Ulina 21:15, 08 lip 2026

anabuko1 napisał(a)

Hej Polon !)

Ten czerwony to nie z gruntu, tylko z tunelu
To odmiana Dagmar. Kupiłam jedną sadzonkę "dla sprawdzenia", bo moja córka ma na imię Dagmara, więc musiałam spróbować

I dobrze zrobiłam, bo jest naprawdę wczesna i plenna. Gładkie, równe owoce, słodkie i soczyste. W tunelu poszła jak burza
Już kilka malinowych pomidorków zjedliśmy
Codziennie już dojrzewają różne.

Mam w tym roku koło 10 różnych odmian, większość z własnych nasion, ale Dagmar to mój tegoroczny "przypadek z sercem" ❤️

Bardzo lubię ten floks to taki głęboki, aksamitny fiolet z niebieską poświatą. W słońcu jest bardziej fiolowy, a wieczorem jeszcze bardziej się rozświetla ciemnym niebieskimi kolorytem.

Floks na na imię 'Blue..
coś tam nie pamiętam ma jeszcze jedną super zaletę - pachnie wieczorami i wabi motyle jak magnes. U mnie zawsze najpierw siadają na nich.

Ten floks zawsze mi się marzył. Fantastyczny
Pomidorków zazdroszczę